در نخستین نشست تخصصی پیشگیری از سوء رفتار علیه کودکان در بوکان، ابعاد اجتماعی، روانی و حقوقی پدیده کودک آزاری بررسی شد.
معاون حقوق بشر و امور بین الملل وزارت دادگستری در این نشست که بصورت همایش مجازی برگزار شد با تاکید بر اهمیت پیشگیری از کودک آزاری گفت: کودک آزاری و خشونت علیه کودکان بعنوان یکی از آسیب های اجتماعی سلامت جسمی، روانی و اجتماعی کودکان را در معرض تهدید جدی قرار می دهد.
آقای جلالیان ضمن بازشناسی مفهوم کودک در قوانین ایران، فقه اسلامی و اسناد بین الملل به تبیین مواد و ابعاد کنوانسیون (1989) حقوق کودک مصوب مجمع عمومی سازمان ملل و اقدامات دولت جمهوری اسلامی ایران و وزارت دادگستری بهعنوان مرجع ملی کنوانسیون پرداخت .
در ادامه آقایان بیشک یکی از قضات دادگستری و سلیمی کارشناس این حوزه نتایج و یافته های پژوهشی خود را در ابعاد اجتماعی، حقوقی و روانی ارایه و تشریح کردند.
در نشست حقوقی؛ بیشک رئیس دادگاه اطفال بوکان ضمن تعریف کودک در قوانین، با برشمردن تعدادی از پرونده های ارجاع شده به دادگاه به تشریح جرم کودک آزاری، قوانین مبارزه با آن و موانع اجرای احکام صادر شده پرداخت.
همچنین در نشست روانشناسی؛ سلیمی روانشناس ضمن تشریح نیازهای روانی کودکان به احساس امنیت، به تشریح آسیبها و تبعات اجتماعی کودک آزاری پرداخت.
در نشست اجتماعی نیز حسن زاده رئیس اورژانس اجتماعی بوکان بار برشمردن تعدادی از بسته های ارجاع شده به تشریح انواع کودک آزاری و روشهای برخود با ان و همچنین موازین، روشها و موانع مداخله اورژانس اجتماعی و سایر سازمانهای دولتی مرتبط، در این موضوع پرداخت.
کودک آزاری در مفهوم عام هر نوع کوتاهی، غفلت یا ارتکاب هر عملی است که جسم و روان کودک را در معرض خطر قرار می دهد و به مثابه یکی از چالش های جامعه بشری در ابعاد مختلف در حال گسترش است و آگاهی بیشتر افراد و خانواده ها با ابعاد، اشکال و مسایل آن امری ضروری است.