آیین نامه دولت در زمینه تشویق ساکنان بافت فرسوده به مشارکت در نوسازی ابلاغ شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز یزد به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دولت، تصویبنامه مصوب جلسه مورخ ۱۴۰۲/۰۴/۰۷ هیات وزیران درخصوص «آیین نامه اجرایی بند ث تبصره ۱۱ ماده واحده قانون بودجه سال ۱۴۰۲ کل کشور» طی نامه شماره ۶۴۷۴۳ در تاریخ ۱۴۰۲/۰۴/۱۷ توسط معاون اول رییس جمهور ابلاغ شد.
در بند ث تبصره ۱۱ قانون ۱۴۰۲ آمده: جهت تشویق ساکنان بافت فرسوده به مشارکت در نوسازی محلههای فرسوده و حاشیه ای، وزارت راه و شهرسازی مجاز است در فرایند کلید به کلید واحدهای بافت فرسوده و حاشیهای با واحدهای نوسازی یا اراضی تحت مالکیت خود تا سقف چهل درصد (۴۰%) تخفیف در قیمت کارشناسی واحدهای نوساز یا اراضی مذکور اعمال کند.
منابع مورد نیاز برای ساخت واحدهای بافت فرسوده
منابع مورد نیاز برای ساخت واحدهای بافت فرسوده مورد نظر برای طرح کلید به کلید از محل منابع در اختیار سازمان ملی زمین و مسکن، شرکت بازآفرینی شهری ایران، شرکت مادر تخصصی عمران شهرهای جدید، صندوق ملی مسکن و تسهیلات ساخت موضع قانون جهش تولید مسکن مصوب ۱۴۰۰ و سایر روشهای تامین مالی، تامین میشود.
همچنین بر اساس این مصوبه شهرداریها مکلف به ارائه مشوقهایی همانند تسریع در صدور پروانه ساخت هستند.
جزییات مشوقهای دولت برای طرح کلید به کلید
از سویی دیگر دولت برای بهره مندی از تخفیف ۴۰ درصدی نیز محدودیت داشتن سابقه کاربرگ فرم (ج) را لحاظ نمیکند. منظور از فرم (ج) سبز ثبت نام مسکن، یعنی در استعلام دولت، فرد متقاضی تسهیلات مسکن دولت و افراد تحت تکفل وی، در ۵ سال گذشته، زمین یا ملکی به نام شان نبوده و وام خرید یا ساخت ملک نگرفته اند و از هیچ یک از امکانات نهادهای عمومی غیر دولتی استفاده ننموده اند.
همچنین طبق این مصوبه، کلیه اراضی معوض برای ساخت واحدهای بافتهای فرسوده، مشمول استفاده از تخفیفات، مشوقها و معافیتها و تسهیلات موضوع قانون جهش تولید مسکن مصوب ۱۴۰۰ میشوند.
اولویت اجرای طرح کلید به کلید برای مناطق نیازمند اسکان مجدد، در معرض خطر بلایای طبیعی و پلاکهای ثبتی مورد نظر برای بازگشایی معبر و تامین سرانههای خدماتی بر اساس طرح مصوب و متقاضیانی که کاربرگ فرم (ج) آنها سبز است میباشد.
همچنین نحوه شناسایی مالکان املاک واقع درمناطق مورد نظر این ماده، بر اساس دستورالعملی که ظرف یک ماه از تاریخ ابلاغ آیین نامه توسط وزارت تهیه و ابلاغ خواهد شد انجام میشود.
علاوه بر این، برای نظارت بر حسن اجرای این مصوبه، شرکت بازآفرینی شهری مکلف است گزارش عملکرد این آیین نامه را در مقاطع زمانی سه ماهه به سازمان برنامه و بودجه کشور ارائه کند. وزارت راه و شهرسازی هم مسئول اجرای این آیین نامه است.
طبق سرشماری سال ۹۵ بالغ بر ۱۱میلیون نفر از جمعیت کشور در بافتهای فرسوده زندگی میکنند و در صورت همکاری مناسب دستگاههای متولی، اجرای این آیین نامه میتواند سرعت کند نوسازی بافت فرسوده در کشور را تسریع کند.