دهمین گردهمایی ملی گیاهان دارویی با حضور اساتید ودانشجویان حوزه گیاهان دارویی در دانشگاه ارومیه آغاز شد.
شفیعی ادامه داد: ۴۴۰ مقاله به این کنگره ارسال شده است که از این میان ۳۷۶ مقاله پذیرش شده تا ۲۲ مقاله به صورت سخنرانی و ۳۵۴ مقاله به صورت پوستر ارائه می شود.
وی ضمن تاکید بر اهمیت گیاهان دارویی در چرخه اقتصادی کشور گفت: چرخش مالی تولید و عرضه گیاهان دارویی در جهان سالانه ۱۰۷ میلیارد دلار است که سهم کشور ایران از این رقم ۶۰۰ میلیون دلار در سال است.
آذربایجانغربی با ۵۲۰ گونه گیاه دارویی، بیشترین تنوع گیاهی را در میان استانهای کشور به خود اختصاص داده است.
معاون پژوهشی، تحقیقات وفناوری وزیر علوم بااشاره به اینکه کشور ما باتوجهه به اقلیم آب و هوای مختلفی که دارد گفت: ۸ هزار گونه گیاهی در عرصه های طبیعی رشد می کند که پیش می شود ۲ هزار از این گونه های گیاهی خاصیت دارویی دارد که این یک ذخیره الهی ویک گنجی است که خداوند در اختیار ما قرار داده است.
پیمان صالحی افزود: کنگره ملی گیاهان دارویی از سطح بسیار بالای علمی برخوردار است و باتوجهه به اینکه در سال ۱۳۹۲ سند ملی گیاهان دارویی و طب سنتی در شورای عالی انقلاب فرهنگی مصوب شد و اهداف ویژه ای در این سند هم در زمینهای علمی و هم از نظر اقتصادی برای کشور پیش بینی شده است و این کنگره هم در راستای اجرای سند ملی گیاهان دارویی است .
وی در ادامه گفت : گونه های گیاهی باارزشی در کشور وجود که کشت انبوه آنها نیازمند تازه های علمی و دانش روز است و از سوی دیگر نیاز به حمایت و پشتیبانی از مراجع ذیصلاح دولتی و خصوصی دارد.
شهبازی رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی بااشاره به اینکه ۲۴ کارگاه و کارخانه فرآوری و بسته بندی گیاهان دارویی با ظرفیت ۲۲ هزار تن در استان فعال است گفت: در حوضه دریاچه ارومیه کشت گیاهان دارویی به خاطر کم آب بر بودن درسال جاری ۴۰۰ هکتار به کشت گیاهان دارویی در استان ا اختصاص خواهد یافت.
علیجانپور رئیس دانشگاه ارومیه در نخستین روز از برگذاری این کنگره بااشاره به اینکه تاکنون ۴۷۰ گونه گیاه دارویی در استان شناسایی شده و این نشان از عزم جدی گیاهشناسان و اساتید حوزه گیاهان دارویی است گفت: برای پیشبرد اهداف این حوزه باید پژوهشکده گیاهان دارویی در ارومیه ایجاد شود.
کنگره ملی گیاهان دارویی فردا ۲۲ تیرماه به پایان می رسد.