کمبود آب و استفاده مردم شمال غربی سوریه از آبهای آلوده باعث افزایش موارد ابتلا به وبا در این مناطق شده است و تعدادی از افراد نیز جان خود را بر اثر ابتلا به این بیماری از دست داده اند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ به نقل از شبکه تلویزیونی العربی، مناطق شمال غربی سوریه به سبب کمبود آب و برداشت آب مورد نیاز از منابع آلوده و غیربهداشتی با خطر افزایش ابتلای افراد به وبا روبروست. طبق آمارهای سازمان هماهنگی حمایت از سوریه، موارد مشکوک به ابتلا به وبا در این مناطق طی یک هفته به حدود ۱۹ هزار نفر رسیده است. این در حالیست که هفته گذشته تعداد موارد مشکوک حدود ۸۵ هزار نفر بود. تعداد موارد قطعی ابتلا به وبا حدود هشتصد نفر است و ۲۳ نفر نیز از اواخر سال گذشته که این بیماری در این مناطق شیوع پیدا کرد، جان خود را از دست داده اند.
بیماری در اردوگاههای آوارگان که اهالی آن آب مورد نیاز خود را از چاهها و تانکرها تامین میکنند شیوع پیدا کرده است. استخراج آب از چاهها به شیوههای ابتدایی صورت میگیرد و هیچگونه فرایند بهداشتی روی آن اعمال نمیشود. اهالی به سبب فقدان اماکن مناسب برای ذخیره و ضدعفونی کردن آب، از آبهای آلوده استفاده میکنند.
اهالی منطقه باب در حومه حلب نیز به سبب خشک شدن ده حلقه چاه از ۱۳ حلقه چاه تامین کننده آب این منطقه در نتیجه خشکسالی و توقف بهره برداری از آنها، آب مورد نیاز خود را از تانکرها تامین میکنند. بستن آب رود فرات که تحت کنترل نیروهای سوریه دموکراتیک است باعث خشک شدن این چاهها شده است. به گفته محمد صالح هماهنگ کننده سازمان هشدار زودهنگام، شمار افرادی که در نتیجه آزمایشهای انجام شده، ابتلای آنها به وبا تایید شده، در حال افزایش است. وی تاکید کرد افزایش دمای هوا در تابستان باعث افزایش تقاضا برای آب و برداشت آن از منابعی که هیچ نظارتی بر آنها نیست میشود و همین مسئله خطر ابتلا به اسهال را افزایش میدهد. وی ادامه داد وبا از طریق آب و غذای آلوده و گیاهان آبیاری شده با فاضلاب منتقل میشود. به گفته وی اهالی منطقه برای ضد عفونی کردن آب از شیوههایی مثل جوشاندن آب یا قرار دادن آب در برابر نور خورشید یا دیگر شیوههای ابتدایی استفاده میکنند.
دکتر مهند رضوان مسئول بیماریهای واگیردار در سازمان هماهنگی حمایت از سوریه در گفتگویی با این شبکه درباره تاثیر واکسیناسیون در کاهش ابتلا به وبا و این که آیا این کار تاثیری در کاهش بیماری داشته است یا این که به سبب ادامه خشکسالی اوضاع تغییری نکرده است، گفت؟ متاسفانه همانطور که گفتید شیوع وبا در شمال غرب سوریه همچنان ادامه دارد و به سبب افزایش دمای هوا، میزان آب مصرفی مردم نیز پیوسته در حال افزایش است. به سبب فقدان منابع آب سالم، مردم ناچار به استفاده از آبهای ناسالم هستند به همین سبب میبینیم موارد مشکوک به وبا در حال افزایش است. سازمانهای بهداشتی ذیصلاح از جمله سازمان جهانی بهداشت و دیگر سازمانها مثل یونیسف اقداماتی برای کاهش شیوع وبا انجام میدهند. یکی از این اقدامات واکسیناسیون افرادی است که بیشتر با خطر ابتلا به این بیماری روبرو هستند. وبا در اصل از طریق آب و غذای آلوده منتقل میشود به همین سبب تامین آب آشامیدنی و غذای سالم برای اهالی این مناطق اولین گام مبارزه با شیوع این بیماری به شمار میرود.
وی در پاسخ به این سوال که با توجه به شرایط سیاسی و آب و هوایی حاکم بر منطقه چگونه میتوان آب آشامیدنی سال برای اهالی تامین کرد و سازمانهای ذیربط در این مناطق چه کاری باید در این خصوص انجام دهند، گفت: تعدادی از ایستگاه ها، کار تامین آب مورد نیاز شهرهای شمال غربی سوریه را انجام میدهند که متاسفانه حدود ۳۵ درصد از این ایستگاهها از کار افتاده اند و باید این ایستگاهها را احیا و به کلر تجهیز کرد تا آب مورد نیاز را برای تعداد هر چه بیشتری از مردم این مناطق تامین کنند. در خصوص آوارگان ساکن اردوگاهها نیز، آب مورد نیاز آنها از چاهها تامین میشود به همین سبب باید نظارت کافی روی این چاهها انجام شود و آب آنها پیوسته آزمایش شود تا سالم یا ناسالم بودن آب آنها مشخص شود و اگر آب ناسالم بود باید از مواد ضدعفونی کننده مثل کلر برای سالم سازی آب این چاهها استفاده کرد تا آب سالم به دست مردم برسد.