مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب کشور از تخصیص اعتبار مناسب برای آبرسانی به روستاها و حل این موضوع تا پایان دولت خبر داد.
او پیش بینی کرد بیش از ۲ میلیارد مترمکعب آب در سال وارد چرخه شود تا برای آب شرب و محیط زیست استفاده شود و افزود: ۲۰ هزار روستا در سطح کشور آبرسانی نشده بودند که این موضوع نشان میدهد بسیاری از روستاها در سطح کشور با تانکر آبرسانی میشوند به همین سبب طرح بزرگ جهاد آبرسانی با همکاری سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، پیمانکاران بخش خصوصی و نیکوکاران درسطح کشور اجرا میشود.
به گفته جعفری مرحله نخست این طرح حدود ۱۰ هزار روستا را شامل می شود که تامین آب هفت هزار روستا را سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بر عهده گرفت و امروز حدود ۴۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
آن طور که جعفری می گوید: در مرحله دوم حدود سه هزار و ۲۰۰ روستا و در مرحله سوم هفت هزار روستا اضافه می شود تا در پایان دولت مشکل همه روستاهایی که با تانکر آبرسانی میشوند، برطرف شود.
محمدحسن آصفری نماینده مردم اراک، خنداب و کمیجان در مجلس هم گفت: صنایع به ویژه پتروشیمی و نیروگاه از سد کمال صالح استفاده میکنند و بر اساس مصوبه مجلس باید هر چه سریعتر نسبت به قطع آب شرب برای صنایع و تعمیر فاضلاب پساب استاندارد برای آنها اقدام کرد.
او افزود: طرح فاضلاب کمیجان و خنداب نیاز به تامین اعتبار دارد. مجتمع امیرکبیر و روستاهای ضلع شمالی اراک با تانکر آبرسانی میشوند و مشکل کمبود تانکر وجود دارد. تصمیم گرفته شد روستاهایی که در فهرست تنش آبی قرار نگرفتند، جزو فهرست قرار گیرند و شبکههای فرسوده نیز اصلاح شوند.
علی اکبر کریمی نماینده مردم اراک، خنداب و کمیجان در مجلس نیز گفت: تقویت اعتبارات شهرستانهای اراک، خنداب و کمیجان برای رفع مشکل تنش آبی روستاها، تسریع در اختصاص ردیف ملی برای طرحهایی از جمله مجتمع امیرکبیر و تسهیل در بازیافت آب پساب فاضلاب اراک از موضوعات مطرح شده در نشست با مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب کشور است.
عباسی مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان مرکزی هم گفت: در سال ۱۴۰۰ تعداد ۱۵۵ روستا و سال ۱۴۰۱ تعداد ۹۹ روستا تنش آبی داشتند که امسال به ۷۹ روستا کاهش یافت. پارسال در جهاد آبرسانی ۱۰ هزار روستا هدفگذاری شد که سهم استان مرکزی ۶۷ روستا با اعتبار ۲۳۵ میلیارد تومان بود و امسال به ۱۴۱ روستا رسید و حدود ۹۳۰ میلیارد تومان اعتبار محرومیتزدایی در نظر گرفته شد.
عباسیاین را هم گفت که ضریب برخورداری با اجرای این طرحها از ۹۵ درصد فراتر می رود.