سرپرست پایگاه میراث جهانی هیرکانی در گیلان، از ثبت ملی چندین درخت کهنسال سایتهای هیرکانی گیلان خبر داد.
سرپرست پایگاه میراث جهانی هیرکانی با اشاره به ثبت جهانی سه سایت از جنگلهای هیرکانی استان گیلان، گفت: سایت لیسار شهرستان تالش، سایت گشت رودخان فومن و سایت سیاهرود رودبار ثبت جهانی شده است.
بابایی، یکی از ویژگیهای منحصر بفرد جنگلهای هیرکانی را درختان کهنسال با کیفیت با تعداد و تنوع بسیار دانست و افزود: درختان کهنسال در هر نقطهای از کره زمین ذخایر ارزشمند ژنتیکی، گیاهشناسی، فرهنگی و حتی تاریخی محسوب شده و برای ماندگاری و حفاظت از آنها تلاشهای بسیاری انجام میشود.
سرپرست پایگاه میراث جهانی هیرکانی گیلان با بیان اینکه درخت سرخدار کهنسال روستای بنون شهرستان تالش سن تقریبی ۴۷۰ تا ۵۲۰ سال دارد، گفت: امید است با ثبت این درختان کهنسال، گام مثبتی در جهت حفاظت موثر و پایدار از جنگلها و توسعه گردشگری برداشته شود.
او گفت: عرصههای ثبت جهانی شده هیرکانی خالی از سکنه بوده و به عنوان مناطق حفاظت شده نگهداری میشود.
بابایی در ادامه از برگزاری جشن سالروز ثبت جهانی جنگلهای هیرکانی خبر داد و افزود: ۱۹ تیرماه، سالروز ثبت جهانی جنگلهای هیرکانی در فهرست میراث طبیعی است.
او جنگلهای هیرکانی را بازمانده از عصر یخبندان با ذخایر ژنتیکی منحصر بفرد و تنوع زیستی بالا دانست.
جشن چهارمین سالروز ثبت جهانی، برگزاری کارگاههای آموزشی، ایستگاه نقاشی کودکان و توزیع ساکهای دوستدار طبیعت منقش به لوگوی جنگلهای هیرکانی از جمله برنامههایی است که در شهرستانهای مختلف دارای سایتهای جهانی هیرکانی برگزار خواهد شد.