نخستین سایت شترداری استان خراسان رضوی در شهرستان بردسکن که دارای بیش از ۳ هزار و ۵۰۰ نفر شتر است راه اندازی شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکز خراسان رضوی،مسئول اداره امور عشایر بردسکن گفت: بردسکن به عنوان قطب پرورش شتر در خراسان رضوی ظرفیتها و پتانسیلهای خوبی در حوزه صنعت پرورش شتر دارد.
قاسم سالاری با بیان اینکه تمام تلاش ما بر خروج عشایر از فعالیت تکمحصولی است، افزود: صنعت شترداری، گردشگری، گیاهان دارویی و صنایع دستی از جمله صنایعی است که میتواند عشایر را از تکمحصولی خارج کند.
وی گفت: با توجه به وضعیت خشکسالی و دیگر مشکلات تنها منبع درآمد عشایر دام است که متأسفانه با توجه به فقیر بودن مراتع و گرانی نهادههای دامی، عشایر دچار مشکلاتی شدهاند.
سالاری افزود: عشایر شهرستان بردسکن حداقل ۱۵ درصد گوشت قرمز مورد نیاز مردم را تأمین میکردند اما این رقم در حال حاضر به کمتر از ۱۰ درصد رسیده است.
خراسان رضوی دارای ۱۲۰ واحد شترداری است که بیش از ۹۰۰۰ شتر در این واحدها وجود دارد که از این تعداد واحد شترداری ۶۰ درصد به صورت چرای آزاد و ۴۰ درصد در فضای مسقف تغذیه میشوند.
سالانه ۱۳ هزار تن گوشت شتر و ۱۰ هزار و ۵۰۰ لیتر شیر شتر در کشور تولید میشود که سهم خراسان رضوی از میزان تولید گوشت و شیر شتر ۱۰ درصد است
۸۲۰۰ خانوار عشایر با جمعیت ۳۴ هزار نفر در ۱۳ شهرستان استان حضور دارند که شهرستان بردسکن بعد از خواف به لحاظ جمعیت و وسعت رتبه دوم خراسان رضوی را داراست.