نماینده ولی فقیه درمازندران گفت: یک سوم برنج تولیدی روی دست کشاورزان میماند، بسیاری از کشاورزان در این بخش مشکل دارند که باید رسیدگی شود.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مازندران، در دیدار امروز محمدعلی نیکبخت وزیر جهاد کشاورزی با نماینده، ولی فقیه در مازندران آیت الله محمدی لائینی افزود: باید تصمیاتی درست و به موقع بهویژه در حوزه امنیت غذایی و مسئله دانش بنیان کردن کشاورزی اتخاذ کرد.
وی تصریح کرد: به مازندران قطب کشاورزی میگویند، که من فکر میکنم دیگر باید این نام را از مازندران برداشت چرا که با این همه مشکلاتی که در بخش کشاورزی وجود دارد نمی شود دیگر آن را قطب کشاورزی دانست .
وی با اشاره به بخشی از مشکلات کشاورزی در استان گفت: مثلا بررسی شود تولید برنج پرمحصول که مصرف آب بالایی دارد و حتی مورد مصرف خود کشاورزان هم نیست چقدر میتواند مفید باشد و همینطور واردات برنج که البته با موقعیت سنجی درست.چه میزان باشد
آیت الله لائینی گفت : معدل مازندران در رابطه با طرح جامع آب و جمعآوری روانآبها ۱۲ درصد بوده و کمتر از میانگین کشوری یعنی ۵۰درصد است که چنانچه پروژههای نیمه کاره سد هراز و گلورد تمام شود ما به چشم انداز ۳۰درصدی خواهیم رسید. واگر لایروبی آببندانها را اضافه کنیم که خود این آببندانها برحجم روان آبها میافزاید و خوب است.
وی افزود: مسئله دیگر الگوی کشت است که سال گذشته ابلاغ شده است و ما در بحث اجرایش شاهد جدیت آنچنانی در مازندران نیستیم.
آیت الله لائینی تصریح کرد: در بحث پرداخت پول گندم کشاورزان تاکنون با مبلغ کیلویی ۱۱هزار تومان پرداخت شده که لازم است مابقی براساس مصوبه شورای قیمتگذاری محصولات کشاورزی پرداخت شود.
وی تاکید کرد: مازندران در صنایع تبدیلی واقعا عقب است، شناسنامه دار کردن محصولات کشاورزی کلیدرمز صادرات است و به راحتی میتواند انجام بگیرد. و نظارت بر تولید و مصرف محصولات کشاورزی توسط اتاق اصنافمحصولات کشاورزی ضرورت دارد، همچنین در مصرف کود و سم نظارت آنچنانی را شاهد نیستیم.
آیت الله لائینی اجرای صدور سند اراضی کشاورزی و تحقیقات کشاورزی نیز بسیار مهم دانست و گفت: امسال بخشی از گندمها قبل از برداشت روی خوشهها جوانه زده که البته دولت در حال خریداری است و جای تشکر دارد، اما میتوان با تحقیقات جلوی این قبیل اتفاقات را گرفت.
وی افزود: خرید تضمینی گندم و برنج کشاورزان را دلگرم میکند، هزینه واردات زیاد است به جای آن از کشاورزان بخرید، در زمینه صادرات کشاورزی نیز در زیرساختهای آن مشکلاتی داریم و آماده نیست.همچنین مرکبات باغی ما امسال از نظر قیمت وضع خوبی نداشت که اگر بازار خوب صادراتی فراهم شود ارزآوری خوبی خواهد داشت.