شهرداری مشهد با مصوبه شورای شهر موظف به خدمترسانی به زائران اربعین در عراق تا سقف مبلغ ۲۶۰ میلیارد ریال در حوزههای مختلف شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکز خراسان رضوی، امروز در هشتاد و چهارمین جلسه علنی شورای اسلامی شهر مشهد، لایحه اعزام نیرو و ماشین آلات به کشور
شهردار مشهد در این زمینه گفت: طبق آخرین هماهنگهای صورت گرفته بین وزیر کشور عراق و وزیر کشور ایران، زائران مشهدی از مرز خسروی به عراق اعزام میشوند و اتوبوسهای مشهد نیز باید از مرز خسروی به سمت نجف خدمت رسانی کنند.
محمدرضا قلندر افزود: تاکید مدیریت شهری نیز بر خدمت رسانی در مسیر تردد زائران مشهدی است.
رییس کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی شهر مشهد نیز گفت: باید خدمت رسانی در عراق و اعزام اتوبوس و نیرو با هماهنگی و مجوز انجام شود.
حجت الاسلام حسن منصوریان افزود: مسوولان کشور عراق ادعا دارند که ناوگان حمل و نقل برای خدمت رسانی به زائران پیاده دارند، بنابراین این خدمات باید مطابق واقعیتها باشد، ما ضامن جان راننده و نیروهای اعزامی هستیم.
در این جلسه مصوبه اعزام نیرو و ماشین آلات برای خدمت رسانی به زائران اربعین در عراق مصوب شد و طبق این مصوبه در راستای اجرای برنامههای تدوینی، شهرداری مشهد مکلف شد نسبت به اعزام حداکثر هزار نفر از کارگران خدمات شهری، اتوبوسرانان، راهنمای زائر، عوامل ستادی از جمله ائمه جماعت و حداکثر ۱۸۰ دستگاه اتوبوس و ماشین آلات مکانیزه خدمات شهری برای حضور و خدمت رسانی مراسم پیادهروی اربعین در عراق تا سقف ۲۶۰ میلیارد ریال اقدام کند.
همچنین در این جلسه نایب رییس شورای اسلامی شهر مشهد گفت: قانون بودجه ۱۴۰۲ اجازه داده است که شهرداریها تا پایان آذر امسال از درآمد جرایم کمیسیون ماده ۱۰۰ برای توسعه حمل و نقل عمومی استفاده کنند و شهرداری مشهد نباید این فرصت را از دست بدهد.
موسی الرضا حاجیبگلو افزود: هم اینک حدود ۴۰ هزار رای قلع در کمیسیون ماده ۱۰۰ مشهد مطرح شده است که حدود ۳۱ هزار رای آن مربوط به محدوده شهر و مابقی مربوط به حریم شهر است.
وی اضافه کرد: شهرداری که مدعی است اتوبوسرانی، با رایگان شدن حمل ونقل عمومی، منابع درآمدی خود را از دست میدهد چرا نباید از این فرصت قانونی برای خرید اتوبوس استفاده کند.
حاجیبگلو افزود: شهرداری میتواند از محل این بند قانونی ۵۰۰ تا هزار دستگاه اتوبوس برای تجهیز ناوگان حمل و نقل شهری خریداری کند.
طرح حمل و نقل عمومی رایگان مشهد، ۱۲ تیرماه امسال در هشتاد و سومین نشست شورای اسلامی این شهر مورد تصویب قرار گرفت و شهرداری در گام نخست مکلف به اجرای آزمایشی این طرح در ۱۰ خط اتوبوسرانی شد.
طبق این مصوبه، مقرر شد این طرح ابتدا به صورت آزمایشی در ۱۰ خط در مسیرهای منتهی به حرم رضوی و حاشیه شهر اجرا شود و از سال ۱۴۰۳ برای کلیه خطوط شهری اجرایی شود.
سخنگوی شورای اسلامی شهر مشهد در ادامه با اشاره به طرح کاهش هزینه الیت (توقفگاههای حاشیهای خیابانها) گفت: این طرح نیز با هدف افزایش رضایتمندی مردم تهیه و برای بررسی در نشست امروز به شورای شهر ارائه شده است.
حاجیبگلو افزود: ما با مدیریت هوشمند شهر مخالف نیستیم، اما باید زیرساخت و طرح مطالعاتی آن فراهم باشد.
وی خاطرنشان کرد: با طرح تهیه شده، هزینه الیت بیش از ۴۰ درصد کاهش مییابد که یقینا رضایت شهروندان را در پی خواهد داشت.
در ادامه این نشست با بررسی طرح کاهش ۴۰ درصدی هزینههای الیت در جلسه علنی امروز مخالفت شده است و مقرر شد طرح در نشست بعدی شورا بررسی شود.