پارک علم و فناوری، دانشگاهها، بنیاد نخبگان و دستگاههای اجرایی، زمینه اشتغال فارغالتحصیلان در حوزههای مختلف خصوصا دانش بنیانها را فراهم کنند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز کردستان، استاندار کردستان در سومین جلسه کارگروه اشتغال و سرمایهگذاری کردستان با اشاره به استقبال کم فارغ التحصیلان دانشگاهی از دریافت تسهیلات اشتغال زایی گفت: سال گذشته ۹۱ درصد متقاضیان دریافت تسهیلات اشتغال دارای مدرک تحصیلی دیپلم و زیردیپلم بودند و تنها ۹ درصد را فارغ التحصیلان دانشگاهی تشکیل میدادند.
اسماعیل زارعی کوشا افزود: در بخشهای معادن و صنایع برای هر رشته تخصصی، نیروی کار در استان وجود دارد.
وی با اشاره به اینکه در رابطه با آمارهای مختلف اقتصادی، چالشهایی وجود دارد که باید برطرف شود، گفت: حوزه سازمان مدیریت و برنامه ریزی و معاونت اقتصادی استانداری نسبت به شفاف سازی و شیوه آمارگیری اقدام کنند.
زارعیکوشا با اشاره به همکاری برخی از بانکها در زمینه پرداخت تسهیلات، افزود: برخی بانکها با داشتن منابع، اقدامی در این زمینه نکردند که نشان از ناتوانی مدیران آن مجموعه است.
استاندار کردستان گفت: از استقرار هیات بازرسی در دستگاههای اجرایی برای نظارت بر عملکرد حوزه اشتغال استقبال میکنیم چرا که در جهت کمک به پیشبرد درست اهداف حوزه اشتغال است.
بازرس کل کردستان هم در این جلسه با اشاره به اینکه پاسخگویی بانکهای خصوصی استان به ویژه در پرداخت تسهیلات کم شده است، گفت: این بانکها در صورت همکاری نکردن از منابع دولتی محروم میشوند.
هواسی با اشاره به استقرار هیاتهای بازرسی از ۱۹ تیر در دستگاههای اجرایی از آنها خواست تا در زمینه اشتغال فعال شوند و از آمار ارائه شده خود دفاع کنند.
پیشنهاد تسریع در پرداخت تسهیلات از محل تبصره ۱۶ با رعایت الزامات و نظارتهای قانونی و پیگیری دستگاههای متولی برای افزایش مهلت جذب اعتبارات تبصره ۱۶ از پیشنهادهایی بود که بازرس کل کردستان در این جلسه مطرح کرد.
رییس مجمع نمایندگان کردستان در مجلس شورای اسلامی هم در این نشست اظهار کرد: آنچه در کف جامعه دیده میشود با آمارهای ارائه شده تفاوت دارد و مردم از پرداخت تسهیلات ناراضی هستند.
رحیمی گفت: بانکها باید برای گذر از موانع، فرصت پرداخت را تمدید کنند تا کمبود و فاصله گذشته جبران شود.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی کردستان و دبیر این جلسه نیز گفت: امسال تاکنون اشتغالزایی برای ۲ هزار و ۵۸۰ نفر در سامانه رصد اشتغال کردستان ثبت شده که ۱۲ درصد تعهد است و باید به ۲۵ درصد میرسید.
پیشکاری از بانکها خواست از هفته آینده پرونده مشاغل ارسال شود و اگر بانکی منابع اعتباری نداشت حتما به صورت مکتوب اعلام کند تا برنامه ریزی دچار وقفه نشود.