مدیر جهاد کشاورزی بوکان گفت: خرید توافقی جو، قیمت این محصول را به نفع کشاورزان در بازار افزایش داد و موجب رضایت بیشتر این قشر شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز آذربایجان غربی، انور امینیخواه افزود: قبل از اعلام شروع خرید توافقی جو، قیمت این محصول در بازار به ازای هر کیلوگرم ۸۵ هزار ریال بود اما با تعیین قیمت توافقی جو در مرکز خرید جنوب آذربایجانغربی به ٩٥هزار ریال برای هر کیلوگرم افزایش یافت.
وی اضافه کرد: با شروع فصل برداشت جو، شرکت پشتیبانی دام آذربایجانغربی مرکز خرید توافقی این محصول برای شهرستان های جنوب آذربایجانغربی را در سیلوی استیجاری خود در شهرستان اشنویه دایر کرد و همین امر باعث افزایش قیمت جو شده است.
مدیر جهاد کشاورزی بوکان گفت: در سال زراعی جاری در مجموع هشت هزار هکتار از مزارع این شهرستان به محصول جو اختصاص یافته است که از این مقدار ۶ هزار هکتار به صورت دیم و ۲ هزار هکتار به صورت آبی کشت شده است.
وی با اشاره به اینکه پیش بینی میشود امسال بیش از ۱۳ هزار تُن محصول جو در این شهرستان برداشت شود، ادامه داد: کشاورزان بوکانی در مزارع آبی از ارقام جو «بهمن»، «مهتاب» و در مزارع دیم از ارقام جو «آبیدر»، «سهند» و ارقام بومی استفاده کردهاند.
امینیخواه اظهار کرد: کشاورزان و بهرهبرداران با استفادە از بذرهای اصلاح شده تولیدی در تنهامرکز تولیدوفرآوری بذر اصلاح شدە جو در جنوب استان آذربایجان غربی واقع در بوکان و همچنین بذور مرغوب و ضدعفونی شده با رعایت تاریخ مناسب کشت استفاده و به موقع با علفهای هرز مبارزه و به توصیهها و راهنماییهای مروجان و کارشناسان ترویج و زراعت و حفظ نباتات عمل کنند، دستیابی به تولید بالا به طور کامل امکانپذیر خواهد بود.
وی یادآور شد: مقاوم بودن این محصول در مقابل کم آبی، رعایت تناوب زراعی و مقاوم بودن این محصول در مقابل آفات و امراض گیاهی از جمله دلیل تمایل کشاورزان این شهرستان برای کشت جو است.
جو یکی از سازگارترین غلات است که در شرایط آب و هوایی مساعد، در خاک حاصلخیز که قابلیت نگهداری آب در آن زیاد باشد و همچنین در خاکهایی با PH بین ٧تا ٨ تولید میشود، این گیاه نسبت به گندم در برابر خشکی مقاوم تر است و بنابراین در آب و هوایی که آب، سبب محدود کردن تولید غلات میشود، جو میتواند بیشترین محصول را تولید کند.
بوکان دارای ۱۱۰ هزار هکتار زمین مستعد زراعی و باغی است که از این مقدار ۸۵ هزار هکتار به صورت دیم و ۲۵ هزار هکتار به صورت آبی کشت می شود و عمده ترین محصولات زراعی این شهرستان گندم، نخود، کلزا، جو و چغندرقند است.