معاون وزیر نفت در امور پالایش و پخش فرآوردههای نفتی گفت: نبود مدیریت مصرف و بهینه سازی یکی از دلایل ناترازیهای موجود سوخت در کشور است به گونهای که میزان مصرف گازوئیل ۴۵ میلیون لیتر بیشتر از نیاز واقعی است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما، آقای جلیل سالاری معاون وزیر نفت در امور پالایش و پخش فرآوردههای نفتی در اولین نشست؛ مدیریت مصرف نفت ِگاز (گازوئیل) کشور با استفاده از نوسازی ناوگان حمل ونقل با مدیران شرکتهای خودروسازی گفت: روزانه ۱۰۵ میلیون لیتر گازوئیل در کشور مصرف میشود؛ در صورتی که این رقم حتی با احتساب استانداردهایی که خودروسازان اعلام میکنند، باید ۶۰ میلیون لیتر باشد.
سالاری با بیان اینکه در حوزه مصرف سوخت مایع با آمارهای جهانی فاصله داریم، افزود: در کشور روزانه ۲۱۰ میلیون لیتر سوخت مایع مصرف میشود که نشان دهنده میزان فرسودگی ناوگان حمل و نقل کشور است؛ نبود مدیریت مصرف و بهینه سازی، یکی از علتهای ناترازی در تولید و مصرف سوخت است.
وی تشریح کرد: در کشور نه خودروهای فرسوده جایگزین شده اند و نه اقدامی در حوزه مدیریت مصرف صورت گرفته؛ با افزایش مصرف رو به رو هستیم و در حوزههای حمل و نقل، ساختمان، صنعت و ... بهینه سازی مصرف نیز صورت نمیگیرد و راندمان بالایی دراین حوزهها وجود ندارد که در نهایت این موارد موجب به وجود آمدن انحراف، قاچاق، ناترازی و دیگر چالشها در کشور شده است.
معاون وزیر نفت افزود: برای مثال بهره وری در نیروگاه بعثت، کمتر از ۲۰ درصد و به طور میانگین، در نیروگاهها حدود ۳۰ درصد است.
آقای سالاری در پایان، پیشنهاد ایجاد یک کارگروه تخصصی متشکل از خودروسازان، شرکت بهینه سازی مصرف سوخت، شرکت ایمیدرو، سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای و سازمان استاندارد را مطرح کرد تا آمار دقیقی از شرایط خودروها وجود داشته باشد.