گیاه کاپاریس به عنوان گیاه دوستدار محیط زیست که در ایران به علف مار شناخته می شود در برابر تنش شوری مقاوم و در بیابان زدایی و تثبیت خاک مورد بهره برداری قرار می گیرد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، حسن رادمنش مدیرعامل یک شرکت دانش بنیان، گفت: تحقیقات ما در زمینه گیاه کاپاریس است که در ایران با نامهای لیجین و علف مار شناخته میشود، طبق مصوبه ۲۷ فروردین ۱۴۰۰ هیئت دولت مبنی بر کشت و زراعت گیاه کاپاریس، با بهره گیری از علم روز دنیا توانستیم خواب بذر گیاه را بشکنیم.
رادمنش اضافه کرد: گیاه کاپاریس به تنش شوری مقاوم و عمر مفید آن ۵۰ تا ۶۰ سال است و با این روش میتواند در زمینه محرومیتزدایی، بیابان زدایی و ارزآوری در کشور مورد بهرهبرداری قرار گیرد.
وی خاطر نشان کرد: یکی از شرکتهای فعال در صنعت غذایی، غنچه آن را به قیمت ۷ دلار به آلمان صادر میکند و عسل این گیاه در کشورهای حاشیه خلیج فارس به قیمت ۳۵ تا ۴۵ دلار به فروش میرسد.
رادمنش ادامه داد: این گیاه موجب باز کردن انسداد عروق قلبی، طحال و کبد خواهد شد، ضمن آنکه میوه آن ضدسرطان است؛ از این رو از این گیاه با نام «خاویار گیاهی» یاد میشود.
وی اظهار کرد: خاستگاه این گیاه مناطق بیابانی است و کشت این گیاه با هدف کاهش ریزگرد بوده کشورهایی مانند عربستان و امارات برای کاهش بیابان زایی به این گیاه روی آوردهاند، چرا که این گیاه قادر به جلوگیری از بروز ریزگرد است و از آنجایی که ریشههای این گیاه از ۳ تا ۳۰ متر در درون خاک قرار دارد، موجب تثبیت خاک نیز خواهد شد.