استاندار آذربایجان شرقی گفت: ساختار تعاونیها نیازمند اصلاح و بازتعریف است که در این راستا بومیسازی تعاونیها هم باید مورد توجه قرار گیرد.
استاندار آذربایجان شرقی تاکید کرد: بخش عمدهای از تعاونیها باید بتوانند مشاغل خرد، مشاغل خانگی و بنگاههای کوچک و متوسط را تحت پوشش قرار دهند.
خرّم با اشاره به اینکه ساختارهای معیوب تعاونیها باید اصلاح شود، اظهار داشت: اگر چهرههای موفق در هر شهر و منطقه در حوزههای مختلف کشاورزی، صنعت و گردشگری شناسایی و به عنوان برند و الگو معرفی شوند، میتوانند ساختارهای معیوب و ناکارآمد تعاونیها را تغیر ماهیت دهند.
استاندار آذربایجان شرقی با تاکید بر بومیسازی تعاونیها گفت: باید بررسی شود که در زیستبوم هر شهرستان کدام تعاونیها می توانند فعالیت کنند و پس از آن منابع و امکانات در اختیار آنها قرار گرفته و متناسب با استعدادها و نیازهای موجود شبکهسازی انجام گیرد و نهایتا برچسبهایی نظیر اینکه تعاونیها ناکارآمد بوده و یا محلی برای سوءاستفاده هستند باید از بین برود.
خرّم با اشاره به لزوم بازطراحی الگوهای تعاونیها، یادآور شد: در این بازتعریف باید موضوعات تجارت، پاسخگویی و رفع نیازهای نرم افزاری و سخت افزاری مورد توجه قرار گیرد.
وی به دلایل عدم موفقیت تعاونیها اشاره کرد و گفت: یکی از این دلایل این است که تعاونیها کارهای خود را به صورت مستقل جلو می برند و از لحاظ سخت افزاری و نرم افزاری دارای اشکال هستند.
استاندار آذربایجان شرقی به واگذاری اصولی تعاونی تاکید کرد و اضافه کرد: یکی از موضوعات مهم در این حوزه، بهینه سازی و بازتعریف نحوه واگذاری مطابق اصل 44 قانون اساسی است که در این زمینه باید اهلیت، تخصص و وضعیت مالی متقاضیان مورد بررسی قرار گیرد.
وی افزود: برای احیای بخش عمده ای از کارخانجات تعطیل و راکد باید افراد متخصص را شناسایی کرده و با تشکیل تعاونی ها و استفاده از معافیت ها و تسهیلاتی که به تعاونی ها اختصاص می یابد، اقدام کرد.