حمیدرضا دهقانی نیا گفت : در سال ۹۶ با شروع طرح مبارزه با قاچاق حدود ۶/۲ میلیارد دلار برآورد حجم قاچاق بود، این میزان در حال حاضر به هزار و ۱۳۰ میلیون دلار قاچاق رسیده كه حاكی از اقدامات موثر است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما ، حمیدرضا دهقانی نیا سخنگوی مبارزه با قاچاق كالا و ارز در مصاحبه تلفنی با رادیو گفتوگو در مورد اعلام برندهای پوشاك قاچاق بیان كرد: با بررسی میزان مصرف، تولید و برآورد حجم قاچاق میتوان وضعیت فعالیت و عملكرد دولت و فعالان این حوزه را روشن كرد.
وی گفت: در سال ۹۶ با شروع طرح مبارزه با قاچاق حدود ۶/۲ میلیارد دلار برآورد حجم قاچاق بود. حتی بسیاری از كارخانهها و عرضهكنندگان پوشاك ایرانی از میدان عرضه خارج شده بودند. در حال حاضر به هزار و ۱۳۰ میلیون دلار قاچاق رسیدهایم و لذا این فاصله حاكی از مؤثر واقعشدن اقدامات گذشته است.
سخنگوی مبارزه با قاچاق كالا و ارز با اشاره به تنگ شدن عرضه برای كالای قاچاق پوشاك در این چند سال اظهار كرد: در این حوزه اقداماتی صورتگرفته كه اگر ما را به نتیجه مطلوب نرسانده؛ اما به نتیجه خوبی رسانده است.
دهقانی نیا در مصاحبه با رادیو گفتوگو خاطرنشان كرد: باید با مغازههایی كه از نشانهای تجاری محرز قاچاق بهعنوان نام مغازه استفاده میكنند برخورد شود. اما ممكن است نشان تجاری مغازه از برندهای قاچاق باشد؛ اما تولیدات مغازه تولید داخلی باشد؛ بنابراین آمار و ارقام و رفتار تولیدكننده نیز حاكی از آن است كه در حوزه تولید پوشاك و مبارزه با قاچاق اقدامات خوبی انجام شده است. به نقطهای رسیدیم كه پوشاك داخلی در بسیاری از محلهای عرضه پوشاك دیده میشود. اگر از اشتغال مولد حاصل از تولید حمایت صورت گیرد شاهد گسترش آن خواهیم بود.
وی همچنین بیان كرد: هماهنگی و نظارت و برنامهریزی قاچاق پوشاك با ستاد مركزی و اجرای آن با ۳۲ دستگاه عضو است. اما حمایت از تولید در اختیار وزارتخانههاست؛ لذا با بررسی آمار تنها قصد مقایسه وضعیت فعلی با گذشته را داریم. از ضابطان عام انتظار داریم كه با برندهای محرز پوشاك قاچاق را در قالب پایین كشیدن تابلوی سر در مغازه برخورد نمایند.