معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم گفت: در چند روز آینده از ۹ سامانه معاونت فرهنگی و اجتماعی رونمایی میشود که این سامانهها مدیریت فعالیتهای فرهنگی و دانشجویی را آسانترمی کنند.
عبدالحسین کلانتری با اشاره به اینکه در دورههای گذشته، فرهنگ امری حاشیهای و غیر ضروری تلقی میشد افزود: در دولت سیزدهم و با حمایتهای جدی وزیر علوم، بخش فرهنگ در وزارت علوم و دانشگاهها احیا شد.
وی اضافه کرد: اعتباری که در قانون بودجه به فعالیتهای فرهنگی دانشگاهها در دو سال اخیر اختصاص یافته است از جمله نشانههای اهمیت دادن وزیر علوم و دولت به این حوزه است.
کلانتری گفت: رتبههای دانشگاهها از لحاظ عملکرد فرهنگی که ۲۰ سال پیش مصوبه شده بود انجام و در هفتههای اخیر به آنها اعلام و این رتبهها بر اساس اطلاعات و دادههای حاصل شده از طرف دانشگاهها در سامانهها ثبت شده است و اگر رتبه دانشگاهی با آنچه که انتظار میرود متفاوت است به نحوه ثبت اطلاعات در سامانه که کارشناسان آن دانشگاه انجام داده اند، مربوط است.
همچنین دانشگاهها از فرصت تابستان برای تشکیل منظم شوراهای فرهنگی دانشگاه و برنامهریزی برای سال تحصیلی جدید استفاده کنند.
کلانتری افزود: در دوره جدید آئین نامههای جدیدی برای هویت بخشی به فعالیتهای فرهنگی دانشجویی تدوین و تعدادی از آئیننامههای قبلی بازنگری شد، تشکیل شوراهای فرهنگی، فعالیت مجدد مناطق دهگانه فرهنگی و برگزاری رویدادهای مهمی مانند حرکت، رویش و جشنواره قرآن و عترت موجب شد دوباره بعد کرونا بخش فرهنگ در دانشگاهها احیا شود.
وی به رؤسای دانشگاهها توصیه کرد: در ماههای آغاز تحصیلی دانشجویان نو ورود، استعداد و علایق آنان را شناسایی و زمینه ثبت نام دانشجویان در کانونهای فرهنگی و هنری، انجمنهای علمی و تشکلهای دانشجویی را فراهم کنند، چون حضور بیشتر دانشجویان در نهادهای فرهنگی شناسنامه دار دانشگاه، به نفع کشور است.