آئین اختتامیه شانزدهمین جشنواره ملی موسیقی جوان شامگاه یکشنبه بیست و پنجم تیر ماه سال جاری در قالب یک رویداد آنلاین پیش روی مخاطبان قرار گرفت.
ایجاد افقهای روشن در امیدآفرینی و کشف استعدادهای نهفته موسیقی
در این پیام آمده بود: «رشد و تعالی حرکت فرهنگی در سرزمین پهناور ایران اسلامی از گذشته تا امروز، با هنر موسیقی و با عزم و همت هنرمندان پیشکسوت در کنار اشتیاق جوانان برای آموزش و فراگیری این هنر برآمده از فطرت و نهاد آدمی، در تعامل با جامعه و جهان پیرامون، در جان نسلهای مختلف تداوم و جریان داشته است و امروز شاهد پیشرفت و بالندگی آن در جای جای این مرز و بوم هستیم.
هنرمندان جوان ما بعنوان آینده سازان کشور عزیزمان با استعدادهای بی شمار و توانمندی هایشان همواره برخوردار از ویژگی هایی، چون عشق، شور، طراوت و پاکی هستند که همین مهم با بهره مندی و همنشینی در کنار استادان و بزرگان موسیقی بعنوان میراث داران این هنر کهن، بهترین نگاهبانان در جهت پاسداشت، حفظ و تجلی پیشرفت آیندهی موسیقی ایران به شمار میروند.
در این مسیر و در گام شانزدهم، جشنواره ملی موسیقی جوان بعنوان رویدادی تخصصی و آموزش محور با همراهی و پشتیبانی دلسوزانه و دغدغه مندانهی اساتید پیشکسوت، داوران و هنرمندان ارجمندش، همواره در مسیر رشد و تعالی قدم برداشته و توانسته است افقهای روشنی در امیدآفرینی و کشف استعدادهای نهفته موسیقی اصیل دستگاهی، نواحی و کلاسیک با ایجاد یک بستر مساوی و برابر برای تمامی شرکت کنندگان ایجاد کند.
حضور هنرمندان جوان و نوجوان در این جشنواره در سنین گوناگون، با قومیتها و گویشهای مختلف در پهنهای به وسعت ایران، بیانگر توانمندی نقش هنر موسیقی در وحدت افزایی و ایجاد همدلی و همبستگی و قوام بخش فرهنگ و هنر این مرز و بوم بوده و امید میرود جایگاه قابل اتکای آن به پشتوانهی پیشینهی درخشانش، پایدار و استوار بماند.
در پایان از حضور اساتید پیشکسوت، هیئت داوران و شرکت کنندگان در شانزدهمین جشنواره ملی موسیقی جوان صمیمانه قدردانی میکنم و تلاش دبیر محترم جشنواره و همکارانم در معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، دفتر امور موسیقی و انجمن موسیقی ایران که در این دوره از جشنواره همراهی و همکاری داشته اند، ارج نهاده و برای نوجوانان و جوانان حاضر در این رویداد ارزشمند هنری بعنوان آینده سازان ایران اسلامی از خدای متعال آرزوی توفیق دارم.»
۳۱۳ نفر در شانزدهمین جشنواره ملی موسیقی جوان برگزیده شدند
دبیر شانزدهمین جشنواره ملی موسیقی جوان نیز با ارائه آماری از بخشهای مختلف جشنواره افزود: امسال به طور کلی ۱۷۹۲ نفر متقاضی حضور در این رویداد شدند که از این میان ۶۵۲ نفرخانم و۱۱۴۰ نفر آقا بودند.
حمیدرضا اردلان گفت: در این دوره جشنواره ۸۵ داور در ۳ مرحلهی تعیین رپورتوارها، مرحله اول، دوم داوری و همچنین در بخش عملی جشنواره ۶۸ داور حضور داشتند. طبق سنوات گذشته این جشنواره در ۳ بخش موسیقی نواحی، موسیقی ردیف دستگاهی وموسیقی کلاسیک برگزار شد.
او ادامه داد: در بخش موسیقی نواحی، ۴۰۳ متقاضی از ۲۱ منطقه در ۱۰۰ شاخه سازی و آوازی با حضور ۲۳ داور، شرکت کردند. در بخش موسیقی دستگاهی ۱۱۱۲ متقاضی در ۱۲ شاخه آوازی و سازی، آهنگ سازی و حفظ کل ردیف با حضور ۳۰ داور شرکت داشتند. لازم به ذکر است امسال پیانو و ویولن ایرانی به این رشتهها اضافه شد. این بخش توانست با تکیه بر اصالتها و روشهای موسیقی اصیل ردیف دستگاهی به یک کیفیت مناسبی دست بیدا کند.
وی تصریح کرد: بخش موسیقی کلاسیک با ۲۷۷ متقاضی در ۱۲ شاخه وحضور ۱۵ داور برگزار شد.
دبیر شانزدهمین جشنواره ملی موسیقی جوان گفت: در شانزدهمین جشنواره ملی موسیقی جوان ۳۱۳ نفر برگزیده شدند که ازین تعداد ۱۹۲ نفر در بخش موسیقی نواحی که بصورت تک مرحلهای برگزار شد و ۹۳ نفر در بخش موسیقی دستگاهی و ۲۸ نفر در بخش موسیقی کلاسیک برگزیده شدند که از این تعداد۷۶ خانم و ۲۳۷ آقا هستند.
اردلان درباره راهبردهای هفدهمین جشنواره موسیقی جوان، گفت: با مشورت بسیاری از داوران و مسئولان در نظر داریم که جشنواره هفدهم موسیقی جوان به صورت تک مرحلهای تحت عنوان آزمون ملی موسیقی جوان، برگزار شود تا با اهداف تداوم رفتار موسیقایی برگزیدگان و ایجاد نسبتهایی میان برندگان و جامعه موسیقی به تعاریف جدیدی در جهت گسترده کردن جشنواره دست یابیم.
جشنواره آینده نگری و آینده پژوهی موسیقی ایران را رقم میزند
در ادامه مراسم محمود سالاری معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره جشنواره ملی موسیقی جوان گفت: جشنواره ملی موسیقی جوان فقط در فرم جوان نیست بلکه در اجراها و محتوا هم جوانی در آن موج میزند. گاهی اوقات زمانی که از موسیقی جوان صحبت میکنیم گمان شنوندگان و بییندگان این است که فقط سن و سال هنرمندانی که در عرصه موسیقی جشنواره حضور پیدا میکنند جوان هستند در حالی که فرمهای اجرایی و کارهای ارائه شده نیز تماما دارای جوانی، طراوت و نوظهور بودن هستند که این از مزایای مهم این جشنواره است.
سالاری ادامه داد: لازم است که بدانیم این جشنواره آینده نگری و آینده پژوهی موسیقی ایران را رقم میزند و این هنرمندانی که در این جشنواره چهره میشوند در آینده اساتید برجستهای خواهند شد که بار امانت موسیقی فرهیختگانی ایران را بر دوش خواهند کشید.
در بخش پایانی این مراسم برگزیدگان این دوره تجلیل شدند.