عزم جمعی دستگاه ها و تشکل های مردمی برای فعالیت های مرتبط با حجاب
دبیر ستاد فرهنگی و اجتماعی شورای عالی انقلاب فرهنگی کشور بر شکل گیری عزم جمعی در دستگاهها و مجموعههای مردمی برای فعالیتهای مرتبط با حجاب تاکید کرد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مازندران، حاجیلویی دبیر ستاد فرهنگی و اجتماعی شورای عالی انقلاب فرهنگی کشور در برنامه گفتگوی ویژه خبری که شامگاه سه شنبه ۲۰ تیرماه از شبکه استانی تبرستان پخش شد، گفت: شورای عالی انقلاب فرهنگی در حوزه عفاف و حجاب مصوباتی دارد، از جمله این مصوبات مصوبه ۸۲۰ است که مصوبه کامل و جامعی هست و در رابطه با مسئولیت مجموعه دستگاههای مرتبط با حوزه حجاب و عفاف برنامههایی را برشمرده و پروتکلهایی را هم برای اجرای آن دیده است.
او افزود: مصوبه جدیدی که اخیراً توسط ریاست محترم جمهور برای اجرا به دستگاهها ابلاغ شد مصوبه هماهنگی اقدامات و فعالیتهای فرهنگی حوزه حجاب و عفاف است.
حاجیلویی گفت: یک نکته خیلی مهم و اساسی وجود دارد و آن این است که در کنار اقدامات سلبی که باید برای مواجهه جدی با برخی از رفتارهای هنجار شکنانه در جامعه دنبال بشود باید یک عزم جمعی در دستگاهها و مجموعههای مردمی برای فعالیتها و اقدامات فرهنگی شکل بگیرد.
او تصریح کرد: مصوبه ۸۲۰ که خدمتتون عرض کردم بالای ۹۰ درصد فعالیتهای آن، فرهنگی است. این مصوبه باید توسط وزارت کشور اجرایی شود، در بند دوم ماده ۶ مصوبه ۸۲۰ گفتهشده که وزارت کشور ستاد اجرایی عفاف و حجاب کشور را برای اجرایی کردن این ماده شکل بدهد، با توجه به اهمیتی که فعالیتهای فرهنگی و برنامههای ایجابی توی این حوزه دارد، در مصوبه اخیر زمینهسازی صورتگرفته و تشکیل کمیتهای با همراهی و مشارکت دستگاههای اصلی فرهنگی برای کمک به وزارت کشور برای اینکه درواقع توی حوزه برنامههای فرهنگی هم قویتر کارها دنبال شود زمینهسازی حقوقی خوبی در نظر گرفته شده است؛ ضمن اینکه برای درواقع شکلگیری یک حرکت منسجم و یکپارچه در کشور هم شکلگیری یک اتاق اندیشهورزی برای کلیت حرکت حجاب و عفاف هم تدبیری در نظر گرفته شد.
دکتر حاجیلویی در پاسخ به سوال مجری برنامه مبنی بر چرایی عدم اجرای کامل مصوبه ۸۲۰ توسط حدود ۳۲ دستگاه مشخص شده در موضوع عفاف و حجاب گفت:متاسفانه خیلی از دستگاهها علیرغم تلاشی که بالاخره وجود داشته، ولی نتوانستند اهدافی که در این مصوبه برای انها درنظرگرفتهشده بهطور کامل محقق بکنند که یک بخشی از این عدم تحقق اهداف ماده ۸۲۰ توسط دستگاهها، جدی نگرفتن مسئله عفاف و حجاب باشد.
دبیر ستاد فرهنگی و اجتماعی شورای عالی انقلاب فرهنگی کشور ادامه داد: امروز هم مسئله بدینگونه است که با توجه به تدابیری که صورتگرفته، لایحه عفاف و حجاب که در مجلس وجود دارد، عزم جدی که دولت محترم در مصوبه اخیری که اخیراً ابلاغ شده در رابطه با تقویت فعالیتهای فرهنگی و ایجابی در حوزه عفاف و حجاب، دستگاههای موظف باید عزمش رو جزم بکنند و باید جدیت بیشتری دنبال میکنند، اما هیچ بهانهای از سوی دستگاهها پذیرفته نیست.
او افزود: مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی توسط دستگاههای نظارتی در واقع پیگیری تحقق میشود و ما در دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی به جد این مباحث را دنبال میکنیم و هم با دستگاهها در رابطه با وظایف قانونی آنها صحبت میکنیم و هم از آنها برنامههای اجرایی مشخص برای اجرای مصوبات میخواهیم. این مسئله مطالبه عمومی مردم است، مردم بزرگوار ایران که درواقع همیشه برای آنها خانواده مهم بوده، همیشه مسئله زیست عفیفانه در صدر ارزشها و هنجارهای اصلی خانواده و جامعه ایرانی قرار داشته امروز مطالبه جدی دارند و ما این مسئله را بهعنوان یک مطالبه عمومی از دستگاهها دنبال میکنیم.
حاجیلویی تصریح کرد: ما یک عقب افتادگی جدی داریم، ولی امر با عزمی که در دستگاهها ایجاد شده و همراهی دستگاههای نظارتی شکلگرفته، مطالبهای که در فضای عمومی ایجاد شده، امیدواریم که شاهد یک تحرک مضاعف در مجموعه دستگاههای فرهنگی و غیرفرهنگی مرتبط با این حوزه باشیم و خبرهای خوبی را برای فضای فرهنگی کشور و برای خانوادههای ایرانی داشته باشیم.
خانم دکتر خزعلی رئیس شورای فرهنگی و اجتماعی بانوان کشور هم در گفتگوی ویژه خبری ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدای واقعه گوهرشاد گفت: اگر از یک طرف به سوابق اصیل فرهنگ ایرانی اسلامی و از طرف دیگر به سابقه تهاجم فرهنگی از دوره قاجار و رضاخان و محمدرضا پهلوی بیندیشیم و اینها را ریشهیابی بکنیم در مییابیم این ۲ فرهنگ در تقابل با یکدیگر هستند.
او افزود: بحمدالله مردم ایران در حدود ۴۰ سال خوب همراهی کردند، در سختیهای قبل انقلاب، انقلاب و جنگ تحمیلی تا الان که در فشار جنگ شدید اقتصادی فرهنگی هستیم مردم ما نشان دادند پای ارزش ها و اعتقادات خود ایستاده اند.
دکتر خزعلی ادامه داد، تقریباً برای عفاف و حجاب از همان سالهای اول انقلاب که مطالبه وسیع مردمی بود و مسئولین محترم نظام و حضرت امام بهموقع وارد شدند در این عرصه و ما شروع کردیم به کار و بعد هم مصوبات متعددی که ۵ نوبت در صحن شورای عالی با حضور رؤسای ۳ قوه مصوبه داریم یعنی هر چیزی هر دولتی امده گفته من باید بروزرسانی کنم و کرده، دیدیم هیچی اضافه نکرده و همینها را دیده گفته مناسب است اما موقع اجرا به تناسب سلیقههای دولتها گاهی اوقات آنها به سراغ اسناد بینالمللی رفتند و آثارشان را میبینیم.
او تصریح کرد: این اسناد بینالمللی در اجرا وقتی توی دههی دوم انقلاب شروع شد و بعد ادامه داشت در دوره اصلاحات در دوره دولت گذشته خیلی وسیع و راحت میگفتند میخواهیم الگوی اسلامی ایرانی زندگی را از سوئد و فنلاند بباوریم که متأسفانه الان آثار آن را در جامعه میبینیم.
کریمی دادستان مرکز استان هم در گفتگوی ویژه خبری گفت: بهغیر ضرورت های فردی و اعتقادی مردم، ما در حوزه اجتماعی و فرهنگی و اخیراً هم در حوادثی که در پاییز سال گذشته شاهد بودیم وارد فاز سیاسی هم شد یعنی مسئله کشف حجاب و بیتوجهی به این فرهنگ، مقوله امنیتی پیدا کرد، خب این اهمیت این موضوع را دوچندان کرد.
او افزود: در واقع دشمن با هدف قرار دادن کوچکترین نهاد اجتماعی که همان خانواده است بهدنبال براندازی نظام برآمد که البته موفق نشد.
کریمی در ادامه به واقعه تاریخی خروج مسلمانان از آندلس پس از ۸۰۰ سال به دلیل ترویج فحشا و بی بندوباری اشاره کرد و افزود: ما هم در حوزه فرهنگی اجتماعی و مخصوصاً سیاسی این اهمیت را احساس میکنیم و حتماً باید صیانت بشود، امروز این مسئله یک مسئله اعتقادی و فردی نیست، وقتیکه دشمن خانوادههای ما را هدف قرار داد تا بتوانند به هدف بالاتر خودش که ساقط کردن نظام است برسد بر همه ما لازم و واجب است که از این فرهنگ حفاظت بکنیم و افرادی که کوتاهی میکنند باید پاسخگو باشند.
دادستان مرکز استان گفت: این درست نیست که امروز بعد از ۴۰ سال انقلاب اسلامی ما شاهد این گزارش باشیم که برخی از دستگاهها این دغدغه را ندارند. ما ظرفیت قانونی لازم را در مقابله با ترک فعل مسئولان داریم که همان ماده ۵۷۶ که در آنجا قانونگذار به انفصال اشاره میکند. کسی که بیاید جلوی اجرای قوانین مملکتی رو بگیرد، سهلانگاری داشته باشه تذکر لازم داده میشود و در ادامه با تشکیل پرونده قضایی منتهی به مجازات خواهد شد.
کریمی ادامه داد: ما در یک جنگ نرم به سر میبریم و ابزاری هم که در مقابله با این جنگ باید به کار ببریم باید نرم و هنرمندانه باشد. ابزار سخت جایی لازم هست ولی در انتهای کار اگر ما درست ابزارهای هنرمندانه را بکار نبریم در واقع در زمین دشمن بازی میکنیم، این مقابله هوشمند هم برمیگردد به آن آمر و ناهی از منکری که در کف خیابان وظیفه اش را انجام میدهد باید ببیند از چه روشی استفاده میکند و هم نسبتبه ضابطین ما که باید درست شناسایی کنند این افراد با چه انگیزهای دارند این کارها را انجام میدهند و متناسب با آن انگیزهای که طرف مقابل دارد بایستی نسخه لازم پیچیده بشود.
او افزود: در همین ماههای اخیر به همت سربازان گمنام امام زمان عج در استان مازندران بیشاز ۳۰ شبکه مجازی که تولیدات علیه خانواده و هدفشان تزلزل بنیاد خانواده و ترویج اباحه گری، طلاق، پرورش زندگی با حیوانات موذی و نظایر آن با اینها مقابله شد.
خانم دکتر شرف الدین استاد حوزه و دانشگاه هم در این برنامه با بیان اينکه متأسفانه مصوبات مربوط به حجاب به آن شکلی که باید اجرا میشد محقق نشد، گفت: یک بخش از آن مربوط به دستگاههای اجرایی و بخش دیگر آن نیز به دانشگاهها و حوزهها و مراکز علمی فرهنگی می شود.
او افزود: در مراکز علمی فرهنگی، حوزه و دانشگاه ها برای بالا بردن سطح فرهنگی و سطحی علمی جوانان و نوجوانان ما و همچنین خانوادههایمان چه اقداماتی انجام شد؟ آیا مثلا در حوزههای علمیه به تناسب سطح افرادی که در جامعه هستند مثلاً دانشآموزان، نوجوانان و جوانان، خانمهای خانهدار، خانمهای کارمند و یا برای بیان فلسفه عفاف و حجاب با ادبیاتی که انها دارند، با ادبیاتی که دشمن دارد تبلیغ میکند و جذابیتهای بسیار خاصی که برای این جذابیتها در فضای مجازی کار می شود چقدر کار تخصصی انجام شد.
دکتر شرف الدین ادامه داد: این کارها کم انجامشده، در دانشگاههای ما کرسیهای آزاد اندیشی، نظریهپردازی، اندیشه ورزی کمتر برپا شده است. در حقیقت دغدغه لازم برای اینکه ما بخواهیم سطح فرهنگ مردم را بالا ببریم این بهنظرم کمتر بود شاید بعضیها دغدغه داشتند ولی روشهای درست برای اینکه دغدغه بتواند به ثمر برساند وجود ندارد.
او تصریح کرد: واقعاً مسئولان هر اداره، مدیران کل هر اداره کلی باید مسئول این قضیه باشند یعنی اگر که در حوزه کاری آنها بی حجابی اتفاق افتاد مسئول مدیر است و شأن مدیریتی شان زیر سوال برود و انفصال از خدمت یا هر نوع مجازاتی که در نظر گرفته شده اجرا بشود.
این استاد حوزه و دانشگاه گفت: معمولاً در چنین قضایایی حرف میزنیم و فقط تذکر میدهیم، اگر واقعاً اجرا بشود این اجرا شدن خودش این زمینه را فراهم میکند که بقیه عمل میکنند، پس این از دستگاههای اجرایی که قطعاً هم نظارت بسیار خوبی باید بشود بر اجرای این قانون، فقط نگوییم میخواهد اجرا بشود، ناظران جدی و قاطع، ناظرانی که واقعاً بخواهند نظارت بکنند و زدوبندی با کسی نداشته باشند که گزارشات عفاف و حجاب که میخواهند بدهند یه مدل دیگر گزارش بدهند ولی وقتی وارد اداره میشوید عمل یک چیز دیگر است.
دکتر شرف الدین ادامه داد، از طرف دیگر حالا به فرض مثال ادارات درست عمل نکردند، وظیفهی مردم چیست، وظیفه خانوادهها چیست. پدر و مادر موظف هستند برای هدایت بچههای خود و تربیت آنها یاد بگیرند مهارتهای لازم را برای پاسخگویی به آنها داشته باشند، مهارتهای لازم را برای فرآیند تربیتی که فرزندان حجاب و عفاف را بپذیرند داشته باشد.
او خاطرنشان کرد: یکی از اهداف عفاف و حجاب و ترویج فرهنگ عفاف و حجاب ازدواج بهنگام و خانواده موفق و سالم هست، آموزشوپرورش ما در این زمینه چون مدلش مدل غربی است نتوانسته بچهها و دانشآموزان را طوری تربیت کند که وقتیکه به سنی میرسند که به بلوغ جسمی میرسند در آن سن بتوانند به بلوغ عاطفی برسند، به بلوغ عقلی برسند به بلوغ اقتصادی برسند و از این شکاف بین این یعنی شکاف بین بلوغ جسمی و اون حد بلوغ عقلی که باید برسند کاملاً این وسط دشمن استفاده کرده و جذابیتهای جنسی را قرار داده و بچهها بهراحتی جذب این جذابیتها میشوند.
دکتر شرف الدین گفت: برای این مسئله ما در دین این را داریم که بچهها را از ۷ تا چهاردهسالگی مدیریت مهارتهای ارتباط مؤثر با دیگران را آموزش ببینند، از چهاردهسالگی هم به بعد مدیریت اقتصادی را به بچهها آموزش بدهند و وقتی به آن سن رسیدند همه اینها را با هم داشته باشند تا بتوانند ازدواج بهنگام داشته باشند.