وزیر راه و شهرسازی از توافق ۲ کشور ایران و آذربایجان برای افزایش تردد در مرزهای دو کشور خبر داد.
وی در خصوص مهمترین دستاوردهای نشست کمسیون مشترک اقتصادی ایران و آذربایجان گفت: بعد از ایجاد وقفه در ارتباط بین ۲ کشور به دلیل اتفاق ناگواری که در سفارت آذربایجان اتفاق افتاد، با برگزاری این نشست و حضور هیات بلندپایه کشور آذربایجان هم این مشکل برطرف شده است.
وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران مرز مشترک بسیار طولانی با آذربایجان و مرزهای تجاری گستردهای با آن کشور دارد ، گفت : شبکه حمل و نقل ۲ کشور ایران و آذربایجان شبکه بزرگی است و برنامههای فراوانی برای تکمیل کریدور شمال - جنوب با کشور آذربایجان پیش رو داریم.
رییس کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و آذربایجان گفت: پل مرزی آستاراچای به پایان رسیده است و مقرر شد پایانه موقت مرزی ایران در آستارا چای هرچه سریعتر با سامانههای گمرکی و مرزبانی ایران مستقر شوند.
آقای مهرداد بذرپاش افزود: توافق شد تا ۴ ماه آینده پایانه مرزی جدید را به بهره برداری برسانیم که ظرفیت خوبی را برای حمل و نقل کامیونهای ۲ کشور فراهم میکند.
وی اضافه کرد: مشکل پایانه مرزی کم عرض و پل قدیمی که مانع از تردد آسان میشد و سخت گیریهای کشور آذربایجان که صفهای طولانی را در این پایانه ایجاد میکرد ، با ساخت پل جدید کاهش قابل ملاحظهای یافته است.
وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه در خصوص مقاوم سازی و تعریض پل موجود برای تردد بیشتر کامیونها بین ۲ کشور
آقای مهرداد بذرپاش افزود: در این نشست ما پیشنهاد کردیم مسیر ارتباطی که از محور آق بند به خاک ایران وارد میشود، از جلفا خارج شود که این پیشنهاد به کشور آذربایجان منتقل خواهد شد.
وی اضافه کرد: در این نشست همچنین توافق شد پس از تعیین نقطه صفر مرزی از سوی وزارت امورخارجه کشورمان، ساخت پل آق بند از سوی کشور آذربایجان هرچه سریعتر آغاز شود.
وزیر راه و شهرسازی گفت: همچنین قرار است بازارچههای مرزی مشترک که یکی از اصلیترین ظرفیتهای توسعه تجارت در کشورهای همسایه است در زمان کوتاهی فعال شوند.
آقای بذرپاش از رفع موانع ساخت سدهای خداآفرین و اردوباد تا ۲ ماه آینده خبر داد و افزود: کمیته مشترکی برای حل مشکلات کامیون داران ایران و آذربایجان تعیین شد.
وی با بیان اینکه توافقاتی در حوزه دفاعی میان ۲ کشور انجام شد، اضافه کرد: دسترسی کشورمان با کشورهای شمالی از طریق کشور آذربایجان است و تقویت روابط و همکاری با آن کشور برای ما بسیار مهم است.
وزیر راه و شهرسازی گفت: مقرر شد ایران خط ریلی ۵ کیلومتری از پارس آباد اردبیل، مرز کشور آذربایجان بسازد تا با اتصال به خط ریلی کشور آذربایجان بتوانیم باراندازی را در پارس آباد راه اندازی و کالاها را از طریق حمل و نقل زمینی به ایران حمل کنیم.
وی از اجرای مرحله دوم طرح ساماندهی برخط کامیونها خبر داد و گفت: انجام این مرحله به سازمان راهداری ابلاغ شده و دیگر پایانهها هم باید به مدار وارد شوند تا بتوانیم میزان تقاضای کالا از مبدا را مدیریت کرده و از تجمع کامیونها تا حد امکان جلوگیری کنیم.