وزیر نیرو که به یاسوج سفر کرده است درباره سد و نیروگاه چمشیر گفت : با احداث این سد امکان آبیاری ۷۰ هزار هکتار اراضی پایین دست در سه استان کهگیلویه بویراحمد خوزستان و بوشهر فراهم شده است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، آقای محرابیان ، وزیر نیرو که به یاسوج سفر کرده است ، در گفتگو با شبکه خبر درباره سد و نیروگاه چمشیر توضیحاتی داد. به گفته وزیر نیرو با احداث این سد امکان آبیاری ۷۰ هزار هکتار اراضی پایین دست در سه استان کهگیلویه بویراحمد خوزستان و بوشهر فراهم شده است.
سوال : آقای محرابیان سلام بر شما از مختصات این طرح ملی بفرمایید؟
محرابیان: سد و نیروگاه چمشیر امروز با حضور ریاست محترم جمهور به مرحله بهرهبرداری رسید. این سد با ارتفاع ۵۱ متر بلند ترین سد بتنی غلطکی ایران و غرب آسیا محسوب می شود، از نظر حجم مخزن پنجمین سد بزرگ کشور هست با ۲.۳ میلیارد متر مکعب حجم مخزن و طول دریاچه حدود ۵۰ کیلومتر است. این طرح در واقع باعث میشود که از نظر کمی و کیفی آب در رودخانه زهره در واقع تعدیل بشه چرا که آب رودخانه زهره در طول ۲ تا ۳ ماه در واقع به صورت سیلابی جریان داره و این سیلاب باعث خسارات فراوانی در پایین دست میشده و حجم عظیمی از آب وارد دریا میشد، به عبارتی بدون حضور این سد بدون ساخت این سد ما سالانه هم شاهد خسارات شدید سیل بودیم و هم اینکه این آب خوب در واقع بدون استفاده وارد دریا میشد. با احداث این سد امکان آبیاری ۷۰ هزار هکتار اراضی پایین دست در سه استان کهگیلویه بویراحمد خوزستان و بوشهر فراهم شده و همچنین حجم قابل توجهی از آب برای صنعت این سه استان تخصیص پیدا کرده در کنار این طرح خوب ما نیروگاه ۱۷۶ مگاواتی رو داریم که به بهرهبرداری رسید. ۱۷۶ مگاوات به عبارتی تامین برق یک شهر ۵۰۰ هزار نفری هست که در واقع با انرژی پاک بدون مصرف سوخت فسیلی امکان تولید برق را فراهم کرده است.
سوال: آقای محرابیان این طرح چه کمکی به شبکه برق رسانی کشور میکند اگر بیشتر و دقیقتر توضیح بدید ممنون میشم ؟
محرابیان: خوب یکی از اهداف ما کاهش ناترازیها تولید برق است، این طرح ۱۷۶ مگاوات برق را در واقع برای شبکه تامین میکند و کمک میکند به کاهش ناترازیهای ما طبیعتاً بدون مصرف سوخت فسیلی در واقع امکان تولید برق همراه با آزادسازی و رهاسازی آب فراهم میشود، یک خط انتقالی به طول ۱۷ کیلومتر خط دو مداره در طول سه ماه اجرا شد از مسیر بسیار صعب العبور که واقعاً جز شاهکارهای مهندسی کشور بود که بتواند در مدتی بسیار کوتاه این خط را بین استانهای کهگیلویه و بویراحمد و خوزستان اجرایی کند.