مدیر گروه جنینشناسی پژوهشگاه ابنسینای جهاد دانشگاهی از طراحی و اجرای طرح بهنژادی و تکثیر شتر به عنوان دامي مقاوم و سازگار با اقلیم ایران در چارچوب تأمین امنیت غذایی کشور خبر داد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، ابوالفضل شیرازی به مناسبت چهل و سومین سالگرد تشکیل جهاد دانشگاهی درباره این طرح گفت: نکته حائز اهمیت در تحقق امنیت غذایی پایدار در هر کشور، توجه هوشمندانه به آمایش سرزمینی، ظرفیتها و محدودیتهای اقلیمی آن کشور در تأمین غذا است.
شیرازی ادامه داد: ویژگیهای منحصر به فرد این دام از جمله کاهش هزینه خوراک دام در قیاس با سایر دامهای سنگین، ضریب تبدیل غذایی بهتر، مصرف کمتر ماده خشک، تحمل کمآبی و دمایی، مقاوم به بیماریها و ...، از دیگر مزایای پرورش شتر است.
مدیر گروه پژوهشی جنینشناسی پژوهشگاه ابنسینا درباره ضرورت اجرای این طرح تصریح کرد: افزون بر ضرورت تأمین امنیت غذایی کشور، پرورش این دام با کاهش هزینههای خوراک دام با تخصیص حدود ۸۰ درصد هزینه پرورش دام، وابستگی به واردات نهادههای خوراک دام را کاهش داده و تأثیر به سزایی در رونق اقتصادی و مصرف سرانه پروتئین حیوانی در مناطق کم برخوردار خواهد داشت.
وی تصریح کرد: محصولات غذایی شتر (گوشت و لبنیات) در طب سنتی بهعنوان «غذا – دارو» از جایگاه ویژهای برخوردار است و انجام این طرح در محرومیتزدایی در مناطق شتردار و کم برخوردار و مقابله با تبعات ناشی از خشکسالی حائز اهمیت است.
شیرازی درباره مراحل اجرایی این طرح ملی بیان کرد: مرحله نخست اجرایی این طرح ایجاد مرکز ملی تولید محصولات ژنی (اسپرم و جنین منجمد) از شترهای با خصوصیات برتر تولیدی بوده که مستلزم ثبت رکورد، گزینش، صدور شناسنامه ملی شتر، انجام تحقیقات و تثبیت فناوریهای نوین تولید مثلی استومراحل بعدی این طرح شامل ایجاد گلههای مادر تولیدکننده بچه شترهای ممتاز، ایجاد گلههای اختصاصی تولید گوشت و شیر و در نهایت توسعه کسبوکار صنایع تبدیلی، تجاریسازی و صادرات محصولات شتر است.