جنتی از علل توقیف روزنامه بهار گفت
وزیرفرهنگ و ارشاد اسلامی درباره علل توقیف روزنامه بهار و نظر هیئت نظارت بر مطبوعات توضیحاتی داد.
{$sepehr_old_video_39088}
به گزارش خبرنگار واحد مرکزی خبر؛ آقای علی جنتی درحاشیه دیدار با جمعی از ادبای کویت در محل این وزارتخانه درباره علل توقیف روزنامه بهار گفت: روزچهارشنبه گذشته مقاله ای در روزنامه بهار درج شد که علاوه بر این که نوعی تحریف تاریخ اسلام محسوب می شود،در ایجاد اختلاف مذهبی در کشور نیز نقش داشته است.
وی افزود:نه تنها در آن مقاله روزچهارشنبه که به خلاف وخطا چاپ شد،مقالاتی که روزشنبه برای جبران آن خطا چاپ شده نیز مطالبی نوشته شده که انهم تحریفاتی داشته است.
وزیرفرهنگ و ارشاداسلامی بابیان این که طبق قانون هر نوع مطلبی که درمطبوعات قید می شود به اختلافات مذهبی، قومی و نژادی دامن بزند با آن باید برخورد شود،افزود:روزنامه بهارمتأسفانه درطول یک سال گذشته درمورد مسائلی که داشته و توجه نکرده تذکر گرفته بود.بنابر این هیئت نظارت بر مطبوعات رأی اش درباره این روزنامه این بود که توقیف و به دادگاه معرفی شود.
پاسخ های جنتی: از لایحه مربوط به نویسندگان تا حراج آثار هنری ایرانی در دوبی
وزیرفرهنگ و ارشاداسلامی از ارسال لایحه مربوط به نویسندگان صنوف مختلف به مجلس شورای اسلامی خبر داد.
به گزارش خبرنگار واحد مرکزی خبر؛علی جنتی درحاشیه دیدار با ادبای کویتی در جمع خبرنگاران در پاسخ به این سئوال که انجمن صنفی نویسندگان دو نشست در خبرگزاری ها برگزار کرده و این در حالیست که این انجمن هنوز رفع پلمپ نشده است گفت: این موضوع به طور مستقیم مربوط به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نمی شود چرا که وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و صنعت، معدن و تجارت هر دو در آن قضیه دخیل هستند.
وی افزود: آنچه که پی گیری می کنیم این است که قانون نظام صنفی برای مجموعه نویسندگان، هنرمندان و اصحاب قلم تهیه و لایحه آن را به مجلس ارسال کنیم تا همه این مجموعه ها صاحب نظام صنفی شوند و بتوانند از حقوق خود دفاع کنند.
جنتی گفت: این کاری است که باید برای همه آنها به طور یکپارچه انجام داد نه این که برای نویسندگان مطبوعات یا اصحاب قلم حوزه کتاب یا دیگر نویسندگان بخواهیم جدا انجام دهیم.
وی افزود: درصددیم برای همه این مجموعه ها یک لایحه را تهیه و به مجلس تقدیم کنیم و امیدوارم در صورت تصویب در مجلس کمکی باشد به همه نویسندگان و هنرمندان تا بتوانند از حقوق خود به خوبی دفاع کنند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین با اشاره به دیدار با هیئتی از ادبای کویتی گفت: این ها مجموعه ای از استادان دانشگاه، روسای دانشکده ادبیات، جمعی از اعضای انجمن ادیبان و تعدادی از فرهیختگان و شخصیت های علمی و فرهنگی کویت هستند که به دعوت جمهوری اسلامی ایران به کشورمان آمده اند و قرار است از مراکز علمی دانشگاهی و ادبی و برخی از موزه ها و مراکزی که معرف فرهنگ و تمدن ایران است دیدن کنند.
جنتی این گونه سفرها و بازدیدها را موجب تقویت روابط فرهنگی دو کشور و حتی روابط سیاسی دانست.
خبرنگاری در ادامه پرسید: قرار بود هیئت نظارت بر مطبوعات امروز ساعت14تشکیل جلسه دهد چرا صبح زود تشکیل جلسه داد و روزنامه بهار را توقیف کرد؟ آیا برای این کار عجله ای داشت؟
آقای جنتی پاسخ داد: چه کسی به شما گفته است که جلسه این هیئت باید بعدازظهر تشکیل شود.
وی افزود: هیئت نظارت بر مطبوعات در این دو ماهی که در وزارت هستم همواره دوشنبه ساعت7تا9جلسه داشته است و طبق روال طبیعی امروز نیز جلسه داشت.
جنتی در پاسخ به این که رییس انجمن مفاخر چه وقت معرفی می شود؟ گفت: اقدامات اولیه این کار شده است و هیئت امنا باید هیئت مدیره را انتخاب کند آنگاه از بین افراد هیئت مدیره یک نفر به عنوان رئیس انجمن انتخاب می شود.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین درباره هفته های فرهنگی که تاکنون برگزار شده است و اینکه این هفته ها چقدر فرهنگ کشور را به دیگر کشورهای دنیا گسترش می دهد گفت: بسیار تاثیر داشته است چرا که کسانی که از این نمایشگاه ها دیدن و فیلم های ایرانی را تماشا می کنند علاقه بسیار زیادی از خود نشان داده اند.
جنتی برگزاری هفته های فرهنگی ایران در دیگر کشورها را جزئی از دیپلماسی فرهنگی برشمرد و افزود: این هفته ها موجب آشنایی دیگر ملت ها و حتی تلطیف روابط سیاسی ایران و سایر کشورها می شود.
وی اضافه کرد: درباره بودجه مربوط به هفته های فرهنگی بودجه آن را سازمان فرهنگ و ارتباطات مشخص می کند.
خبرنگاری پرسید با توجه به این که رییس جمهور گفته کمبود بودجه وجود دارد و از طرفی تاکید شما بر توزیع فرهنگی در همه استان ها آیا نمایشگاه استانی کتاب برگزار می شود؟
آقای جنتی پاسخ داد: بر هر حال براساس امکاناتمان عمل خواهیم کرد؛ هر اندازه که امکانات وجود داشته باشد به خصوص امکانات مالی، این کار را خواهیم کرد.
وی گفت: به جز برخی تنگناهای مالی مشکلات دیگری وجود ندارد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پاسخ به این که رییس جمهور دیروز گفت بعد از اقتصاد ، فرهنگ اولویت دوم دولت است و برنامه میان مدتی داریم آیا جزییات این برنامه مشخص است؟ اظهار داشت: آنچه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دارد پی گیری می کند موضوع اقتصاد فرهنگ و هنر است.
جنتی گفت: تلاش می کنیم که پشتوانه مالی گسترده ای برای حمایت از همه هنرمندان، نویسندگان و اهل فکر و ادبی که با آنها ارتباط داریم ایجاد کنیم تا بتوانند محصولات فرهنگی شان را در داخل و خارج کشور عرضه کنند.
وی با اشاره به برگزاری حراج معروف دوبی در یکی دو روز آینده افزود: حدود36 نفر از هنرمندان ایرانی حدود40 اثر خود را قرار است در این حراجی عرضه کنند که قطعا مورد توجه بسیاری قرار می گیرد.
جنتی گفت: این کار پشتوانه مالی بسیار خوبی برای هنرمندان ما خواهد بود تا بتوانند آثارشان را عرضه کنند و این باعث می شود آثارشان از نظر مادی هم ارج نهاده شود و این کار ارزشمندی است.
وی همچنین در پاسخ به سوالی درباره ممیزی کتاب گفت: درباره ممیزی بارها صحبت کرده ایم و موضوع تکراری است.