مسئول اتحادیه رسانههای مجازی هند از پیشرفت همه جانبه ایران؛ با وجود تحریمهای اقتصادی، اظهار شگفتی کرد.
به گفته این مقام هندی، اگر ایران، طبق تبلیغات سیاسی رسانههای غربی ارزیابی شود، وجهه خوبی ندارد، اما اگر به این کشور بیاییم و آن را ببینیم، پیشرفت هایش بیش از آن است که در اذهان تصور میشود. ایران در ۴۰ سال اخیر با وجود تحریمهای بسیار بیرحمانه امریکا، پیشرفت زیادی کرده؛ این از مهمترین موضوعاتی است که خارجیها را جذب میکند که چطور کشوری با این همه تحریم در چهل سال اخیر، مقاومت کرده و به قلههای پیشرفت رسیده است.
متن کامل مصاحبه با آقای سید اشرف زیدی مسئول اتحادیه رسانههای مجازی هند به این شرح است :
با توجه به سابقه سفر به ایران، نگرش تان درباره این کشور و ملتش و پیشرفتهای آن چیست؟
ذهنیت ما هندیها درباره ایران، مثبت است نه فقط خودم بلکه همه هندیها، ایران و ایرانیان را دوست داریم، زیرا دو کشور، تمدن مشترکی دارند و زبان رسمی هندیها به مدت هزار سال، فارسی بوده و مردم هند به فارسی مینوشتند و نوشتههایی که از قدیم تاکنون باقی مانده، فارسی است.
تمدن هند و ایران، ناگسستنی است و ما برای ایران، احترام زیادی قائلیم نه فقط به علت تمدنش بلکه، چون ایران، کشوری است که علیه استبداد و استکبار قیام کرد مانند مردم ما که با قیام علیه استعمار و استکبار، استعماگران را از هند بیرون کردند. ملت ایران هم در سال ۱۹۷۹ استعمارگران را از کشورشان بیرون کردند و حکومت و دولت مستقلی را مبتنی بر تفکر اسلام بنانهادند. جاذبههای ایران زیاد است و ما میتوانیم در زمینههای فرهنگی و طبق مشترکات دو کشور، روابط مان را گسترش دهیم.
چرا با وجود مشترکات فراوان ایران و هند، روابط دو کشور متناسب با مشترکات و ظرفیتها گسترش نیافته است؟
دولت و مردم هند، ایران را دوست دارند و خواهان روابط بیشتری هستند، اما با توجه به تحریمهایی که از جانب امریکا و کشورهای استکباری علیه ایران تحمیل شد روابط دو کشور پیشرفت نکرد با این حال، همه حاکمان هندی ایران را کشور دوست میشناسند و هرگاه دولتمردان ما به کشورتان سفر میکنند، ایران در نظرشان از کشورهای دوست محسوب میشود. متاسفانه به تازگی، بخشی از روابط اقتصادی هند و ایران به علت سازش برخی کشورهای اروپایی با امریکا، کاهش یافته.
دیدگاه و پیشنهادتان برای گسترش همکاریهای رسانههای ایران و هند چیست؟
جهان کنونی، جهان رسانه است و ما میتوانیم از طریق رسانهها، روابط اقتصادی و سیاسی دو کشور را گسترش دهیم. رسانه میتواند چنین نقشی را در روابط دو کشور ایفا کند. نخستین موضوعی که مهم تلقی میشود این است که روابط رسانهای تهران - دهلی، بهبود یابد و این میتواند با تبادل نظر روزنامه نگاران دو کشور انجام شود یعنی هیاتهایی از رسانههای دو طرف با سفر به پایتختها با استفاده از ظرفیتهای دو جانبه به ویژه با بهره مندی از ظرفیت رسانهها، ارتباطات را تقویت کنند و پیشرفت روابط دو کشور را رقم بزنند.
رسانههای هندی چطور میتوانند در تحلیل رویدادهای ایران مستقل عمل کنند و از غربیها تبعیت نکنند .
در چهل و مقام هندی در پاسخ گفت : جهار سال گذشته، موضع هند در قبال ایران، مستقل بوده و به هیچ عنوان تحت تاثیر امریکا و کشورهای دیگر نبوده است و همواره نظر مثبتی درباره ایران داشته و الان هم دارد. نخست وزیر کنونی هند، جناب آقای مودی، نظر مثبتی درباره ایران دارد و در خیلی از زمینهها، همکاریهای دوجانبه داریم و میتوانیم همکاریهای بیشتری هم داشته باشیم. از طرف دیگر، هند هیچ گاه در هیچ بلوکی نبوده و نظر مستقلی دارد چنان که ایران نیز کشوری مستقل است و به غرب و شرق وابسته نیست.
مواضع هند را در قبال اوکراین و روسیه میبینید. در آینده درباره ایران هم همین موضع گیری را خواهیم داشت و اکنون هم چنین مواضعی داریم.
اقتصاد ایران و هند، مکمل یکدیگرند؛ دو کشور در چه بخشهایی از اقتصاد میتوانند همکاری بیشتری داشته باشند.
هند با ایران در زمینه اقتصاد، قراردادهای زیادی امضا کرده است مانند سرمایه گذاری جدی برای فعالیت در بندر چابهار. این بندر، میتواند راه مناسبی را برای ارتباط هند با آسیای مرکزی باز کند به همین علت در آن بندر سرمایه گذاری میکند، زیرا دروازه مسیری راهبردی است.
هند به عنوان یک دوست با ایران برای آینده بلندمدت، همکاریهای خوبی میکند که این همکاریها باعث ارتباط بیشتر دو کشور خواهد شد.
سردار حاج قاسم سلیمانی نزد ملتها و کشورهای مستقل جهان به عنوان اسطوره مبارزه با تروریسم شناخته میشود نظر مردم هند درباره آن شهید والامقام چیست؟
وقتی حاج قاسم سلیمانی در عراق در حمله امریکاییها به شهادت رسید هند کشوری بود که همه مردمش حتی در روستاها برای حاج قاسم مجالس و مراسم یادبود برگزار کردند و من در جاهای مختلف شنیدم که برای ایشان بیشتر از هزار مراسم برگزار شد؛ نه فقط مردم باسواد بلکه مردمی که در روستاهای دورافتاده هند زندگی میکنند برای حاج قاسم، مراسم نکوداشت برگزار کردند.از طرف دیگر، بعضی از افسران ارتش هند نیز به احترام حاج قاسم به سفارت جمهوری اسلامی ایران مراجعه کردند و برای حاج قاسم احترام بسیار قائل اند.
در هند، حاج قاسم را به عنوان قهرمانی که علیه تروریسم و داعش مبارزه کرد میشناسند، چون این گروهک تروریستی فقط برای سوریه و عراق مشکل ساز نبود بلکه برای جامعه بشری مشکل ساز بودند و اگر اینها میتوانستند عراق و سوریه را بگیرند حتما به مرزهای هند هم میرسیدند به همین علت، سردار حاج قاسم سلیمانی به علت موفقیت در سرکوب کردن تروریسم در هند هم ستوده شده است و ایشان در نظر مردم و تحلیگران هندی به عنوان مبارز علیه تروریسم شناخته میشود.