مراقبتهای بهداشتی حجاج در فرودگاه بینالمللی بوشهر
رئیس مرکز بهداشت شهرستان بوشهر گفت: پایگاه مراقبت بهداشتی مرزی مرکز بهداشت با هدف ارائه خدمات و رصد موارد مشکوک بیماریهای حجاج در فرودگاه بوشهر فعال شد.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز بوشهر، حمید حبیبینیا بیان کرد: همزمان با ورود حجاج بیتالله الحرام به کشور، گروه پایگاه مراقبت مرزی مرکز بهداشت شهرستان بوشهر با استقرار در نقطه صفر مرزی در محل فرودگاه بینالمللی بوشهر، تمام زائران را مورد مراقبت بهداشتی و بیماریابی قرار دادند.
وی افزود: با توجه به برگزاری مراسم عظیم حج تمتع و حضور زائران از کشورهای مختلف در این مراسم معنوی و احتمال شیوع بیماریهای نو پدید و باز پدید در نقاط مختلف جهان نظیر بیماری کرونا، آنفلوانزا، آبله میمونی و ... احتمال سرایت و انتقال این بیماریها در بین زائران وجود دارد.
رئیس مرکز بهداشت شهرستان بوشهر اظهار کرد: لازم است بهمنظور پیشگیری از ورود هرگونه بیماری به داخل کشور از طریق حجاج، برنامههای کنترلی و پیشگیرانه طبق شیوهنامههای مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در نقطه صفر مرزی و در بدو ورود زائران اجرا شود.
وی گفت: حجاج و زائرین استان بوشهر ۹۰۶ نفر هستند که در چهار پرواز عصر یکشنبه و دوشنبه از سرزمین وحی عازم کشور شدند که بدین منظور تیم مراقبت مرکز بهداشت با ورود اولین گروه حجاج در محل فرودگاه بینالمللی بوشهر حضور داشتند.
حبیبینیا عنوان کرد: گروه مراقبت سلامت مرکز بهداشت شهرستان شامل پزشک، کارشناسان بهداشتی ستاد شهرستان، کارشناسان پایگاه مراقبت بهداشتی مرزی هوایی و کارشناسان آزمایشگاه، تمام حجاج را در ابتدای ورود به سالن فرودگاه تحت کنترل قرار دادند.
به گفته رئیس مرکز بهداشت شهرستان بوشهر گروه مراقبت با استفاده از دماسنج لیزری نسبتبه اندازهگیری درجه حرارت بدن تک تک افراد اقدام کرده و بهمنظور بیماریابی، با مشاهده دقیق وضعیت جسمانی و حال عمومی آنها در صورت داشتن علائم ظاهری و مشکوک مثل سرفه، افراد را برای بررسی و معاینه دقیقتر به پزشک تیم ارجاع دادند.
وی افزود: برای غربالگری از تمام حجاج دارای علائم بیماری کووید ۱۹، آزمایش سریع کرونا حین ورود از آنها گرفته شد.
حبیبینیا گفت: حجاج و مردم از روبوسی و دست دادن با افراد دارای بیماری تنفسی خودداری، موازین بهداشت فردی شامل شستشوی صحیح و مکرر دستها، آداب تنفسی هنگام سرفه و عطسه یعنی پوشاندن دهان و بینی با دستمال و فاصله حداقل یک متر با فرد دارای علائم را رعایت کنند.
وی اضافه کرد: حجاج در صورت بروز علائم تنفسی یا اسهال از آغاز سفر تا ۱۴ روز پس از بازگشت از حج یا کشورهای عربی به نزدیکترین مرکز بهداشتی درمانی یا پزشک معالج خود مراجعه کنند.