محققان مرکز تحقیقات کشاورزی استان موفق به تولید هستههای اولیه بذری گندم و جو آبی و دیم با شرایط اقلیمی شدند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز اراک؛ ارقام گندم آبی شامل "سیمین" "زرینه" و "حیران"، ارقام گندم دیم شامل " شالان" و "واران" و ارقام جو آبی " SE۹۶۱۶"و ارقام جو دیم شامل "قافلان" و "آرتان" از ارقام جدید بذرهای تولیدی در مرکز تحقیقات کشاورزی در استان است.
به گفته محققان مرکز تحقیقات، آموزشِ کشاورزی و منابع طبیعی افزایش عمکرد در واحد سطح، کاهش طول دوره رشد، افزایش بهره وری، مقاوم به عوامل استرس زا محیطی از جمله خشکی، شوری خاک، گرما و تنش کم آبی و درصد پروتئین بالا رویکرد ارقام جدید بذرهای تولیدی گندم و جو است.
رئیس مرکز تحقیقات، آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان مرکزی اجرای طرحهای تحقیقاتی و معرفی ارقام جدید را از وظایف این مرکز دانست و گفت: افزایش بهره وری و عملکرد در واحد سطح، افزایش راندمان آب، استفاده بهینه از نهادهها در بخش کشاورزی از مزایای تولید بذرهای اصلاح شده است.
گودرزی تولید بذر سالم، با اصالت و خالص را از برنامههای کاری مرکز تحقیقات، آموزش کشاورزی و منابع طبیعی عنوان کرد و افزود: سال گذشته بیش از ۹ هزار و ۲۰۰ تن بذر اصلاح تولید و ۵۹ رقم جدید شامل بذر گندم و جو آبی و دیم، حبوبات، ذرت، سیب زمینی و سبزی جات و ... تولید شد و در اختیار کشاورزان قرار گرفت.
رئیس مرکز تحقیقات، آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان از میزان بذرهای تولیدی بیش از ۶ هزار تن آن مربوط به بذر گندم و جو با ۳۱ رقم جدید است که نیاز استان را تا حدودی تامین میکند.
گودرزی با بیان اینکه بذرهای تولیدی کاهش هزینههای کشاورزی، افزایش عملکرد در واحد سطح و تامین امنیت غذایی را در پی داشته است، گفت: پیش بینی شده امسال افزایش بیش از ۸ برابر هستههای اولیه بذر گندم و جو را در استان داشته باشیم.