مدیرکل امور اقتصادی سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی گفت: الگوی کشت تدوین شده ولی چون اعتبار اجرای طرح تخصیص نیافته، به صورت کامل اجرایی نشده است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، علیرضا نیکویی، مدیرکل امور اقتصادی سازمان تات، درباره تدوین الگوی کشت و نظارت بر آن، گفت: وظیفه اجرا بر عهده معاونت زراعت و سازمانهای جهادکشاورزی استانها، وظیفه پیگیری پشتوانههای حمایتی مالی و سیاستگذاری بر عهده معاونت برنامهریزی و اقتصادی و وظیفه نظارت بر عهده سازمان تات گذاشته شد.
نیکویی اضافه کرد: الگوی کشت علاوه بر تغییر سطوحی که در برخی از محصولات میدهد هدفگذاری برای افزایش بهرهوری در واحد سطح کلیه محصولات را دارد که این هدفگذاری در قالب کاروانهای ترویج الگوی کشت و آموزش سازمان تات است.
به گفته وی اینکه ادعا کنیم الگوی کشت تاکنون توانسته جهتها را تغییر دهد، باید اعلام کنیم که موفق نبودیم، زیرا منابع مالی آن تامین نشده و این طرح به صورت کامل اجرایی نشده است.
نیکویی در ادامه به مشوقها برایکشاورزان در اجرای الگوی کشت اشاره و تصریح کرد: بخشی از مشوقها توسط وزارت جهادکشاورزی در حال پیگیری است که امیدواریم به نتیجه برسد و ابلاغ شود، کشاورزان اگر رغبت به کاشت محصولی که به آنها پیشنهاد شده نداشته باشند حق دارند، زیرا آنها دیدگاه اقتصادی دارند و باید به آن توجه کنندما باید شرایط لازم را برای آنها فراهم کنیم اگر جایی توقع داریم که به جای کاشت برخی از محصولات که استراتژیک نیستند به سمت کاشت محصولات استراتژیک برویم باید برای کشاورزان مزیت سازی کنیم اگر این اتفاق صورت نگیرد کشاورز هم انگیزهای ندارد.
وی در پاسخ به اینکه گفته میشود الگوی کشت گزینههای جایگزینی برای کاشت ندارد، گفت: اینگونه نیست که توصیه نکنیم و گزینههای پیشنهادی نداشته باشیم مثلا کشاورزان در برخی مناطق علوفهای کاشت میکنند که ما علوفههایی کم آب بر را به آنها پیشنهاد دادهایم.