نخستین همایش بینالمللی دیپلماسی ملل با قرائت بیانیه پایانی به پایان رسید.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، اصفهان ؛ نخستین همایش بینالمللی دیپلماسی ملل که با حضور استادان دانشگاهی، دیپلماتها و سفرای ۱۰ کشور خارجی در دانشگاه اصفهان آغاز شده بود بعد از ظهر امروز با قرائت متن بیانیه ، به پایان رسید.
معاون پژوهشی و قائم مقام فرهنگستان علوم در آیین پایانی نخستین همایش بینالمللی دیپلماسی ملل در اصفهان با بیان اینکه برگزاری این کنگره یک تجربه موفق از مجامع علمی است، گفت: اینکه مجامع دانشجویی بسیار فعال و با سلیقه پیگیر مسائل کشور باشند، در زمانی که کشور نیاز به چنین حرکتهایی دارد، تحسین برانگیز است.
علی اکبر صالحی افزود: حضور سفرا و دیپلماتهای کشورهای مختلف در این همایش میتواند نمایندهای برای انتقال مواضع سیاسی کشورمان به کشورهای خود باشند.
در این بیانیه که دبیر علمی همایش سید امیر مسعود شهرام نیا آن را قرائت کرد آمده است: در نخستین کنگره بینالمللی دیپلماسی ملل که با همت دانشگاه اصفهان و ابتکار اتحادیه انجمنهای علمی دانشجویی علوم سیاسی ایران برگزار شد، توانستیم نخستین گام را در راستای تحقق گفتوگوی ملل برداریم.
در این بیانیه آمده است:گفتمان نوینی که با نخستین کنگره بینالمللی دیپلماسی ملل به منصه ظهور رسیده است در مسیر تحقق راه شکوفایی فطرت انسان به دور از دروغ، تزویر، کینه، زور و تبعیض گام برمی دارد.
در دیدگاه دیپلماسی ملل، نقش مرزهای جغرافیایی و قراردادی کمرنگ شده و از برجستگی و اهمیت پیشین آن خبری نیست. این دیپلماسی ملتها را به نزدیکی و شناخت یکدیگر دعوت می کند.
بر اساس بیاینه منتشر شده، این همایش ضرورت توجه به مسائل مهمی همچون شبکهسازی در تعاملات علمی، فرهنگی، اقتصادی، استفاده از ظرفیت بخشهای مختلف، حضور بخش خصوصی، ان جی او ها، تشکلهای دانشجویی و انجمنهای علمی، توان ایرانیان خارج از کشور و خلاقیت و نوآری نخبگان جوان را یادآور شده و همچنین بر ضرورت توجه به نقش و جایگاه مراکز پژوهشی، مراکز غرب شناسی، مراکز ترویج زبان فارسی در خارج از ایران با مراکز گسترش زبان سایر ملل در ایران تاکید دارد.
این بیانیه می افزاید: شرکت کنندگان در این کنگره معتقدند تقویت دیپلماسی عمومی بدون توجه به دیپلماسی اقتصادی دشوار و بلکه ناممکن است. اقتصاد ایران که در گذشته به واسطه تحریمهای ظالمانه علیه ملت ایران سهم کمتری را در اقتصاد بینالملل داشته است اکنون نیازمند توجه ویژه به مبادلات تجاری با کشورهای مختلف خصوصا همسایگان است.
این بیانیه بر ضرورت ساخت کریدورهای اقتصادی با توجه به مزیت ژئواستراتژیک ایران، تاکید دارد و اعلام کرده: موفقیت این طرح در گرو همکاری نخبگان دانشگاهی، بخش خصوصی و نهادهای برخواسته از آن همچون اتاق های بازرگانی، صنایع و معادن است.
در پایان این بیانیه آمده: خدا را شاکریم که این فرصت و توان را به ما داد تا در یک همکاری تنگاتنگ میان دانشگاه اصفهان و اتحادیه های انجمنهای علوم سیاسی با میزبانی از سفرا و میهمانان خارجی، نخبگان فکری، فرهنگی، مقامات مسئول در عرصه دیپلماسی عمومی، با حضور اساتید، پژوهشگران، دانشجویان ایرانی و غیر ایرانی، اعضای اندیشکدههای مختلف در حوزه سیاستگذاری گرد هم آییم و با همایت بی دریغ مسئولان دانشگاه اصفهان و با همکاری نهادهای مختلف امیدواریم شاهد برگزاری رویدادهای علمی مشابه در دورههای بعدی این همایش با حضور و مشارکت گسترده دانشگاههای مختلف، نهادهای دانشجویی و دستگاههای دیپلماتیک کشورهای مختلف باشیم.
نخستین همایش بینالمللی دیپلماسی ملل با حضور اساتید دانشگاهی، دیپلماتها و سفیران شماری از کشورها با شعار «ایران، تمدنی ماندگار»، روزهای یکشنبه و دوشنبه در دانشگاه اصفهان به مدت ۲ روز برگزار شد.