رئیس دانشگاه گیلان: بررسی راه کارهای توسعهی مبادلات علمی، فرهنگی و پژوهشی ایران با کشورهای حوزه خزر از اولویتهای این نشست است.
رییس دانشگاه گیلان که ریاست دبیرخانهی ایرانی اتحادیهی دانشگاههای دولتی و مراکز تحقیقاتی کشورهای حاشیهی خزر را بر عهده دارد، در حاشیهی این نشست با بیان اینکه در حال حاضر ۵۱ دانشگاه و موسسهی تحقیقاتی از ۵ کشور ایران ، روسیه، قزاقستان ، آذربایجان و ترکمنستان در این اتحادیه عضو هستند ، افزود: از این تعداد ، ۲۱ دانشگاه و موسسهی تحقیقاتی مربوط به ایران است که دبیرخانهی آن با عنوان دبیرخانهی ایرانی در دانشگاه گیلان فعال است.
سرپرست معاونت سیاسی – امنیتی واجتماعی استانداری گیلان نیز در این نشست به تبیین اهداف و پیامدهای توسعهی مبادلات دانشگاهها و مراکز علمی - تحقیقاتی ایران با ۴ کشور همسایهی ایران در حوزهی خزر پرداخت و تاکید کرد : علاوه بر رفع معضلات محیط زیستی خزر و حفظ ثبات امنیت در منطقه ، بهره گیری از توانمندیهای تجاری و ترانزیتی از الزاماتی است که با محوریت گیلان در دستور کار قرار دارد.
آقای محمد جلایی نوع عملکرد و ظرفیتهای اتحادیهی دانشگاههای دولتی و مراکز تحقیقاتی کشورهای حاشیهی خزر
دکتر محمدتقی آشوبی ، رییس دانشگاه علوم پزشکی گیلان نیز در این نشست با تشریح ظرفیتهای این دانشگاه در عرصهی توسعهی گردشگری سلامت و مبادله دانشجو با کشورهای حوزهی خزر ، افزود : وجود حدود ۶ هزار دانشجو با ۴۸۴ عضو هیات علمی و فعالیت ۳۶ بیمارستان و مرکز درمانی تخصصی در گیلان، ظرفیت ارزشمندی است که میتواند زمینهی مبادلات علمی، پژوهشی و گردشگری سلامت را با کشورهای حاشیهی خزر فراهم نماید.
این نشست با معرفی دانشگاهها و مراکز پژوهشی فعال در دبیرخانهی ایرانی اتحادیهی دانشگاههای دولتی و مراکز تحقیقاتی حاشیهی خزر در دانشگاه گیلان به کار خود پایان داد.