حنظله، نماد ملی برای مردم فلسطین به شمار میرود که ناجی العلی کاریکاتوریست سیاسی فلسطین، نخستین بار در سال ۱۹۶۹ آن را خلق کرد.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ حنظله، نماد ملی برای مردم فلسطین به شمار میرود که ناجی العلی کاریکاتوریست سیاسی فلسطین، نخستین بار در سال ۱۹۶۹ آن را خلق کرد. «ئتلاف همبستگی با فلسطین» (Palestine Solidarity Campaign) در شهر بریستول انگلیس، در روزهای اخیر برنامههای متعددی برگزار کرده است تا مردم را از وضعیت دردناک فلسطینیها آگاه سازد.
بندر بریستول در غرب انگلیس صحنه پهلوگیری شناوری است که >، یکی از نمادهای فلسطین نامگذاری شده است. شناوری که در ادامه سفر دریایی ابتکاری و پر ماجرای حامیان مردم فلسطین از نروژ واقع در شمال اروپا سفر خود را آغاز کرده و بندر به بندر به روشنگری درباره وضعیت فلسطینیان پرداخته و اکنون به بندر بریستول در غرب انگلیس رسیده است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از لندن، خانم فرانسیس فعال مدنی انگلیسی حامی حقوق فلسطینیان در این باره میگوید: عدالت برای فلسطین خواسته اصلی ماست. زمانی که من دانشجو بودم در بازدید از یک دانشگاه فلسطینی متوجه شدم که چگونه اسرائیل حقوق اولیه فلسطینیان را در سرزمین خودشان به شدت نادیده میگیرد. سرزمین شان را اشغال و خانه خانه هایشان را غصب کرده است؛ و هر سال شرایط برای فلسطینیان بدتر شده است بنابراین مهم است که مردم جهان از این ستمها اگاه شوند. سیاستمداران و دولتمردان اغلب به ستمی که به فلسطینیان میشود بی توجه اند، اما بیشتر مردم هوادار فلسطینیان هستند.
در حملات اخیر رژیم صهیونیستی به غزه ۴۹ فلسطینی به شهادت رسیدند که ۱۷ نفرشان کودک بودند. کودکان فلسطینی در کانون توجه مسافران شناور حنظله قرار گرفتند.
وندی گلد اسمیت، عضو جنبش ازادی غزه با اشاره به انچه که وضعیت اسفناک ساکنان غزه عنوان کرده میگوید: غزه از سال ۲۰۰۶ در محاصره غیرقانونی اسرائیل است. نیمی از ساکنان غزه کودکانند و در شرایط زندگی میکنند که حتی سازمان ملل آنجا را غیر قابل زندگی اعلام کرد. مردم در محاصره غزه سال هاست در زندانند، غزه بزرگترین زندان روباز جهان است.
مسافران قایق حنظله میگویند اگر شمهای از جنایات اسرائیل علیه فلسطینیان برای مردم دنیا تشریح شود یکپارچه به حمایت از آنان برخواهند خاست.
رودن دایل فعال مدنی حامی حقوق فلسطینیان میگوید: من زاده و بزرگ شده این شهر یعنی بریستولم. به علت سانسور اقدامات اسرائیل علیه فلسطینیان و تحریف واقعیتها درباره فلسطین من تصور میکردم دو گروه دینی در خاورمیانه با هم میجنگند و علاقهای به موضوع فلسطین نداشتم. به صورت کاملاً تصادفی و توسط یکی از دوستانم با شرایط فلسطین آشنا شدم و سال ۲۰۰۵ خودم به فلسطین سفر کردم و چشمانم به حقایق باز شد و از نزدیک ستم و آپارتاید علیه فلسطینیان را دیدم و همین سبب شد حامی فلسطینیان شوم. یک مستند هم درباره فلسطین ساختم و حالا مسافران حنظله قصد دارند بندر به بندر وضعیت فلسطینیان و ستمی را که با حمایت دولتهای غربی به ویژه آمریکا و بریتانیا به مردم فلسطین میشود برای افکار عمومی تشریح و انان را اگاه کنند.
حنظله قایقی که حامیان مردم فلسطین توسط ان از بنادر شمال اروپا به روشنگری درباره وضعیت اسفناک کودکان در محاصره غزه پرداختند و قرار است فعالیتشان را در دیگر بنادر اروپایی و کشورهای دیگر ادامه دهند و دستاورد خود را سال اینده به مردم غزه هدیه کنند.