بازگشت زائران ایرانی به کشور که از روز ۱۳ تیر آغاز شده در پایان چهارمین روز انتقال به حدود ۱۸ هزار نفر رسیده است.
در این نشست محمدجواد دانشیار رئیس ستاد مدینه از آمار ورود و خروج زائران ایرانی به شهر پیامبر و بازگشت زائران به ایران گزارش داد و در ادامه مسئولان بخشهای مختلف گزارش خود را ارائه کردند.
آقای دانشیار گفت: تا پایان روز ۱۶ تیر، ۷۸ پرواز از عربستان راهی ایران شده که ۴۲ پرواز از مدینه و ۳۶ پرواز از فرودگاه جده حجاج ایرانی را به کشور انتقال داده است و در مجموع تاکنون بیش از ۲۰ درصد زائران به شهرهای مختلف برگشته اند.
بر این اساس تاکنون ۱۷ هزار و ۸۳۰ نفر از زائران از طریق این دو فرودگاه راهی ایران شده اند که ۹ هزار و ۵۰۲ نفر از مدینه و ۸ هزار و ۳۲۸ نفر از طریق فرودگاه جده عربستان را ترک کرده اند.
رئیس ستاد مدینه افزود: تا پایان روز ۱۶ تیر ۸۲ کاروان که شامل ۱۱ هزار و ۷۲۲ نفر میشوند وارد مدینه شده اند تا پس از اقامت پنج روزه در این شهر و زیارت حرم پیامبر گرامی اسلام، ائمه بقیع و انجام زیارت دوره و مدینه شناسی به کشور برگردند.
آقای دانشیار به برنامه انتقال ۲۰ هزار و ۳۰۰ نفر از زائران از مکه به مدینه با قطار اشاره کرد و گفت: هیچ کشوری به اندازه ایران چنین آماری در استفاده از قطار نداشته است. برای همه زائرانی که وارد مدینه میشوند نوبت روضه شریفه ثبت میشود تا بدون مشکل به زیارت بروند.
وی از روال عادی و به موقع پروازها از فرودگاه مدینه خبر داد و افزود: خوشبختانه پروازهایی که از مدینه انجام میشود نه تنها تاخیر ندارند بلکه در بسیاری از پروازها تعجیل هم صورت گرفته است.
دکتر ایاد بهادری رئیس ستاد مرکز پزشکی حج و زیارت در مدینه نیز گزارشی از اقدامات صورت گرفته در این ستاد ارائه کرد و گفت: بعد از انتقال زائران به مدینه بیشترین بیماریها شامل تنگی نفس و گرمازدگی است و خدمات لازم به بیماران ارائه شده است. در مورد شکستگی استخوان یک زائر میانسال نیز اقدامات درمانی در حال انجام است.
آقای بهادری به بستری شدن ۵ نفر از حجاج در بیمارستانهای سعودی اشاره کرد و افزود: تلاش داریم که ضمن هماهنگی با مسئولان هواپیمایی مقدمات اعزام این بیماران به ایران را فراهم کنیم.
وی از انجام ۱۴ هزار ویزیت در مدینه تاکنون خبر داد و گفت: در این مدت ۴۶ هزار خدمت درمانی به زائران ارائه شده است و در یک بیمارستان مجهز شبانه روزی، دو درمانگاه و سه مطب آماده خدمت رسانی به هموطنان هستیم.
حجت الاسلام علی پروانه مدیر جذب و سازماندهی، امور استانها و نمایندگیهای بعثه مقام معظم رهبری گزارشی از اقدامات فرهنگی صورت گرفته در مدینه ارائه کرد و از اجرای برنامههای انس و معرفت، برگزاری دعای کمیل و دعای ندبه، زیارت دوره و مدینه شناسی به عنوان مهمترین برنامههای فرهنگی برای حجاج نام برد.
گزارش معاونت توسعه بعثه مقام معظم رهبری از نظرسنجی صورت گرفته در مورد میزان رضایت زائران از خدمات ارائه شده در حج امسال بخش دیگر این جلسه بود که براساس نتایج آن بیش از ۷۵ درصد زائران از این خدمات با اعلام «بسیار خوب» رضایت داشته اند، البته انتقاداتی هم بوده است که برای حج سال آینده در نظر گرفته خواهد شد.
آیت الله اختری با قدردانی از تلاشهای صورت گرفته توسط مسئولان ستاد عملیات حج برای زائران، افزود: اجر و ثواب خدمات شما نزد خداوند محفوظ است. امیدوارم در روزهای باقی مانده نیز با برنامه ریزی و اقدامات دقیق زمینه رفاه و آسایش زائران را فراهم کنید تا آنها با خاطرهای خوش به کشور برگردند.