وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: حوزه فرهنگ و هنر برای ارتقا و جهتدهی باید با مساجد به عنوان عمق دینی جامعه گره بخورد و رویکردهای جذب نوجوانان به مسجد مورد توجه قرار گیرد.
وی با تاکید بر اینکه انقلاب اسلامی در بستر مساجد به پیروزی رسید، افزود: با بررسی نقش بزرگانی، چون آیتالله بروجردی، مشاهده میکنیم که ایشان شبکه بزرگ و به هم پیوسته روحانیت و مساجد را در شهرهای مختلف به عنوان نرمافزار انقلاب تامین کردند. انقلاب امام خمینی (ره) روی این شبکه رشد کرد و به همین خاطر است که امام (ره) فرمودند: «مسجدها سنگر است، سنگرها را حفظ کنید.»
رئیس شورای سیاستگذاری همایش ملی «مسجد و نظم اجتماعی در ایران» تصریح کرد: فعالیت موفق مساجد در تاریخ انقلاب موضوعی است که اهمیت تجربهنگاری برای دستیابی به یک الگو را نمایان میکند. مساجدی که نام هر یک از آنها با بزرگانی، چون آیتالله طالقانی، آیتالله مهدوی کنی، آیتالله مطهری و رهبر معظم انقلاب گره خورده است. بر این اساس همایش ملی «مسجد و نظم اجتماعی در ایران» باید علاوه بر آورده آکادمیک، از آوردههای تجربه نگاری بهرهمند شود.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: دستیابی به نقش دستگاههای حاکمیتی در مساجد، نیازمند کارهای عمیق و ماندگاری است که قابلیت تبدیل به تصمیمات اجرایی را داشته باشد.
اسماعیلی تصریح کرد: دولت همان گونه که وظایف دستگاهها در حوزه قرآن را در انتظار تصویب دارد و در روزهای گذشته، «مسجدمحوری» را به عنوان یک حکم مستقل در برنامه هفتم توسعه لحاظ کرد، آمادگی دارد تصمیمات اجرایی برآمده از همایش ملی «مسجد و نظم اجتماعی در ایران» را بررسی و تصویب کند.
وزیر فرهنگ با بیان اینکه هسته سخت انقلاب در مساجد و نمازهای جمعه حضور مییابند، گفت: شهدای انقلاب اسلامی در مساجد تربیت شدند و از مساجد برآمدند.
وی با تاکید بر لزوم توجه ویژه مساجد به نوجوانان ادامه داد: امروز موسیقی و بازیهای رایانهای جایگاههای نخست مصرف فرهنگی نوجوانان را به خود اختصاص داده است، از اینرو باید رویکردهای جذب نوجوانان به مساجد را مورد توجه قرار داد.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به آسیبشناسی تحولات فرهنگی پس از جنگ تحمیلی تصریح کرد: اختلال و آسیب در فرهنگ انقلاب زمانی رخ داد که برنامهریزیهای فرهنگی از مساجد فاصله گرفت و مساجد از محوریت خارج شد.
رئیس شورای سیاستگذاری همایش ملی «مسجد و نظم اجتماعی در ایران» با اشاره به اجتماع بینظیر مردم تهران و شهرستانها در جشن میهمانی عید غدیر، با تقدیر از دستاندرکاران این جشن گفت: این اجتماع، بیعت مجدد مردم با مکتب غدیر بود.
وزیر فرهنگ با بیان اینکه اجتماع گسترده مردم نمایانگر عمق دینی جامعه ما بود، گفت: این جشن با حضور میلیویی مردم به حماسهای بزرگ تبدیل شد و به مثابه خونی تازه در رگهای جامعه بود.