«زیارت دوره» یکی از پرطرفدارترین برنامههای حج امسال بود که در آن زائران با اماکن تاریخی و مذهبی شهرهای مکه و مدینه آشنا شدند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، زائرانی که قبل یا بعد از ایام تشریق و انجام اعمال حج، در مدینه حضور پیدا میکنند، در یکی از روزهای حضورشان به «زیارت دوره» میروند. این عنوان به بازدید از اماکن زیارتی و تاریخی مدینه اطلاق میشود که مورد توجه و استقبال زائران هم قرار میگیرد.
زیارت دوره در حج ۱۴۰۲ هم یکی از برنامههای محوری و اصلی در دو شهر مکه و مدینه بود که با استقبال زائران همراه شد و برخی خواستار تکرار آن میشدند که به دلیل فرصت اندک (پنج روزه) حضور زائران در مدینه و فشردگی برنامههای آنها در مکه این امکان وجود نداشت.
با این حال در مدینه یکی از روزهای حضور زائران به زیارت دوره اختصاص پیدا میکند که با برنامه ریزی انجام شده، با توجه به گرمای هوا و برای جلوگیری از گرمازدگی زائران، این برنامه در نخستین ساعات صبح یا عصر انجام میشود.
مسجد قبا، مسجد قبلتین، مزار حضرت حمزه سید الشهداء (ع) و شهدای احد، محل جنگ احزاب یا خندق و مساجد موجود در آن منطقه، مسجد مباهله، مسجد الاجابه، مسجد غمامه، چاه غرس، قلعه کعب بن الاشرف، مسجد امیرالمومنین (ع) و مسجد ابوذر از جمله مکانهایی است که زائران در زیارت دوره به آنجا میروند.
زیارت دوره حج امسال با روایتگری و توضیحات مجتبی نجفی همراه بود که هر روز دو نوبت زائران را به دیدن این اماکن تاریخی و مذهبی میبرد و اطلاعات تاریخی اماکن را در اختیار آنها قرار میداد.
تعدادی از زائران و حجاج ایرانی از زیارت دوره به عنوان یکی از بهترین برنامههای بعثه مقام معظم رهبری برای ایام حج نام بردند و خواستار تداوم این برنامه در آینده شدند.