معاون بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: بسته بندی غذا بیش از دو ساعت قبل از مصرف در مراسم عزاداری سلامت عزاداران را به خطر میاندازد.
معاونت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در این دستور العمل آورده است: هرگونه پخت وپز در مکانهایی با شرایط بهداشتی انجام شود و افراد درگیر در توزیع آب و غذا باید دارای کارت بهداشت باشند و رعایت بهداشت فردی در هنگام ارائه خدمت ضروری است.
مواد خام مصرفی باید سالم و بهداشتی باشد و توصیه میشود از مواد غذایی مشمول بسته بندی مورد تایید وزارت بهداشت استفاده شود.
فرآوردههای خام دامی با کشتار مجاز و یا بسته بندی شده و مورد تایید وزارت بهداشت و سازمان دامپزشکی است استفاده شود.
ذبح و قربانی در هیئتها انجام نشود.
از نمکهای بسته بندی ید دار تصفیه شده دارای مجوز ساخت از سازمان غذا ودارو در تهیه و پخت غذا، برنج استفاده شود.
در تهیه غذا از روغنهای دارای مجوز ساخت ازسازمان غذا و داروبا ترانس پایین و از ظروف مناسب در آشپزی استفاده شود.
از نگهداری مواد غذایی پخته شده در دمای محیط به مدت طولانی (حداکثر دو ساعت) خودداری شود.
در صورت الزام به نگهداری بیشتر از دو ساعت، باید مواد غذایی پخته در زیر ٤ درجه سانتی گراد یا در بالای ٦٣ درجه سانتی گراد (روی شمعک گاز) نگهداری تا درجه حرارت ماده غذایی به زیر ٦٣درجه نرسد.
از بسته بندی غذا بیش از دوساعت قبل از مصرف خودداری شود، برخی هیئتها و نذری دهندهها غذا را چند ساعت قبل از مصرف عزاداران بسته بندی میکنند و این کار باعث به خطر افتادن سلامت عزاداران میشود.
از نگهداری مواد غذایی خام و پخته شده در مجاورت هم در داخل یخچال و یا سردخانه خودداری شود و از آب آشامیدنی سالم استفاده شود.
در صورت استفاده از ظروف یکبار مصرف برای توزیع مواد غذایی گرم از ظروف یکبارمصرف مناسب دارای مجوز از غذا و دارو استفاده شود.
استفاده از ظروف یکبار مصرف بدون مجوز و مشخصات و همچنین ظروف پلی استایرنی یا همان ظروف پلاستیکی شفاف و نازک در توزیع نوشیدنی گرم و غذای پخته شده خودداری شود.
از توزیع آب، شربت و یا شیر بدون بسته بندی در دستههای عزاداری و یا مراسم خودداری شود.
با رعایت نظافت، شستشو و گندزدایی مستمر سرویسهای بهداشتی نسبت به نصب سیستم لوله کشی مایع دستشویی ویا نصب جای مایع محتوای مایع دستشویی اقدام شود.
پسماندهای تولید شده به روش بهداشتی جمع آوری، انتقال و دفع شوند و در مجاورت هر ایستگاه صلواتی سطل یا کیسه جمع آوری مرتب لیوان و ظروف یک بار مصرف استفاده شده جانمایی شود.
با نصب تابلو و یا اطلاعیه ممنوعیت استعمال دخانیات از استعمال مواد دخانی در محلهای مسقف خودداری شود.