به گفته رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و آفریقا استفاده از بخش خصوصی، ایجاد نمایشگاه دائمی برای عرضه کالاهای ایرانی، انجام پژوهشهای میدانی در کشورهای هدف، حمایتهای بانکی و پرداخت یارانه به تجار راهکارهای پیشنهادی برای افزایش تجارت کشورمان با قاره آفریقا ست.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مسعود برهمن در جلسه کارشناسی با تحریریه تجارت خارجی گفت: جمعیت قاره آفریقا یک میلیارد و ۴۵۰ میلیون نفر است و گردش مالی این قاره حدود هزار و دویست میلیارد دلار است.
رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و آفریقا در ادامه افزود: قاره آفریقا دارای ظرفیت های مختلفی در حوزه کشاورزی، معدن، ساختمانی، فناوری و ... است، اما با وجود ظرفیت بالای قاره آفریقا میزان صادرات و واردات ایران به این قاره زیر یک هزارم کل تجارت به این قاره است. میزان صادرات و واردات کشورمان به این قاره حدود یک میلیارد و ۲۵۰ میلیون دلار بوده است.
برهمن گغت: یکی از حوزههایی که می توانیم در این قاره وارد شویم، کشت فراسرزمینی است. قاره آفریقا به دلیل بارندگی های فراوان و زمینهای حاصلخیز دارای ظرفیت بسیار بالایی در حوزه کشاورزی است. ۶۵ درصد جمعیت قاره آفریقا جوان هستند که بیش از ۸۰ درصد آنها در بخش کشاورزی فعالیت میکنند. با ورود در بخش کشاورزی هم میتوانیم برای این کشورها اشتغالزایی کنیم، هم فناوری و دانش روز را صادر کنیم و هم برای کشورمان ارز آوری کنیم. این یک تجارت برد برد است.
رئیس اتاق مشترک ایران و آفریقا در ادامه اظهار کرد: زمینه فعالیت شرکتهای استارت تاپ، دانش بنیان و تجهیزات پزشکی از دیگر حوزههای مورد نیاز قاره آفریقاست، که شرکتهای ایرانی به راحتی میتوانند در آن فعالیت کنند.
وی درباره چالشهای تجارت ایران و آفریقا گفت: حمل و نقل یکی از اصلیترین مشکلات ما در امر تجارت با قاره آفریقاست. نبود کشتیرانی و پرواز مستقیم بین کشورمان و کشورهای این قاره از مشکلات حمل و نقل کالا است. دومین چالش در تجارت با آفریقا مراودات بین بانکی است، که این مشکل با حمایت بانک مرکزی رفع میشود.
رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و آفریقا بیان کرد: استفاده از بخش خصوصی، ایجاد نمایشگاه دائمی برای عرصه کالاهای ایرانی، انجام پژوهشهای میدانی از کشورهای هدف، ایجاد مرکز تجاری با حمایت بخش خصوصی، حمایتهای بانکی و پرداخت یارانه از طرف دولت به تجار راهکارهای پیشنهادی اتاق بازرگانی برای افزایش تجارت کشورمان با قاره آفریقاست.