در حالی که آمریکا در صدد ارسال مهمات خوشهای به اوکراین است، وزیر دفاع آلمان اعلام کرد: آلمان هیچ گونه مهمات خوشهای به اوکراین نخواهد داد.
در حالی که گزارشها حاکیست که آمریکا در صدد ارسال مهمات خوشهای به اوکراین است، وزیر دفاع آلمان اعلام کرد: آلمان هیچ گونه مهمات خوشهای به اوکراین نخواهد داد.
به گفته بوریس پیستوریوس، بحث تامین مهمات خوشهای برای اوکراین از نظر آلمان وجود ندارد.
وزیر امور خارجه آلمان نیز گفت: برلین به معاهده بین المللی ممنوعیت استفاده، نگهداری و انتقال مهمات خوشهای متعهد است.
این معاهده را نمایندگانی از بیش از ۱۰۰ کشور جهان دسامبر ۲۰۰۸/ آذر ۱۳۸۷ در اسلو پایتخت نروژ امضا کردند در عین حال کشورهایی از جمله آمریکا، روسیه و چین به این معاهده نپیوسته اند.
آلمان از دهه ۵۰ میلادی جزو ۱۴ کشور صادر کننده بمبهای خوشهای به شمار میرفت، اما این کشور در سال ۲۰۰۶ طرح نابودی این مهمات و منع به کارگیری آنرا تصویب کرد.
الکساندر شالنبرگ وزیر امور خارجه اتریش هم گفت: کشورش با ارسال مهمات خوشهای به اوکراین به دلیل تهدید طولانی مدت برای غیرنظامیان مخالف است.
برخی منابع خبری گزارش کرده اند که آمریکا در نظر دارد کمکهای جدید نظامی به ارزش ۸۰۰ میلیون دلار به اوکراین ارسال کند که بمبهای خوشهای هم شامل این بسته کمک نظامیست.
با وجود آنکه اغلب کشورهای جهان، استفاده از بمبهای خوشهای را ممنوع اعلام کرده اند، اما با توجه به اینکه تولید کنندگان اصلی این بمبها حاضر به امضای معاهده منع این تسلیحات کشتار جمعی نشده اند، از همان ابتدا کارشناسان تردید داشتند که پیمان اسلو تاثیر گذاری لازم را داشته باشد.