سیاست شرکت ملی صنایع پتروشیمی، حرکت سریع به سمت تکمیل زنجیره ارزش در صنایع گوناگون پتروشیمی است .
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ مدیر عامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی به همراه معاون برنامه ریزی وزیر نفت با حضور در برنامه گفتگوی ویژه خبری به پرسش ها درباره پتروشیمی گچساران پاسخ دادند.
سؤال: به بهانه افتتاح و بهره برداری از ایرانیترین پالایشگاه پتروشیمی کشور در گچساران در سفر رئیس جمهور، میخواهیم راجع به مباحث مختلف در صنعت پتروشیمی صحبت میکنیم. آقای مهندس شاه میرزایی اشاره کردید ایرانیترین واحد الفین و من هم در مقدمه تأکید داشتم بر ایرانیترین پتروشیمی کشور، از چه باب پتروشیمی گچساران را میگوییم ایرانی ترین؟
شاه میرزایی مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی: پتروشیمی گچساران از حدود یک دهه و نیم قبل برنامه اجرای آن در دستور کار صنعت پتروشیمی قرار داشت و بعد از جانمایی قطعی در مجاورت شهر گچساران کلنگ آن به زمین زده میشود و در طول این سالها فراز و نشیبهای زیادی را طی کرد تا اینکه به هر ترتیب در سالهای اخیر سرعت اجرای آن شدت گرفت. دلیل آن هم که یک مقدار کجدار و مریض پیش میرفت تأمین خوراک آن بود. خوراک این پتروشیمی
سؤال: یعنی علت اینکه حدوداً ۱۵ سال ساخت آن طول کشیده است تأمین خوراک پتروشیمی است؟
شاه میرزایی: علل مختلفی داشت یکی از علل آن تأمین خوراک آن بود. ازجمله ویژگیهای بارز این طرح این است که خوراک آن از پالایشگاه گاز بیدبلند پالایشگاه گاز بیدبلند هم مبتنی بر گازی است که در گذشته این گاز بعنوان گاز فلر یعنی مشعلهایی که در بیابان ها، عزیزانی که در مناطق نفتی و گازی عبور میکردند میدیدند که در بیابان در محلهایی که برداشت میدانی میشود مشعلهای فروزانی شبانه روز کار میکردند. با برنامه ریزی که از گذشته تاکنون انجام شد، این گازها هدایت میشود میآید پالایشگاه گاز بیدبلند و در آن پالایشگاه گازی که مناسب واحد اتیلینی است یعنی گاز اتان حدود بالغ بر یک ۱ میلیون تن ۱ میلیون و ۲۵۰ هزار تن آن گاز اتیلن گاز اتان به سمت پالایشگاه گچساران در زمانی که پتروشیمی گچساران با حداکثر ظرفیت فعالیت خواهد کرد یعنی گاز از پالایشگاه گازی بیدبلند به سمت پتروشیمی گچساران میآید و نهایتاً در آنجا تبدیل میشود به محصول پایهای به نام اتیلن که آن اتیلن در فرآیندهای بعدی در مجتمعهایی تبدیل میشود به پلی اتیلن و همینطور سایر محصولاتی که در زنجیره پتروشیمی میتوانند بعنوان محصولات پایه و در نهایت به عنوان ماده خام در صنایع عمومی کشور در شهرکهای صنعتی مورد استفاده قرار میگیرد.
سؤال: اگر بخواهید به ما عدد بدهید که در مراحل مختلف بهره برداری، ساخت همین الان در بخشهای مختلف از متخصصان و شرکتهای دانش بنیان که خیلی روی آن تأکید میشود استفاده میشود عدد را به ما چه عددی اعلام میکنید که ما میگوییم ایرانی ترین؟
شاه میرزایی: ببینید پتروشیمی گچساران به لحاظ ماهیتی که داشت و تجاربی که از گذشته به دست آمده بود همینطور که در صحبتهای جنابعالی و در فرمایشات رئیس جمهور محترم بود ایرانیترین اولفین کشور است، چرا بخاطر اینکه بسیاری از تجهیزات آن ازجمله کل باکس آن، ازجمله کمپرسورهایی که در آنجا استفاده میشود وزنهایی که در آنجا ساخته شد برای اولین بار، مشعلهایی که در درون مجتمع به کار گرفته میشود اینها همه بومی سازی شد و در مجموع بالغ بر ۸۵ درصد تجهیزات، کالا و قطعات این مجتمع در داخل کشور از لحاظ ارزشی، اما از لحاظ وزنی بالغ بر ۹۰ درصد وزنی کالا و تجهیزات این مجتمع عزت بخش در داخل کشور ساخته شد و خوشبختانه اشتغالی هم که در طول دوره بهره برداری برای هموطنان عزیز ما به همراه خواهد داشت بالغ بر هزار نفر اشتغال پایدار فقط در داخل مجتمع و در دوره اجرا و ساخت حدود ۳ هزار و ۲۵۰ نفر ۳ هزار و ۲۰۰ نفر اشتغال را در دوره ساخت داشت.
سؤال: آقای فلاحتیان موضوعی که ما در طرحهای صنعت پتروشیمی و در حوزه نفت و گاز کشور بسیار روی آن تأکید میشود استفاده و جذب نیروهای بومی که در صحبتهای رئیس جمهور هم به آن تأکید شد و موضوعی که طرحهای صنعت نفت و گاز و پتروشیمی دنبال میکنند یعنی پتانسیلهای کارآفرینی و موضوع ایجاد اشتغال که الان نکته پایانی آقای مهندس شاه میرزایی بود. ما در طرحهای مختلفی که در کل کشور داریم علی الخصوص در طرحی که داریم راجب به آن صحبت میکنیم یعنی در گچساران و استان کهگیلویه و بویراحمد مجموعه نگاهی که میاندازیم به طرحهایی که ایجاد اشتغال میکنند ایجاد کارآفرینی میکنند و میتوانند موضوعات مختلف را دنبال کنند چه است؟
فلاحتیان معاون برنامه ریزی وزیر نفت: پتروشیمی گچساران مجموعاً با سرمایه گذاری ۱ و ۳ دهم میلیارد دلار احداث شده است و تنها پتروشیمی کشور است که میزان ارز بری اش نسبت به سایر پتروشیمیها بسیار کم است به گونهای که از این ۱ میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار تنها ۲۵۰ میلیون دلار هزینه ارزی داشته است. معمولاً پروژههای پالایشگاهی پتروشیمی نیروگاهی بیش از ۶۰ درصد هزینه هایش ارزی است، ولی اینجا مشاهده میفرمایید که در مقابل ۱ میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار، ۲۵۰ میلیون دلار بنابراین یکی از مسائلی که گفته میشود ایرانیترین طرح اولفین کشور است به دلیل این است که میزان ارزبری اش هم کم است. نکته دوم اینکه به دست متخصصین ایرانی این احداث شده است از صفر تا صد، قسمت اعظم تجهیزات مورد نیاز این پتروشیمی عظیم توسط متخصصین داخلی و کارخانجات داخلی ساخته شده است. نکته بارز دیگری که در ارتباط با این طرح گفتنی است این است که ابتدا گازهای مشعل جمع آوری شده است این تبدیل به زنجیره ارزش شده است در پالایشگاه بیدبلند و آن گاز مشعل که قبلاً میسوخته بعنوان یک ثروت ملی تبدیل به ارزش افزوده شده است و به اتان تبدیل شده است و این اتان منتقل شده است به این پتروشیمی و در آنجا تبدیل شده است به اتیلن. در زنجیره ارزش اتیلن بعد از آن اشاره کردند پلی اتیلن است و بعد میشود زنجیرهها را تکمیل کرد و انواع و اقسام محصولات پایین دستی زنجیره ارزش را ایجاد کرد. همانطور که مطلع هستید استان کهگیلویه و بویراحمد یکی از مناطق نفت خیز و گازخیز کشور محسوب میشود ظرفیت بسیار زیادی دارد یکی از استانهایی است که بعد از استان خوزستان ما بیشترین نفت تولیدی مان در آن استان الان دارد رقم میخورد. همزمان با سفر ریاست محترم جمهوری اسلامی به کهگیلویه و بویراحمد ما یکی از طرحهای بااهمیتی که مورد اجرا قرار دادیم و عملیات اجرایی اش را آغاز کردیم، میدان مختار است. میدان مختار را ما با هدف ذخیره سازی گاز میخواهیم از آن استفاده کنیم. اطلاع دارید که ما معمولاً در فصل زمستان میزان مصرف گازمان افزایش پیدا میکند و مواجه با یک ناترازی در تولید و مصرف گاز هستیم؛ بنابراین وزارت نفت به دنبال افزایش میزان ذخیره سازی زیرزمینی و ذخیره سازی روی زمینی گاز است که در ادامه برنامه توضیح خواهم داد.
سؤال: و آنچه که در میدان مختار در استان کهگیلویه و بویراحمد دنبال میکنید، چقدر به این ناترازی که اشاره کردید در زمستانها اتفاق میافتد و بعضاً کل سال کمک خواهد کرد؟
فلاحتیان: حجم ذخیره سازی که ما در این میدان خواهیم داشت بالغ بر ۲۰ میلیارد متر مکعب است در سال و طی ۵ سال آینده ما ۱۰ میلیون متر مکعب روزانه میتوانیم از این میدان برداشت کنیم برای اینکه مردم عزیز مطلع باشند میزان گاز مصرفی استان کهگیلویه و بویراحمد ۵ میلیون مترمکعب در روز است یعنی به اندازه ۲ استان در اندازه استان کهگیلویه و بویراحمد ما میتوانیم در اینجا گاز تولید کنیم. پس از ۵ سال یک ذخیره برای ما یک مخزنی ایجاد میشود که میتوانیم در آنجا گاز را ذخیره کنیم. حجم آن ذخیره ۱ و نیم میلیارد مترمکعب است که روزانه میتواند ۱۵ میلیون مترمکعب گاز را در فصل سرد برای ما تأمین کند و ناترازی گاز را بخشی اش را غلبه کند. سرمایه گذاری که در میدان مختار وزارت نفت درنظر دارد انجام دهد و عملیات آن شروع شده است بالغ بر ۴۴۰ میلیون دلار خواهد بود که در دو فاز این طرح به سرانجام خواهد رسید.
سؤال: خانم زمانی یک مروری داشته باشیم بر فرآیندی که در پتروشیمی گچساران مورد استفاده قرار میگیرد، تبدیل کاتالیستها و فرآیندیهایی که در بخشهای مختلف این پتروشیمی است.
زمانی کارشناس صنعت پتروشیمی: جا دارد من هم به نوبه خودم به مردم شریف استان کهگیلویه و بویراحمد و مردم عزیز ایران تبریک عرض کنم بخاطر افتتاح پتروشیمی گچساران همانطور که در تمام اخبار هم گفته شد بعنوان ایرانیترین الفین کشور که با شاید ۸۵ درصد از تجهیزات و دانش آن داخلی سازی شده است. این پتروشیمی هم مانند تمام واحدهای اولفینی به این صورت است که همانطور که آقای مهندس شاه میرزایی فرمودند حدود ۱ میلیون و ۲۵۰ هزار تن از پالایشگاه بیدبلند وارد این مجتمع میشود وارد کورههای الفینی میشود در آن واحد واکنشهای شکست اتفاق میافتد و واکنشهایی اتفاق میافتد وتبدیل میشود به محصول مان اتیلن که این اتیلن هم بعد از آن وارد واحدهای پایین دست اش میشود که میتواند همان واحد پلی اتیلن گچساران که در آینده یکی از طرح هایمان است که راه اندازی خواهد شد تبدیل به زنجیره اتیلن کامل میکند و تبدیل به پلی اتیلن میشود و میتواند وارد طرحهای پتروشیمی بهدشت وارد شود و آنجا هم تبدیل به پلی اتیلن شود.
سؤال: آقای شاه میرزایی ما خیلی داریم درباره به اتیلن صحبت میکنیم به ما بگویید که اصلاً اتیلن در چه فرآیندهایی مورد استفاده قرار میگیرد محصولات نهایی که توسط آن ساخته میشود و عرضه میشود کدامها هستند ضمن اینکه مهندس فلاحتیان یک جملهای اشاره کردند که این را هم از محضر شما سؤال کنم که آنچه که ما در استان کهگیلویه و بویراحمد مورد استفاده قرار دادیم و شاهد افتتاح آن بودیم در تکمیل زنجیره ارزش در صنعت پتروشیمی ما چقدر تأثیرگذار خواهد بود؟
شاه میرزایی: سیاست شرکت ملی صنایع پتروشیمی مبتنی بر سیاست اعلامی جناب آقای رئیس جمهور و وزیر محترم حرکت سریع به سمت تکمیل زنجیره ارزش در صنایع گوناگون پتروشیمی است به این مفهوم که در گذشته عمدتاً محصولاتی که در داخل کشور برنامه ریزی میشد محصولات پایه صنعت پتروشیمی مثل متانول مثل اوره مثل اتیلن و همینطور پروپیلن و محصولاتی از این دست بود خوشبختانه با رویکرد جدیدی که اتخاذ شد، عمدتاً حرکت به سمت تکمیل زنجیره است و همان راهبردی است که حدود ۳ دهه قبل رهبر فرزانه انقلاب همه ما را در تماام بخشهای صنایع ازجمله صنایع معدنی و صنایع فلزی و در صنعت نفت، هوشیار کردند به این عنوان که محصولات را با ارزش افزوده حداکثری بایستی و تا جایی که میتوانیم بایستی محصول انتهایی یعنی شما وقتی که گاز را از میادین گازی یا نفت را از میدانهای نفتی برداشت میکنید اگر آن را به صورت خام صادر کنید البته درآمدزایی برای کشور دارداما درآمدزایی که گاز را بیاورید در فرآیندها تبدیل کنید به اتیلن اتیلن میشود پلی اتیلن و بعد پلی اتیلن سنگین سبک خطی و سایر مشتقات آن تا برسد به محصول نهایی و اگر آن تبدیل شود به انواع محصولاتی که امروزه در زندگی مردم جاری است مثلاً مثل بطریهایی که در درون آن آب میریزیم یا لولههای پلی اتیلنی و همه کالاها و تجهیزات آن میشود محصول نهایی و بالاترین ارزش اش را برای ما ایجاد خواهد کرد. به این معنا که هم اشتغالزایی هم تولید دانش در داخل تکمیل خواهد شد و هم حداکثر ارزش افزوده که گاهی مواقع هزار برابر از آن ماده خامی که ما در میدان نفتی یا گازی تولید میکردیم هزار برابر ایجاد ارزش افزوده میکند اگر یک کالا به محصولات ریز در سیستمها و دستگاهها و تجهیزات تبدیل شود. یعنی آنجا دیگر اینطوری نیست که بگوییم ۱۰ درصد ۲۰ درصد، گاهی موقعها شما یک اسباب بازی کوچک را میخرید صد هزار تومان درحالی که مگر شما چقدر محصول پتروشیمی در آن بکار برده اید چه بسا محصولی که در آن بکار برده شده است کمتر از ۱ صدم ۱ دویست ام است.
سؤال: اگر بخواهم سؤال کنم در تکمیل این زنجیرهای که دارید اشاره میکنید در فرآیندهای کل کشور در مجتمعها چقدر این زنجیرهها تکمیل شده است و چقدر منتج به آن نکتهای که در قانون آمده است که میتوانند مجتمعها تخفیف در خوراک بگیرند، دارد اجرایی میشود به چه نکتهای اشاره میکنید؟
شاه میرزایی: تمام توان ما بر این است که محصولات بالادست را درون زنجیره ببریم و از ظرفیت دانشگاهها ظرفیت دانش بنیانها پژوهشگاهها استفاده کنیم برای اینکه واحدهای میانی و انتهایی را ایجاد کنیم و خلق ارزش کنیم؛ و زنجیرهای که پیاپی پشت همدیگر قرار میگیرد را تکمیل کنیم تا هم از واردات اینگونه محصولات و ارزبری جلوگیری شود هم اشتغال فراوانی شود. در مورد اتیلن که سؤال اول شما بود، یکی از محصولات میانی پتروشیمی که گازی است بی رنگ و بی بو اولین حلقه از آلکنها است که در صنایع پلیمر، الیاف مصنوعی، حلال ها، نرم کننده ها، پاک کننده ها، ضدیخ و الکلها به کار گرفته میشود که انواع پلی اتیلنهای سنگین، سبک، سبک خطی، پلی وینل کلرایدی که اصطلاحاً به پی وی سی در صنایع شناخته میشود. یا پلی استایرن آلفا، اولفینها و همینطور اتیلن اکساید و گلایکلها و... اینها همه و همه اتانول ازجمله محصولاتی است که در ادامه زنجیره از محصول پایه پتروشیمی به نام اتیلن به کار میآید که درحال حاضر خط اتیلن بزرگترین خط اتیلن جهان را هم در داخل کشورمان داریم. یعنی ۲ هزار و ۸۰۰ کیلومتر این خط از منطقه پتروشیمی عسلویه شروع میشود و تا انتها علیه آن در شمال غرب کشور در پتروشیمی تبریز با انشعاباتی که در آینده تکمیل خواهد شد بالغ بر ۲ هزار و ۸۰۰ کیلومتر خط اتیلن در کشورمان داریم که یکی از برندهای بزرگ یعنی افتخارات بزرگ پتروشیمی جهان حساب میشود که در درون خاک کشور ما ایجادشده است.
سؤال: آقای فلاحتیان من از یک نکته و از یک زاویه دیگری نگاه کنم، آن چیزی که در فرآیند آمده است ما راجب به گچساران داریم صحبت میکنیم اشاره کردید به میدان گازی مختار در استان کهگیلویه و بویراحمد، و به کل کشور یک نگاهی بیندازیم، آن چیزی که بعنوان طرحهای مختلف صنعت پتروشیمی و نفت و گاز است چقدر در حجم نهایی محصولات پتروشیمی ما اثرگذار است یا این عددی که الان است ممکن است در آینده تغییر دهد ضمن اینکه بپردازیم به اینکه اگر زنجیره ارزشی که ما داریم در صنعت پتروشیمی راجب به آن صحبت میکنیم تکمیل شود در قانون آمده است که ما تخفیف در خوراک پتروشیمیها را در مجتمعها داشته باشیم اجرایی دارد میشود اگر اجرایی نمیشود دلایل کدامها هستند یا اگر روند کند است از نگاه مسئولان؟
فلاحتیان: اولاً لازم میدانم که از همه همکاران وعزیزان مهندسین و کارگران و متخصصینی که در اتمام عملیات پتروشیمی گچساران نقش آفرینی کردند در یکی دو سال گذشته و به صورت شبانه روزی آنجا خدمت کردند تشکر کنم و همینطور مسئولین استان کهگیلویه و بویراحمد که همکاری لازم را در اجرای این پروژه مبذول کردند. در رابطه با سؤالی که فرمودید همانطور که مطلع هستید پتروشیمیها یک دسته شان مبتنی بر خوراک مایع هستند و یک دسته شان مبتنی بر خوراک گاز هستند و در زنجیره اینها هم میتوانند خوراکهای بین مجتمعی دریافت کنند. ما برای اینکه بتوانیم خوراک پایداری را برای پتروشیمیهای مبتنی بر خوراک گاز تأمین کنیم برنامههای متعددی را برای افزایش تولید گاز در کشور درحال انجام داریم. توسعههای میادین مختلف در داخل کشور و در توسعه پارس جنوبی که همانطور که مطلع هستید در روزهای گذشته ما شاهد نصب سکوی فاز یازده بودیم که یکی از چالشهای بزرگ کشور در طول دو دهه گذشته محسوب میشد و به فضل الهی به دست متخصصین داخلی کشور این سکو درحال حاضر نصب شده است و ما در روزهای آینده اولین تولید را از میدان فاز یازده پارس جنوبی رقم خواهیم زد. در ادامه این برنامهها برنامه ریزیهایی که صورت گرفته است در ۴ سال آینده تصمیم داریم که ۱ میلیارد مترمکعب گاز کنونی را افزایش دهیم حداقل به میزان ۱۵۰ میلیون مترمکعب.
سؤال: آن چیزی که میگویید در نهایت دستاوردش تغییر عدد محصولات پتروشیمی کشور است؟
فلاحتیان: طبیعتاً وقتی که ما بتوانیم الان مجوزهایی را به پتروشیمیهای مختلف داریم که اینها درحال احداث هستند. ما بیش از ۶۰ پتروشیمی درحال کار داریم درحال حاضر محصولات پتروشیمی ما حدود ۹۵ میلیون تن در سال است و برنامه ریزی کرده ایم که در ۴ سال آینده ۱۴۰ میلیون تن در سال ظرفیت پتروشیمی برسد. طبیعتاً خوراک احتیاج دارد باید ما هم بتوانیم خوراک گاز را تأمین کنیم و هم در مواردی خوراک مایع را. سؤال فرمودید که آیا اینها وقتی زنجیره ارزش را تکمیل کنند تخفیف برخوردار میشوند، پاسخ است که بله. پاسخ این قضیه این است که هیئت محترم وزیران مصوبهای را صادر کرده است که اگر پتروشیمیهایی که از خوراک گاز استفاده میکنند میتوانند تا ۳۰ درصد خوراک شان را تخفیف بگیرند اگر زنجیره ارزش را تکمیل کنند. مثلاً فرض کنید پتروشیمیهایی که الان درحال حاضر گاز را میگیرند تبدیل به متانول میکنند اینها میتوانند متانول را تبدیل به پروپیلن کنند و سپس آن پروپیلن را تبدیل به پلی پروپیلن کنند. هر کدام از زنجیرهها را که تبدیل کنند به تناسب مشمول کاهش نرخ خوراک شان میشوند و تخفیف شان میدهند. به همین نسبت البته کمتر خوراک که با مایع کار میکنند هم به همین ترتیب مشمول تخفیف شوند. در حوزه مسائل خوراکهای پالایشگاههایی که ما نیاز داریم بخاطر غلبه بر ناترازی فرآوردههای که اصلی کشور محسوب میشوند مثل بنزین و نفت و گاز و امثالهم تلاشهای گستردهای در وزارت نفت درحال انجام است که ظرفیت پالایشگاههای کشور در ظرف دو سه سال آینده افزایش پیدا کند طبیعتاً ما بایستی بتوانیم میزان نفت تولیدی مان را هم افزایش دهیم. رویکرد وزارت نفت مبتنی بر توسعه زنجیره ارزی به وسیله پتروپالایشگاه است. ما در گذشته صرفاً پالایشگاه احداث میکردیم یعنی نفت خام را میگرفتیم و بیشتر تبدیل به ۵ فرآورده اصلی مورد نیاز کشور میکردیم. ولی الان رویکرد این است که بخش اعظم اش تبدیل به محصولات پتروشیمی شود که ارزش افزوده بیشتری خواهد داشت. در هر حال در یک کلام وزارت نفت در حوزه افزایش ظرفیت گاز، افزایش تولید نفت، افزایش تولید گاز و همینطور افزایش تولید محصولات پتروشیمی و پالایشگاهی برنامههای موثقی را دارد بیش از همینطور که وزیر محترم دیروز اشاره فرمودند بیش از ۶۰ پروژه اجرایی توسعه میادین گازی و نفتی و پالایشگاهی و پتروپالایشگاهی و پتروشیمی درحال فعالیت هستند و با توجه به تفاهم نامههای متعددی که با سرمایه گذاران داخلی و خارجی مبادله شده است، ما امیدواریم که در همه عرصههایی که عرض کردم شاهد موفقیتهای بیشتری را در سالهای پیشرو باشیم.
سؤال: آقای شاه میرزایی ۵ پتروشیمی را آقای وزیر وعده دادند تا پایان امسال مورد بهره برداری قرار بگیرد کدامها هستند؟
شاه میرزایی: مجتمعهای پتروشیمی که بحمدالله برای امسال آماده شده است بعضی از آنها مجتمعهای در امتداد زنجیره هستند مثل آرتا انرژی که در اردبیل آماده است پتروشیمی هنگام است و شاهد افتتاح همین پتروشیمی که پتروشیمی گچساران بود البته مجتمعهای کلان ما آقای وزیر اعلام کردند، ولی ما درمجموع به آنها واحدهایی که تحت عنوان سرویسهای جانبی در پتروشیمی دماوند عنوان میشود و خوشبختانه امسال سال پرخیر و برکتی را خواهیم داشت سال رشد تولید است بنابراین علاوه بر آن ۵ پتروشیمی که وزیر اندیشمند نفت اعلام کردند خوشبختانه واحدهای تکمیلی زیاد دیگری را تدارک دیده ایم که یکی یکی میانگین اعلام کرده ایم که هر ماه به طور میانگین یک پتروشیمی را به بهره برداری خواهیم رساند که خوشبختانه این پتروشیمیها وقتی وارد مدار میشوند عملاً در بازار آرامش بیشتری حاکم خواهد شد چراکه عرضه بیشتری از محصولات پتروشیمی را خواهیم داشت درحوزه بازار ارز آرامش بیشتری را خواهیم داشت بخاطر اینکه صادرات بیشتری را خواهیم داشت و صادرات محصولات پتروشیمی منجر به ارزآوری بیشتری به کشور خواهد شد.
سؤال: آقای فلاحتیان این ۵ پروژه جدید حالا ما همیشه در تأمین خوراک پتروشیمیها یک چالشها و موضوعاتی را هم مطرح داریم خللی را ایجاد نمیکند یعنی برنامه ریزی هست برای تأمین خوراک پتروشیمیهای جدید؟
فلاحتیان: تمام پتروشیمیهایی که ما برای آنها موافقیت اصولی صادر کرده ایم را متعهد به تأمین خوراک آنها هستیم. سرمایه گذاران بخش خصوصی اطمینان داشته باشند که تعهدی که وزارت نفت در مقابل آنها میدهد حتماً ایفای نقش خواهد کرد از آنها هم انتظار داریم که مجوزهایی که از ما دریافت کردنددر بازه زمانی که برایشان تعریف شده است بتوانند پتروشیمیها وارد مدار کنند که ما هم بتوانیم سال هم که سال تولید و مهار تورم نام نهاده شده است بیش از پیش توفیقات بیشتری را شاهد باشیم.
سؤال: یک انتقاداتی هم تولیدکنندگان محصولات پتروشیمی به نرخ خوراک داشته اند. پاسخ آنها را هم از منظر حاکمیتی بدهید.
شاه میرزایی: به همه همکاران عزیزم در سراسر صنعت پتروشیمی خدا قوت میگویم به همکارانم و دانشمندانی که برای ساخت پتروشیمی گچساران ما را کمک کردند. به یکایک شان عرض ادب و تواضع داشته باشم. به کسانی که برای راه اندازی این طرح عظیم به ما کمک کردند عزیزان استانی استاندار سیاستمدران استان و رئیس جمهور محترم که آمدند و این طرح را خودشان افتتاح کردند از همه شان تشکر میکنم. در ارتباط با خوراک پتروشیمیها برنامه بالادستی است که در مجلس و دولت تصمیم میگیرند و معاونت برنامه ریزی وزارتخانه برنامه ریزیهایی که انجام دادند خوراک را تأمین میکنند قیمت گذاری اش عمدتاً تصمیم مسئولان بالادستی است که البته این روزها بحثهایی مطرح است شرکت ملی صنعت پتروشیمی هم تلاش دارد که با مجتمع پتروشیمی گفتگو کند و نتیجه را منتقل کند.
معتقد بود پوشیدن کت در تاباستان،باعث افزایش مصرف انرژی و کلافگی فرد میگردد .
و لذا دور از عقل و احمقانه است !
ممنون
راجع به
فساد گسترده و حفره های زیاد در بخش پتروشیمی و نفت !!
راه نجات : احیای داراییهای دولت !!
پتروشیمیها با هزینه دولت (مردم) ساخته شده و سپس به
شرکتهای خصوصی خاص یا صندوقهای بازنشستگی ثروتمند خاص
هدیه میشوند !
نتیجه : افزایش کسری بودجه و تورم بالا برای مردم
پتروشیمیها به دولت برگردد !!
پتروشیمیهایی که با این فروش و درامد عالی دلاری و خوراک مجانی 14 سنتی ( هفت هزار تومان ) ، ادعای سود کم یا زیان دارند ، نشانگر بی لیاقتی مدیرانشان یا ریخت و پاش و فساد درونی آنهاست .
اگر نمیتوانند با این خوراک مجانی کار کنند ، پتروشیمیهای تاراج شده را به دولت (مردم) برگرادنند.
و این اتفاق ، بسیار مبارک خواهد بود .
ضمنا برگشت پتروشیمیهای غارت شده به دولت (مردم) باعث کاهش کسری بودجه ، کاهش تورم ، افزایش اشتغال و کاهش تبعیض استخدامی خواهد شد .
یکی از علل تورم فعلی ؛ تاراج پتروشیمیها و دیگر صنایع و معادن ثروتساز دولت در فرایند سراپا فساد خصوصی سازی است .
همه میدانند سود پتروشیمیها نجومی است .
حاشیه سودهای عالی بالای 50 درصد پتروشیمیهای ایران و سودهای کلان سهام آنها تاییدی بر وضعیت عالی آنها است . حاشیه سودهایی که در هیچ کجای دنیا وجود ندارد .
این شانتاژها نیز نتیجه فعالیت ویژه خوارانی است که سالها است مانند زالو در حال مکیدن خون اقتصاد ایران و تزریق فقر و تورم به جامعه مظلوم کشور هستند .
خوراک ارزان پتروشیمی = فقر و تورم برای جامعه