طی یک روز گذشته شاخص یو وی خوزستان به عدد ده و شرایط هشدار رسید.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما استان خوزستان ، رعایت نکات بهداشتی مانند استفاده از کلاههای لبه دار، لباسهای آستین بلند و یقه دار و عینکهای آفتابی و بخصوص در معرض تابش آفتاب قرار نگرفتن از سادهترین روشها برای مقابله با آثار منفی اشعه 'یو وی' روی بدن است.
این اشعه کاربردهای مثبتی هم دارد که از آن جمله آنها میتوان به ضد عفونی کردن آب آشامیدنی و تخریب باکتریها اشاره کرد.
اشعه ماوراء بنفش (UV) یکی از پرتوهای نور خورشید است که نه دیده میشود و نه گرمایی از خود ساطع میکند.
این اشعه منجر به آفتاب سوختگی و در صورت شدت یافتن منجر به پیری زودرس، چروکیدگی پوست، آسیب چشمی و در نهایت سرطان پوست میشوند.
واحد اندازه گیری اشعه فرابنفش mws/cm (میلی وات ثانیه/سانتیمتر مربع) است که در میزان ۲.۹_۰ بی خطر است و شهروندان نیازمند پوشش خاصی نیستند.
در مقیاس ۵.۹_۳ نوع تابش ملایم است که استفاده از عینک دودی پیشنهاد شده است.
اما از این درجه به بعد این اشعه به نوبه خود میتواند مشکلاتی برای افرادی که در معرض آن قرار میگیرند، ایجاد کند و استفاده از کلاه و لباسهای مخصوص الزامی میشود.
در شدیدترین حالت که درجه فرابنفش به بالاتر از ۱۰.۹ میرسد، افراد باید از قرار گرفتن در نور آفتاب به طور جدی خودداری کنند.
ایران جزو کشورهایی است که مقدار پرتوگیری پرتوهای فرابنفش خورشیدی به صورت طبیعی زیاد است؛ اما متأسفانه این موضوع به عنوان یک پارامتر پرخطر کمتر اطلاعرسانی شده است.
شاخص پرتوهای فرابنفش دارای ۵ سطح است که از کمخطر تا پرخطر مشخص شده است؛ این شاخصها از ۱تا ۳، ۳ تا ۵، ۵ تا ۸، ۸ تا ۱۱ و ۱۱ به بالا تقسیم بندی شده و از سطح دوم (یعنی عدد ۳ به بعد)، افراد نیازمند حفاظت در مقابل آن هستند و هر چقدر این عدد بیشتر شود، باید جدیتری حفاظت انجام شود.»
پرتوهای فرابنفش خورشیدی یا UV به اعضای سطحی بدن مانند پوست و چشم آسیب میرساند؛ این پرتوها تقریبا اولین و شایعترین عامل آسیبهای پوستی و سرطان پوست هستند و همچنین باعث بروز آبمروارید در افراد میشوند و عامل پیر پوستی زودرس نیز هستند.