سخنگوی وزارت امور خارجه گفت : در مذاکره با گروه ۱+۵ درباره خطوط قرمز مذاکره نمی کنیم .
به گزارش خبرنگار واحد مرکزی خبر ، مرضیه افخم در نشست هفتگی با خبرنگاران با اشاره به اینکه نقوی حسینی سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس اظهارات خود درباره غنیسازی 20 درصد را تکذیب کرده است ، گفت: بنا نداریم راجع به جزییات پیشنهادات و مذاکرات اطلاع رسانی کنیم.
سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به سئوال دیگری درباره مذاکرات کارشناسی ایران و 1+5 که قرار است چهارشنبه و پنجشنبه در وین برگزار شود گفت: بر اساس تفاهم نشست ژنو قرار شد کارشناسان در حوزههای تحریم علمی و هستهای مباحث را به صورت جزئیتر بررسی کنند و حمید بعیدینژاد مدیرکل تخصصی و امور بینالمللی وزارت خارجه ریاست گروه کارشناسی ایران را بر عهده دارد.
وی افزود : کارشناسانی از سازمان انرژی اتمی، وزارت نفت، بانک مرکزی و صنعت و معدن در این نشست حضور دارند و قرار است نتایج حاصله در بحثهای کارشناسی به مسئولان عالیرتبه کشورها منتقل شود.
سخنگوی وزارت امور خارجه با بیان اینکه در حوزه شنود مسئولان ایرانی خبری منتشر نشده است ، این اقدام دولت امریکا را محکوم کرد و افزود: باید در حوزه ارتباطات سایبری سازوکارهای جدیدی برای پیشگیری از این اقدامات شکل گیرد.
سخنگوی وزارت خارجه گفت : اقدام دولت امریکا در شنود مقامات 35 کشور به مقدمات و بحثهایی برای شکل گیری قطعنامهای از طرف کشورهای مختلف حتی هم پیمانان امریکا منجر شده است.
افخم در پاسخ به سؤال دیگری درباره نصب بیلبوردهای صداقت امریکایی در سطح شهر تهران اظهار داشت: شهرداری تهران اعلام کرده که این اقدام غیرقانونی و بدون هماهنگی انجام شده است.
سخنگوی وزارت خارجه ابراز امیدواری کرد همه اظهار نظرها و طرح دیدگاهها مبتنی بر چارچوب قانونی و رعایت اصول بازی و اعتماد مردم به گروه مذاکره کننده باشد.
ژنو 2 نشانه در انزوا قرار گرفتن رویکرد نظامی
سخنگوی وزارت خارجه در ادامه گفت : ژنو 2 یا هر کنفرانس دیگری برای حل سیاسی بحران سوریه نشانه در انزوا قرار گرفتن رویکرد نظامی در این مورد است .
خانم مرضیه افخم درباره سفر اخضر ابراهیمی نماینده ویژه دبیر کل سازمان ملل در امور سوریه به منطقه و جمهوری اسلامی ایران گفت: این سفر به منظور یافتن راهحل سیاسی و زمینهسازی برای برگزاری نشست ژنو 2 بود و سفر به ایران نیز در همین چارچوب انجام شد.
سخنگوی وزارت خارجه با بیان اینکه اخضر ابراهیمی دیدارهای خوب و مثبتی با مقامات ایرانی انجام داد گفت: رویکرد جمهوری اسلامی ایران به حل سیاسی سوریه ، رسیدن به راهحل پایدار و در نظر گرفتن نقش مردم و حق آنها در تعیین سرنوشتشان است .
افخم با بیان اینکه اخضر ابراهیمی بر حضور ایران در نشست ژنو 2 تاکید داشت؛ آن را نشانگر این واقعیت دانست که اگر قرار است راهحلی پایدار و واقعبینانه در سوریه شکل گیرد باید تمامی عوامل و حوزههای تاثیرگذار در نظر گرفته شوند.
وی افزود: جمهوری اسلامی از ابتدای شکلگیری بحران سوریه، مخالف رویکرد نظامی و خواهان راهحل سیاسی بود و ابعاد مثبت این دیدگاه آرام آرام خود را نشان میدهد.
وی گفت: تعامل دیگر کشورها و طرفها در مسیری است که نشانگر لزوم تعامل با ایران است و امیدواریم بحران سوریه که حالا پیچیده شده است با واقعبینی حل شود.
معاون وزیرکشوربرای پیگیری حادثه سراوان به پاکستان میرود
سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: دولت پاکستان باید بر اساس تفاهمنامه استرداد مجرمان، عاملان حادثه سراوان را دستگیر کند و به جمهوری اسلامی ایران تحویل دهد.
مرضیه افخم در ادامه نشست خبری امروز خود با ابراز تأسف از حادثه سراوان افزود: کاردار پاکستان در تهران به وزارت امور خارجه دعوت و یادداشت اعتراض ایران به وی ابلاغ شد.
وی گفت: در عین حال اجرای تفاهمنامه دو طرف را در زمینه استرداد مجرمان پیگیری و دنبال می کنیم.
افخم افزود: مقامات پاکستانی به ویژه معاون وزیر امور خارجه پاکستان در دیدار با سفیر جمهوری اسلامی ایران در اسلام آباد این اقدام تروریستی را محکوم کرده اند.
وی با اشاره به اینکه همکاری خوبی بین وزارتخانههای کشور و امور خارجه در این زمینه وجود دارد گفت: به همین منظور به زودی معاون وزیر کشور به پاکستان سفر خواهد کرد.
سخنگوی وزارت امور خارجه با تأکید بر اینکه مقابله با تروریسم نیازمند همکاری و عزم جدی همه کشورهاست ابراز امیدواری کرد با اهتمام جدی همه کشورهای منطقه، این پدیده شوم ضدبشری مهار شود.
تعیین جدول زمانی برای مذاکرات نشانه اراده سیاسی
سخنگوی وزارت امور خارجه در ادامه گفت: از نظر ما تعیین جدول زمانی در مذاکرات ایران و 1+5 و همین طور در مذاکرات با آژانس بین المللی انرژی اتمی نشانه اراده سیاسی برای حل موضوع است.
مرضیه افخم افزود: ما خواهان این هستیم که مذاکرات به نتیجه برسد و یکی از فاکتورهای مهم آن زمان است.
وی گفت: تعیین جدول زمانی مانع از شکل گیری اخلال در مذاکرات و حتی زیر سؤال بردن اراده دو طرف می شود.
افخم ابراز امیدواری کرد که بحث تعیین جدول زمانی در کوتاه ترین زمان با برگزاری و استمرار مذاکرات و تفاهم دو طرف انجام شود.
وی با اشاره به برگزاری دومین دور از مذاکرات ایران و آژانس بین المللی انرژی اتمی در دولت یازدهم از روز گذشته در وین افزود: این دوازدهمین دور مذاکرات در دو سال گذشته است و ایران همواره بر همکاری تاکید کرده و نهایت تلاش خود را برای شفاف سازی و رفع ابهامات به عمل آورده است.
سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: در دولت جدید و متناسب با رویکرد ما در مذاکرات با گروه 1+5 انتظار داریم که این مذاکرات و رویکرد جدید خودش را در تعامل با آژانس بین المللی انرژی اتمی هم نشان دهد.
خانم افخم افزود: جمهوری اسلامی ایران امیدوار است که این رویکرد تقویت کننده و تسهیل کننده مسیر همکاری های ایران و آژانس بین المللی انرژی اتمی باشد.
وی گفت: امیدواریم در عین حال که پاسخگوی ابهامات و سؤالات هستیم زمینه همکاری های بیشتر و تعاملات مثبت بین ایران و آژانس فراهم شود.
افخم با اشاره به اینکه مقامات ایران و آژانس مذاکرات وین را مفید و سازنده ارزیابی کرده اند ، افزود: امیدواریم براساس پیشنهادی که به آژانس ارائه شده است برای چگونگی ادامه این مذاکرات و رفع ابهامات به نتایج خوبی برسیم.
وی ابراز امیدواری کرد که امروز در پایان گفتگوهای وین نخستین نشانه های این تعامل جدید را شاهد باشیم.
وزیر امور خارجه به افریقای جنوبی و ترکیه سفر می کند
سخنگوی وزارت امور خارجه از سفر آقای ظریف به افریقای جنوبی و ترکیه خبر داد و گفت: وزیر امور خارجه 9 آبان برای شرکت در یازدهمین اجلاس کمیسیون همکاری های اقتصادی ایران و افریقای جنوبی به این کشور سفر می کند.
وی افزود: امروز و فردا گروه های کارشناسی در کمیته های سیاسی، اقتصادی، فنی و انرژی این اجلاس کار خود را آغاز می کنند.
سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: در این اجلاس نمایندگان دستگاه های دولتی مذاکراتی را به عنوان کارشناسی انجام می دهند و نتایج این مذاکرات به اجلاس وزیران ارائه می شود .
وی افزود : همزمان با برگزاری یازدهمین اجلاس کمیسیون همکاری های اقتصادی ایران و افریقای جنوبی، مجمع تجاری دو کشور با شرکت نمایندگان بخش خصوصی برگزار خواهد شد.
افخم گفت : همکاری های ایران و افریقای جنوبی رو به پیشرفت است و براساس تفاهمات و توافقاتی که در اجلاس کمیسیون همکاری های اقتصادی دو کشور انجام شده 80 سند میان دو کشور به امضا رسیده است.
وی ابراز امیدواری کرد که برگزاری این اجلاس به تقویت و گسترش همکاری ها میان دو کشور ایران و افریقای جنوبی منجر شود.
سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: در پایان سفر به افریقای جنوبی، به دعوت موسسه هاگوآش ترکیه، وزیر امور خارجه به این کشور سفر می کند.
افخم خاطرنشان کرد: آقای ظریف در ترکیه در همایش امنیت و صلح سخنرانی خواهد کرد.
وی ادامه داد: وزیر امور خارجه همچنین در حاشیه این همایش با رئیس جمهور، نخست وزیر و همتای ترکیه ای خود دیدار و گفتگو خواهد کرد.
ابراز تاسف سخنگوی وزارت خارجه از گزارش اخیر احمد شهید
سخنگوی وزارت امور خارجه گزارش اخیر احمد شهید گزارشگر ویژه سازمان ملل در زمینه حقوق بشر ایران را یکسویه و بدون توجه به روند تحولات و واقعیات ایران دانست و از آن ابراز تاسف کرد .
مرضیه افخم گفت : لحن احمد شهید در این گزارش نسبت به قبل ملایمتر بود ولی متاسفانه رویکرد این گزارش سیاسی است و منابع تهیه آن، نسبت به جمهوری اسلامی کاملا مغرض هستند و مستنداتی که جمهوری اسلامی در موارد گذشته و در پاسخ به سوالات، ابهامات و ادعای احمد شهید ارائه کرده، در تهیه گزارش دیده نشده است.
سخنگوی وزارت خارجه ابراز امیدواری کرد که این رویکرد سیاسی و مغرضانه تغییر یابد و متناسب با تحولات واقعی ایران این گزارش ها منتشر شود.
خانم افخم ، از انتخابات اخیر ریاست جمهوری ایران بعنوان یکی از تحولات مهم کشور یاد کرد و افزود: متاسفانه در گزارش احمد شهید هیچ توجه و اشارهای به این مشارکت مردمی و فضای انتخاباتی نشده است.
سخنگوی وزارت خارجه درباره توافق کاخ سفید و کنگره امریکا برای خودداری از اعمال تحریمهای بیشتر علیه ایران با بیان اینکه اخبار ضد و نقیضی در این زمینه منتشر شده گفت: امیدواریم شاهد رویکرد جدی و عزم سیاسی برای شکلگیری یک روند واقعبینانه در تعامل با جمهوری اسلامی باشیم و اظهارات به حوزه عملیات و اجرا بینجامد.
وی افزود : چنانچه این خبرها و اظهارنظرهای اولیه با استناد بر تصمیم مقامات امریکایی باشد، نشانگر آن است که اراده سیاسی برای شکلگیری و ورود به فضای جدید وجود دارد.
سخنگوی وزارت خارجه گفت: ما پس از هرگونه اقدام و تصمیم عملی و رسمی اظهارنظر بیشتر و دقیقتری ارائه خواهیم کرد .