آزمایشها و ارزیابیهای نوزادان اقلیتهای سیاه پوست، آسیایی تبار و دیگر اقلیتهای نژادی در انگلیس، مناسب نیستند و باید تغییر کنند.
پژوهشگران دانشگاه شفیلد هالم (Sheffield Hallam) در انگلیس، به سفارش "دیدبانی سلامت در سازمان ملی بهداشت و درمان انگلیس" به بررسی وضعیت آزمایشها و ارزیابیهای سلامت نوزادان، از جمله "نمره آپگار" (Apgar score) آنان پرداختند و متوجه شدند که این ارزیابی ها، درباره نوزادان غیرسفیدپوست، اطلاعات گمراه کننده میدهند، زیرا این آزمون برای نوزادان اروپایی در سال ۱۹۵۲ طراحی شده اند.
بر اساس این گزارش در ارزیابی آپگار، به مواردی همچون رنگ پوست، ضربان قلب، واکنش ها، وضعیت عضلات و تنفس نوزادان در چند دقیقه پس از تولد، توجه میشود.
پژوهشگران گزارش بیش از ۲۰۰ مطالعه و بیش از ۸۰ سیاست بهداشتی درباره چگونگی ارزیابی سلامت نوزادان را بررسی و با ۳۳ کارشناس بهداشت و ۲۴ نفر مصاحبه کردند.
روزنامه گاردین نوشت در بررسی آزمایشها و بررسیها درباره سلامت نوزادان معلوم شد در انگلیس، درباره ارزیابی پوست نوزادان، باید به گزینههایی همچون " صورتی"، "آبی"، "رنگ پریده" یا "زرد" توجه کرد و به ویژگیهای نوزادان سیاه پوست، آسیایی تبار و دیگر رنگ پوست ها، اشاره نمیشود. در گزارش پژوهشگران دانشگاه شفیلد هالم، همچنین درباره اعتبار دو ارزیابی دیگر درباره نوزادان انگلیسی، یعنی سیانوز (cyanosis) و زردی (jaundice)، تردید شده است. در این گزارش آمده است به علت نامناسب بودن این ارزیابی ها، بیماریهای نوزادان غیرسفیدپوست ممکن است در بدو تولد آشکار نشود، زیرا این آزمایش ها، نمیتوانند نشانگان بیماریهای این نوزادان را نشان دهند.
سیانوز، در پی کمبود اکسیژن در سطح خون، از جمله در سطح پوست، لبها یا ناخنها پدید میآید که این سطوح به رنگ آبی در میآیند. یرقان یا زردی، به معنی تغییر رنگ و زرد شدن پوست، صلبیه و غشاهای مخاطی ناشی از بالا رفتن بیلی روبین خون است. بالا رفتن غلظت پلاسمایی بیلی روبین، اغلب ناشی از بیماریهای پیش کبدی، کبدی (مانند هپاتیت) و پس کبدی (مانند سنگ کیسه صفرا) است.
به نوشته گاردین، دکتر حبیب نقوی (Habib Naqvi)، مدیرعامل "دیدبانی سلامت در سازمان ملی بهداشت و درمان انگلیس" نوشت در ارزیابیهای چشمی، باید به محدودیتهای این آزمایشها و بررسیها توجه کرد که در بررسی رنگ پوست نوازدان، آشکارتر است. وی افزود استفاده از این بررسی ها، به زیان نوزادان غیرسفیدپوست است.
دکتر شعبانه بیگم (Shabna Begum)، از مدیران "بنیاد رانی مید" (Runnymede Trust) در انگلیس نیز در این باره گفت:" از بدو تولد، به نوزادان غیرسفیدپوست، براساس ارزیابیهایی که ویژه نوزادان سفیدپوست اروپایی است، توجه میشود که برای سلامت نوزادان غیرسفیدپوست، مناسب نیستند. " وی افزود دهها سال است که این تبعیض علیه نوزادان سیاه پوست، آسیایی تبار و دیگر اقلیتهای نژادی اعمال میشود، اما هنوز تغییر نکرده و این تاسف بار است.