وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: برای جبران عقبماندگی استان چهارمحالوبختیاری در حوزه زیرساختهای فرهنگی، به زودی بسته ویژهای تدوین میشود.
وی افزود: با بررسی میدانی همه مناطق این استان، بسته جامعی برای بهبود زیرساختهای فرهنگی تدوین خواهد شد تا بنا بر اولویتها، موارد بررسی و اقدام شود و بخشی از گرههای موجود از بین برود.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: با تدوین این بسته ویژه زیرساختی، طرحهای پیشنهادی مورد نظر در سفر دوم رئیسجمهور به استان به شکل طرح محور در نظر گرفته خواهد شد. اگر زمین مناسبی نیز در استان برای ایجاد زیرساخت فرهنگی اختصاص یابد و کاربری تجاری نیز به منظور توسعه اقتصاد فرهنگی در آن دیده شود میتوان اقدامات مناسبی را در این زمینه انجام داد.
اسماعیلی بر پیگیری تخصیص اعتبارات فرهنگی سفر رئیسجمهور به چهارمحالوبختیاری نیز تاکید کرد و گفت: با جبران تخصیصهای عقب مانده، سعی خواهد شد این اعتبارات تا آخر تابستان امسال به استان تزریق شود تا مردم نیز تغییرات را احساس کنند.
وی نبود کتابخانه مرکزی در چهارمحالوبختیاری را غیرقابل قبول دانست و افزود: برخی زیرساختهای فرهنگی در کشور بالای ۱۰ سال بلاتکلیف مانده بود که در دو سال اخیر بیش از ۱.۵ برابر بودجهای که تا پیش از دولت سیزدهم صرف این طرحها شده بود، به آنها تخصیص یافت و بسیاری از طرحها نیز به بهره برداری رسید.
* افزایش اعتبارات حوزه فرهنگ و هنر در دولت سیزدهم
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: تلاش این وزارتخانه آن است کارها به حوزه نرمافزاری منتقل شود، کاری که در سال ۱۴۰۰ در این بخش آغاز شد و امسال با کمک مجلس شورای اسلامی، انقلاب بزرگی در حوزه فرهنگی پیش رو داریم.
اسماعیلی گفت: در حوزه فرهنگ باید زیرساختها را به درستی شکل داد و به آن عمل کرد، تراز ساختار بودجه فرهنگی به شدت به سمت مثبت پیش میرود و وزارتخانه آمادگی دارد توان صندوق اعتباری هنر را افزایش دهد، همچنین استانها آمادگی دارند تا مشکلات بیمهای اهالی فرهنگ، هنر و رسانه را حل کنند.
وی اضافه کرد: در لایحه مالیاتهای مستقیم نیز بنا به پیشنهاد وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، مقرر است مالیات هنرمندان و چهرههای هنری به صندوق اعتباری هنر واریز شود تا دوباره برای خود آنان به کار گرفته شود.
* تقویت ساختار مهندسی فرهنگ و شوراهای فرهنگ عمومی
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی همچنین درباره تقویت ساختار مهندسی فرهنگ و شوراهای فرهنگ عمومی تاکید کرد: در این زمینه بودجهای برای استانها اختصاص یافته و در حمایت از موسسات نیز این کار انجام شده است و امیدواریم با تحقق آن، شاهد جهشی در حوزه فرهنگ و هنر کشور باشیم.
اسماعیلی با اشاره به طرح درخواست بازنگری در ساختار منابع انسانی ادارات استانی و نمایندگیهای شهرستانهای جدید، تصریح کرد: فراخون جذب نیرو ویژه این وزارتخانه بهزودی منتشر میشود و وزارتخانه آماده است برای تکمیل بدنه اداری چهارمحال و بختیاری نیز مجوز جذب نیروی شرکتی در شهرستانها را پیگیری کند.
وی گفت: با توجه به اینکه تغییرات تقسیمات کشوری در بیشتر استانها افزایش یافته و از طرفی امکانات دولت نیز محدود است، حرکت در مسیر توسعه دولت الکترونیک مدنظر است و تلاش میکنیم با اقدام کارشناسی و تمرکز منابع انسانی، هزینههای اضافه برای ایجاد نمایندگیهای شهرستانی کاهش یابد.
* تضعیف حکمرانی فرهنگی در گذشته
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به تضعیف حکمرانی فرهنگی طی سالهای گذشته در کشور، گفت: سال ۱۳۸۴ در حوزه اقتصاد کتاب رقم ۲۵۰ میلیارد تومانی وجود داشت که این رقم در سال ۱۴۰۰ به ۸ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان رسید. اما در همین بازه زمانی اعتبارت وزارت خانه از ۸۰ میلیارد به ۳۰ میلیارد کاهش یافت.
اسماعیلی درباره حوزه فیلم و نمایش نیز تصریح کرد: در دهههای گذشته شبکهای را در این حوزه ایجاد و تقویت کردند و از سال ۱۳۹۴ به بعد هنگامی که رهبر انقلاب بر لزوم نظارت بر این بخشها تاکید داشتند، نظارتی انجام نشد تا بخش بزرگی از آن شبکه از بدنه وزارتخانه منتقل شد و امروز با ساختاری مواجه هستیم که با قدرتمندی، حوزه حکمرانی فرهنگی در دولت را تضعیف میکند.
وی افزود: این تضعیف طوری است که اکنون در بنیاد سینمایی فارابی سالی ۲۰۰ میلیارد تومان برای تولید فیلم بودجه داریم، اما در یک شبکه خانگی چندین برابر این مبلغ برای تولید محتوا هزینه میشود.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اضافه کرد: دولت تلاش میکند که کارهای مهمی انجام دهد و این اقدامات با قوت دنبال میشود، ستاد صنایع فرهنگی نیز در این وزارتخانه برای دستیابی به اهداف کارآفرینی فرهنگی، تشکیل شده است.
گفتنی است؛ وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی امروز در سفری یک روزه به منظور حضور در آئین پایانی دوازدهمین جشنواره موسیقی مناطق زاگرسنشین، شرکت در جلسه شورای فرهنگ عمومی استان چهارمحالوبختیاری و دیدار با اهالی فرهنگ، هنر و رسانه این استان، عازم شهرکرد و بروجن شد.