کارشناس بازارهای مالی گفت: در سال ۱۳۸۴ که سیاستهای کلی اصل ۴۴ ابلاغ شد، قرار بود بین سالهای ۱۳۸۷ تا ۱۳۹۳ بحث خصوصی سازی کاملا تمام شده باشد.
علی مظفری در مصاحبه اختصاصی با خبرگزاری صدا و سیما افزود: در تمام کشورهای دنیا این روند حداکثر ۴ الی ۵ سال است. در کشور ما هم قرار بود برنامههای توسعه اقتصادی کشور از سال ۱۳۸۷ تا پایان سال ۱۳۹۳، کل بنگاههای دولتی به بخش خصوصی واگذار شود.
وی تصریح کرد: خصوصی سازی در کشورمان از سال ۱۳۶۸ پس از جنگ تحمیلی، به اشکال مختلف، از طریق بخشنامه، قوانین و ... مطرح شد.
این کارشناس بازار سرمایه در تبیین ادوار خصوصی سازی در کشور اظهار داشت: سالهای ۱۳۶۹ تا ۱۳۷۳؛ که ۴۶ درصد از واگذاریها به طریق بورس، ۱۴ درصد از طریق مزایده و حدود ۴۰ درصد هم از طریق مذاکره و به ارزش ۱۷۳۲ میلیارد ریال بود.
وی در باره دوره دوم افزود: سال ۱۳۷۴ تا ۱۳۷۸ که با رشد واگذاریها همراه بود، حدود ۸۰ درصد از طریق بورس، حدود ۷ درصد از طریق مزایده و حدود ۷ درصد هم از طریق مذاکره واگذار شد. ارزش این واگذاریها در این ۴ سال ۴۸۹۰ میلیارد ریال بوده است.
مظفری تصریح کرد: در دوره سوم، از سالهای ۱۳۷۹ تا ۱۳۸۳ تقریباً نزدیک به ۸۵ درصد از سهامها از طریق بورس، ۱۷ درصد از طریق مزایده و کمتر از ۳ درصد از طریق مذاکره به ارزش حدود ۲۱۰۰۰ میلیارد ریال به بنگاههای دولتی واگذار شد.
این کارشناس بازار سرمایه در باره پیشینه خصوصی سازی در دنیا، تصریح کرد: بزرگترین خصوصی سازی در بریتانیا بود که در اواخر دهه ۱۹۷۰ اتفاق افتاد و دولت در آن مقطع با توجه سراسری شدن اعتراضات کارگری، مردم را تشویق کرد تا از طریق بازار سهام بتوانند سرمایه گذاری کنند و بیش از ۴۰ درصد از بنگاههای دولتی در بریتانیا از طریق بورس واگذار شد.
مظفری در باره دومین کشوری که خصوصی سازی در آن عملیاتی شد گفت: آلمان در دهه ۱۹۹۰ پس از فروپاشی دیوار برلین اقدام به خصوصی سازی کرد.
وی با تأکید بر اینکه ۹۰ درصد واگذاریهای آلمان از طریق مذاکره بود، گفت: آنها بیش از همه بر توانایی مالی، اهلیت، صلاحیت افراد متقاضی، خریداران و بخش خصوصی تاکید داشته و قوانین سخت گیرانه برای بعد از واگذاریها اعمال میکنند.
این کار شناس بازارهای مالی با اشاره بر اینکه روسیه روسیه پس از فروپاشی اقدام به خصوصی سازی کرد تصریح کرد: روسیه در سال ۱۹۹۹ با سرعت زیادی خصوصی سازی ر ا شروع و اقدام به واگذاری حدود ۴۵۰۰۰ بنگاه دولتی از طریق مزایده، مذاکره و بورس از بخش دولتی به بخش خصوصی کرد.
کسی که بعد از این همه فاجعه واگذاریها ، باز تبلیغ خصوصی سازی کند ؛
یا شارلاتان است یا عقب مانده ذهنی !!