براساس اسناد درز کرده به رسانههای انگلیس دولت این کشور در صدد است به محض تصویب نهایی لایحه ضد مهاجرتی اش ماهانه ۳ هزار پناهجو را از انگلیس اخراج کند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ از لندن، همزمان سوئلا براورمن وزیر کشور انگلیس، درخواست کرده است بودجه ویژهای برای استخدام وکلای بیشتر اختصاص یابد تا دادگاهها نتوانند همچون گذشته مانع اخراج گسترده مهاجران از این کشور شوند.
یک فعال حامی حقوق مهاجران در جمع معترضان مقابل وزارت کشور انگلیس گفت: امروز آمده ایم تا به لایحه دولت اعتراض کنیم که اساسا ماهیت ضد پناهندگی و دشمنی با غیرسفیدپوستان دارد. دولت در تلاش است تا راههای ورورد مهاجران را به این کشور ببندد در حالی که مهاجران و پناهندگان، به اقتصاد و جامعه بریتانیا کمک زیادی کرده اند.
مرکز ملی آمار انگلیس در گزارشی اعلام کرد پارسال ۶۰۶ هزار نفر به انگلیس مهاجرت کردند که ۲۴ درصد بیشتر ازسال قبل از آن است. باز کردن مرزهای انگلیس بر روی اوکراینیها پس از جنگ در این کشور، همچنین پناهجویان هنگ کنگی مورد حمایت دولت انگلیس، از علل این افزایش عنوان شده است در حالی که ضدیت با پناهجویان کشورهای قربانی جنگهای آمریکا و انگلیس، تشدید میشود.
یک فعال مدنی در این باره گفت: بریتانیا به عنوان یک کشور امپریالیستی، در دیگر کشورها به استعمار و جنگ افروزی پرداخته و مردم آن کشورها را از خانه و کاشانه شان آواره کرده است. این پناهجویان، نتیجه سیاستهای دولت بریتانیا در دیگر کشورهاست و نباید خصمانه با پناهندگان رفتار شود. ما پایان سیاستهای نژادپرستانه علیه مهاجران در این کشور را خواستاریم.
براساس لایحه جدید دولت انگلیس که برای خوانش دوباره در مجلس اعیان است، مهاجرانی که غیرقانونی وارد انگلیس شوند، حق پناهندگی نخواهند داشت و بلافاصله بازداشت وبه کشور خود یا کشور افریقایی روندا اخراج میشوند.
پناهجویانی که در ماههای گذشته از ابراهه مانش وارد انگلیس شدند میگویند در پی بی پاسخ ماندن درخواست انان برای پیوستن به اعضای درجه یک خانواده خود از جمله همسر برغم مراجعه مکرر به سفارتخانههای انگلیس ناچار به عبور از مسیرهای پر خطر برای رسیدن به نزدیکان خود شده اند.
بر اساس گزارش سازمانهای بین المللی و نهادهای مدنی، انگلیس به نسبت جمعیت کمترین میزان پناهجویان را در مقایسه با دیگر کشورهای اروپای غربی پذیرفته است با وجود این دولت انگلیس اعلام کرد مصمم به اجرای اخراج پناهجویان به کشور افریقایی روندا است.
اظهارات:
۱ – فعال حامی حقوق مهاجران
۲ – فعال مدنی