در نخستین نشست کارگروه صنایعدستی ستاد فناوریهای فرهنگی و نرم معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاستجمهوری، ظرفیتها و چالشهای بازار صنایعدستی در ایران مورد بررسی قرار گرفت.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما: به نقل از مرکز ارتباطات و اطلاعرسانی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاستجمهوری، مسعود حسنلو، سرپرست ستاد توسعه فناوریهای فرهنگی و نرم در این نشست ضمن اشاره به کارویژههای کارگروههای ستاد فناوریهای فرهنگی و نرم با تأکید بر کارگروه صنایعدستی گفت: باتوجهبه اهمیت بهرهگیری از ظرفیت کنشگری و بازیگری بخش خصوصی و دستگاههای حاکمیتی، این کارگروهها بهعنوان اتاق فکر صنایع خلاق فعالیت میکنند؛ این کارگروهها هستند که باید ظرفیتهای زیستبوم صنایعدستی با تأکید بر جنبه صنایع خلاقش را به تصمیمسازان و تصمیمگیران معاونت علمی معرفی کرده و بشناسانند.
وی خاطرنشان کرد: معاونت علمی با محوریت فناوری و نوآوری و بهعنوان تسهیل گر و توسعهدهنده در حوزه صنایع خلاق از جمله صنایعدستی فعالیت دارد.
حسنلو همچنین بیان کرد: معاونت علمی و ستاد فناوریهای فرهنگی و نرم در کنار بخش خصوصی با تأکید بر نقش محوری وزارت ارشاد در حوزه صنایعدستی، نقش تسهیلگری و توسعهای خود را ایفا میکند. معاونت علمی به دنبال تحقق حکمرانی شبکهای است و ستاد هم بهعنوان یکی از نقطههای این شبکه میتواند در تحقق اقتصاد خلاق نقش ایفا کند.
سرپرست ستاد توسعه فناوریهای فرهنگی و نرم ضمن تأکید بر اهمیت نقش کارگروه صنایعدستی اظهار کرد: ترسیم نقشه راه زیستبوم اقتصاد خلاق در حوزه صنایعدستی توسط کارگروه صنایعدستی این ستاد یکی از کارویژههای اساسی مورد انتظار کارگروه است.
وی اضافه کرد: کارویژه دیگر کارگروه صنایعدستی کمک به ستاد برای کشف و احصاء نظام مسائلی زیستبوم اقتصاد خلاق با محوریت حوزه صنایعدستی است.
در ادامه این نشست، نرگس شایق، دبیر کارگروه صنایعدستی ستاد فناوریهای فرهنگی و نرم معاونت علمی نیز به بررسی چالشهای حوزه صنایعدستی، وضعیت بازار صنایعدستی در ایران و جهان، چالشهای بازار صنایعدستی، مکانیزمهای فروش و تولید و توزیع صنایعدستی تخمین حدودی سهم ایران از بازار صنایعدستی پرداخت.
در نخستین نشست کارگروه صنایعدستی ستاد فناوریهای فرهنگی و نرم معاونت علمی، مدیرانی از شرکتهای خلاق و نیز شتابدهندههای فعال در حوزههای تولید، توزیع، بازارسازی و تجاریسازی و همچنین از مدیران دیجیکالا، بنیاد برکت، فرهنگستان هنر، فرهنگستان زبان و ادب فارسی و مدیران وزارت میراث، گردشگری و صنایعدستی نیز نظرات و پیشنهادهای مرتبط خود را ارائه کردند.
ضرورت شناسایی تهدیدات و فرصتهای حوزه اقتصاد خلاق، کشف و شناسایی موقعیت این بخش از اقتصاد در زنجیره اقتصاد خلاق کشور، حمایت از استارتاپهای حوزه صنایع خلاق، لزوم ورود دستگاههای متولی در سیاستگذاری حوزه صنایع خلاق، ضرورت دسترسی به سواد دیجیتال در ورود به کسبوکارهای خرد، روستایی و صنایعدستی از دیگر عناوین و محورهایی بود که در این نشست مورد بررسی قرار گرفت.
کارگروههای تخصصی ستاد فناوریهای فرهنگی و صنایع خلاق در راستای مأموریت ستاد برای کمک به احصاء و حل مسائل زیستبوم اقتصاد خلاق و همچنین تحقق و اجراییسازی سند ملی توسعه فناوریهای فرهنگی و نرم شکلگرفته و فعالیت میکنند.