ویروس چروکیدگی قهوهای در کمین مزارع گوجه فرنگی
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر گفت: ردیابی و پایش بیماری ویروسی چروکیدگی قهوهای میوه گوجهفرنگی در استان بوشهر در فصل زراعی جاری آغاز شد.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز بوشهر، احمد سبحانی بیان کرد: با توجه به آغاز فصل تولید نشای سبزی و صیفی (گوجهفرنگی و فلفل) در گلخانههای استان بوشهر، عملیات ردیابی و پایش بیماری ویروسی چروکیدگی قهوهای میوه گوجه فرنگی در دستور کار کارشناسان جهاد کشاورزی قرار گرفته است.
وی عنوان کرد: سرعت انتقال و انتشار این ویروس بسیار سریع است، چون به راحتی از طریق بذر آلوده و به صورت تماس بوتهها با همدیگر در مزرعه و یا عملیات هرس در گلخانه میتواند انتقال پیدا کند.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر افزود: علائم این بیماری در صورت شیوع در مزرعه یا گلخانه روی تمام اندامهای گیاه شامل ساقه، برگ و بهویژه میوه دیده میشود و میتواند بازارپسندی محصول را در داخل کاهش دهد.
وی ادامه داد: همچنین در صورت آلودگی محصول فلفل و گوجه فرنگی به این ویروس فرصت صادرات به کشورهای مقصد صادراتی از بین خواهد رفت، بنابراین رصد و پایش بیماری در بسترهای کشت و در زمان تولید نشاء از اهمیت ویژهای برخوردار است.
سبحانی گفت: با توجه به اینکه از آخر شهریور ۱۴۰۲، داشتن کد شناسه (QR code) شرط لازم برای صادرات محصولات کشاورزی است، اخذ این کد منوط به عقد قرارداد متقاضی و مسئول فنی است، بنابراین به تولیدکنندگان و کشاورزان توصیه میشود هر چه سریعتر نسبتبه ثبتنام در سامانه سماک برای اخذ گواهی ارتقا سلامت و کد شناسه اقدام کنند.