در شرایطی تولید قارچ در کشور تا ۵۰ درصد افت کرده که به گفته فعالان این بخش، گرمای هوا، قطعی برق و عدم دسترسی برخی واحدهای تولیدی به سیستم های خنک کننده اصلی ترین دلایل این کاهش تولید است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، بازار جهانی قارچ خوراکی از بازارهای پویا است كه روند رو به رشدی دارد و کشورهای مختلف سعی دارند سهم بیشتری از بازار جهانی انواع قارچ خوراکی را به خود اختصاص دهند، در ایران نیز این محصول جایگاه ویژه ای در طی ده های اخیر به خود اختصاص داده است.
به گفته فعالان این بخش، ایران ظرفیت تولید تا ۲۵۰ هزار تن قارچ را داراست با این وجود سالانه تا ۱۸۰ هزار تن تولید دارد، به عبارت ساده تر، تولید کننده های این بخش هیچ وقت با ظرفیت کامل کار نکرده اند که دلایل مختلفی از جمله بالا بودن هزینه های تولید و فراهم نبودن همیشگی شرایط صادرات برای آن عنوان می شود با این وجود با شروع فصل گرما محصول قارچ نیز خودبخود در بازار کم می شود چون تولید تحت تاثیر گرما کاهشی می شود.
محمدحسن افشار، عضو انجمن تولیدکنندگان قارچ خوراکی می گوید: پیش شرایط اقلیمی تولید قارچ دمای ۱۸ درجه سانتی گراد، رطوبت نسبی ۸۵ درصد و گاز کربونیک ۸۰۰ تا ۱۲۰۰ ppm است با توجه به اینکه الان شرایط هوا به نحوی است که دما بر فرض تا ۴۰ درجه سانتیگراد است واحدهای تولیدی باید مجهز باشند، ساختمان ایزوله باشد و از سیستم خنک کننده برخوردار باشند تا بتوانند دمای سالن را به این حدود برسانند.
افشار افزود: اما اکثر واحدهای پرورش قاچ امکانات لازم برای اینکه بتوانند دمای سالن را تا به این حد پایین بیاورند ندارند بنابراین یکی از دلایل افت تولید قارچ، گرما و نبود تجهیزات کافی در واحدهای پرورشی است، به طوری که نسبت به زمستان حدود ۵۰ درصد افت تولید داریم.
وی در خصوص تاثیر قطعی برق بر تولید قارچ نیز اظهار داشت: واحدهای پرورش قارچ نیز تا حدودی با قطعی برق مواجه هستند و برخی واحدها برای رویارویی با این مساله، ژنراتور اضطراری دارنداما بسیاری از واحدها ندارند و این عامل هم مزید بر علت شده است؛ یعنی وقتی برق قطع می شود سالن ها گرم می شود و تولید بازدهی لازم را ندارد بنابراین کیفیت و کمیت کاهش می یابد.