معاون اول رئیس جمهور: چهاردهمین نمایشگاه تجاری کشورهای اسلامی فرصت مغتنمی است تا بازرگانان و صاحبان صنایع کشورهای عضو سازمان همکاریهای اسلامی(OIC) کالاها، خدمات و دستاوردهای فن آورانه خود را به نمایش بگذارند.
به گزارش خبرنگار واحد مرکزی خبر؛ اسحاق جهانگیری در مراسم افتتاح این نمایشگاه با اشاره به اینکه کشورهای اسلامی باید فرصتهای توسعه هر چه بیشتر روابط را شناسایی کنند افزود: برپایی این نمایشگاه می تواند به تحقق اهداف برنامه10 ساله سازمان همکاریهای اسلامی جامه عمل بپوشاند.
وی اضافه کرد: تولید ناخالص کشورهای اسلامی 6 / 8 میلیارد دلار و معادل 9 / 10 درصد تولید ناخالص دنیاست که البته 73 درصد از تولید ناخالص کشورهای اسلامی به 10 کشور عضو تعلق دارد که نشان از شکاف عمیق میان کشورهای اسلامی است.
جهانگیری گفت: در میان 50 کشور کمتر توسعه یافته 22 کشور اسلامی حضور دارند که با تسریع پرداخت در مبادلات تجاری با سوء تغذیه ، فقر غذایی و محدودیتهای فراوان روبرو هستند البته توسعه بازرگانی و بهره گیری از استعدادهای فراوان کشورهای اسلامی می تواند در توسعه و پیشرفت کشورهای اسلامی و همچنین کاهش اختلاف درآمد میان اعضا نقش مؤثری ایفا کند.
وی با اشاره به اینکه بر اساس پیش بینی ها جهان با بحران انرژی ، آب و مواد غذایی روبرو خواهد شد گفت: خوشبختانه ذخایر انرژی کشورهای اسلامی به قدری است که می توانند سالیان متمادی انرژی دیگر کشورها را تأمین کنند البته در ارتباط با بحران غذایی باید گفت عمده کشورهای اسلامی از اراضی حاصل خیز برخوردارند از این رو کشورهای ثروتمند اسلامی می توانند از طریق سرمایه گذاری در مجتمع های کشت و صنعت و صنایع غذایی ، علاوه بر بازگشت سریع سرمایه و تأمین غذایی کشورهای عضو از وابستگی کشورهای اسلامی به دیگر کشورها جلوگیری کنند.
معاون اول رئیس جمهور گردشگری را از دیگر زمینه های توسعه و پیشرفت در کشورهای اسلامی برشمرد و گفت: کشورهایی مانند مصر ، ترکیه ، مالزی ، تونس و امارات متحده عربی می توانند در تدوین راهبردهای صنعت گردشگری به دیگر کشورهای اسلامی کمک کنند.
جهانگیری افزود: جمهوری اسلامی ایران آمادگی دارد کمکهای تجاری ، فن آورانه و خدمات فنی و مهندسی خود را در اختیار کشورهای اسلامی قرار دهد البته به علت موقعیت استراتژیکی که ایران دارد آمادگی داریم با کشورهای همجوار و اسلامی در نقل و انتقال کالا نهایت همکاری را به عمل آوریم.
وی گفت: حجم تجارت در کشورهای اسلامی چهار هزار و 125 میلیارد دلار است که حدود دو هزار و 200 میلیارد دلار مربوط به صادرات و برای واردات است البته سهم کشورهای اسلامی در تجارت جهانی کمتر از 12 درصد است که با توانمندی آنها مطابقت ندارد.
معاون اول رئیس جمهور با بیان اینکه کشورهای عضو سازمان همکاریهای اسلامی باید برای رفع موانع و افزایش مبادلات تجاری برنامه ریزی کنند ، ایجاد بازار مشترک اسلامی ، عقد موافقتنامه تجارت آزاد و حذف موانع تعرفه ای و غیرتعرفه ای را از جمله راهکارهای افزایش مبادلات تجاری میان کشورهای عضو برشمرد.
جهانگیری گفت: جمهوری اسلامی ایران برای توسعه مناسبات اقتصادی و تجاری خود با همه کشورهای اسلامی اهمیت زیادی قائل است و اکنون نیز بیشترین حجم تجارت را با کشورهای اسلامی دارد.
حضور 33 کشور در چهاردهمین نمایشگاه تجاری کشورهای اسلامی
مدیرعامل شرکت سهامی نمایشگاههای بینالمللی گفت: 33 کشور در چهاردهمین نمایشگاه تجاری کشورهای اسلامی در تهران حضور دارند.
به گزارش خبرنگار واحد مرکزی خبر، کاظم اکبرپور در مراسم افتتاح این نمایشگاه افزود: براساس آمارهای سال 2012، ارزش کل تجارت دنیا 36 تریلیون دلار بوده است که این رقم 50 درصد از تولید ناخالص دنیا را تشکیل میدهد.
وی ادامه داد: افزایش تجارت کشورهای اسلامی با یکدیگر تا 20 درصد از تجارت دنیا در برنامه 10 ساله سازمان همکاریهای اسلامی قرار دارد و برپایی نمایشگاه تجاری هر دو سال یکبار مؤثرترین روش برای آگاهی از ظرفیتهای کشورهای اسلامی است.
اکبرپور افزود: چهاردهمین نمایشگاه تجاری کشورهای اسلامی با موضوع اتحاد اسلامی و توسعه اقتصادی پایدار از امروز آغاز به کار کرده است که سه مرکز اصلی زیرمجموعه سازمان همکاریهای اسلامی یعنی مرکز اسلامی توسعه تجارت، اتاق بازرگانی اسلامی و شرکت بینالمللی تجارت جهانی اسلامی در این نمایشگاه مشارکت دارند.
وی گفت: در چهاردهمین نمایشگاه تجاری کشورهای اسلامی، 150 شرکت خارجی و 405 شرکت داخلی حضور دارند.
اکبرپور افزود: تجارت میان کشورهای اسلامی به دلیل پراکندگی جغرافیایی و شناخت ناکافی از یکدیگر در حد انتظار نیست لذا با حذف موانع تعرفهای و غیرتعرفهای و همچنین اجرای موافقتنامه کمیته همکاری کشورهای اسلامی میتوان همکاریهای تجاری بین کشورهای اسلامی را توسعه داد.
در این مراسم علاوه بر قرائت پیام احسان اوغلو دبیر کل سازمان همکاری های اسلامی، نایب رئیس اتاق بازرگانی، صنعت و کشاورزی اسلامی و دبیر کل مرکز اسلامی توسعه تجارت نیز دیدگاه های خود را در توسعه همکاری های تجاری میان کشورهای اسلامی بیان کردند.