رئیس مرکز بهداشت خوزستان با اشاره به گرمای هوا و آغاز عزاداریهای محرم، توصیههای بهداشتی در این زمینه ارائه داد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما استان خوزستان، پژمان بختیارینیا، با اشاره به فرا رسیدن ماه محرم و انجام عزاداریها اظهار کرد: با توجه به همزمانی فصل گرما و تشکیل هیاتها و موکبهای عزاداری و اهمیت بالای سلامت عزاداران، رعایت موازین بهداشتی در توزیع نذورات به منظور جلوگیری از بروز بیماریهای منتقله از آب و غذا الزامی است.
وی افزود: استفاده از آب بستهبندی شده و دارای مشخصات بهداشتی، استفاده از یخ بهداشتی لفافهدار برای خنکسازی شربتها و نذورات، استفاده از مواد اولیه بستهبندی و دارای مشخصات بهداشتی برای تهیه و طبخ مواد غذایی و نذورات باید مد نظر قرار گرفته شود.
رئیس مرکز بهداشت خوزستان تاکید کرد: مواد غذایی پخته شده باید حتما به صورت گرم مصرف شوند و از نگهداری نذورات پخته شده به مدت طولانی خودداری شود. از مصرف سالاد و سبزیهای خام نیز جدا خودداری شود.
وی بیان کرد: باید از مصرف شربتهایی که در شرایط غیر بهداشتی تهیه میشوند خودداری شود و توزیع چای و قهوه نیز باید در لیوانهای کاغذی یکبار مصرف انجام شود.
بختیارینیا گفت: نذورات پخته شده نیز تا حد امکان در ظروف یکبار مصرف مخصوص مواد غذایی گرم ارائه شود.
وی افزود: با توجه به حضور عزاداران در مساجد، باید نصب تهویه با ظرفیت و مکش مناسب در محلهای مسقف مد نظر قرار بگیرد.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با تاکید بر استفاده از لباسهای نخی در هوای گرم گفت: حتما مایعات خنک مصرف و از مصرف یخ یا آب بسیار سرد پرهیز شود. توصیه میشود روزانه حداقل هشت لیوان مایعات نوشیده شود.
بختیاری نیا افزود: به منظور پیشگیری از گرمازدگی توصیه میشود افراد در مکانهای در معرض مستقیم نور آفتاب قرار نگیرند و در محلهای سرپوشیده و در سایه حرکت کنند. استفاده از چتر هم میتواند از شدت آفتاب بکاهد.
رئیس مرکز بهداشت خوزستان بیان کرد: با توجه به اینکه افراد سالمند و دارای بیماریهای زمینهای بیشتر در معرض گرمازدگی و عوارض آن قرار دارند، در صورت بروز علائم گرمازدگی از جمله سرگیجه، بالا رفتن ضربان قلب و احساس کرختی، حتما باید به مرکز درمانی مراجعه کنند.