هفتاد و دومین فراخوان پژوهشی با عنوان «استفاده از نانوسیلان برای ساخت بتن حاوی باطله معدنی سولفیدی» با حمایت صندوق نوآوری و شکوفایی و به پیشنهاد یک تیم پژوهشی از دانشگاه تربیت مدرس منتشر شد.
درباره ضرورت این طرح باید گفت که بتن پس از آب پرکابردترین ماده مصرفی در دنیا محسوب میشود. سیمان و مصالح سنگی بخش مهمی از ترکیب بتن را تشکیل میدهند که تولید آنها نیازمند مصرف قابل توجه منابع اولیه و همچنین انتشار انواع آلایندهها در محیط است. در سالهای اخیر توسعه فعالیتهای معدنی به دلیل ارزآوری و اشتغالزایی اهمیت به سزایی پیدا کرده است. این امر موجب افزایش تولید انواع باطله معدنی در کارخانجات فرآوری شده است؛ بنابراین توسعه محصولی با قابلیت استفاده از این مواد در زمینه بتن، نه تنها منجر به رفع مشکل انباشت باطلهها میشود بلکه کاهش مصرف مصالح سنگی و سیمان را در پی خواهد داشت.
بنا بر اعلام روابط عمومی صندوق نوآوری و شکوفایی، مهمترین دستاورد و ارزشافزوده این طرح امکان تولید نانوسیلان به عنوان یک افزودنی در ملات بتنی به منظور بهبود خواص ساختاری و محیطزیستی نمونههای بتنی است که در آنها مقادیری از باطلههای معدنی جایگزین سیمان یا سنگدانه شده است. مواد اولیه این محصول عموما دارای درجه صنعتی است و ارزبری چندنی ندارد.
اعلام آمادگی برای مشارکت در اکتساب فناوری حاصل از این فراخوان تحقیقاتی و ارائه درخواست تنها برای شرکتها و شتابدهندههای دانشبنیان مجاز است. درخواستی که بیشترین تناسب را با الزامات این اکتساب فناوری داشته باشد، انتخاب و به عنوان «مشارکتکننده» برای مذاکرات تکمیلی به هسته پژوهشی متقاضی معرفی خواهد شد.
علاقهمندان میتوانند طرحنامه خود را در قالب وُرد (Word) از طریق سامانه غزال به آدرس ghazal.inif.ir/grant ارسال کنند و جهت ارتباط با کارگزاری داناشریف با شماره ۰۲۱۸۸۴۸۶۸۵۲ و ۰۹۰۲۵۵۵۵۴۷۱ تماس بگیرند.