پنجمین جشنواره سیر و موسیر همدان با هدف معرفی بیشتر این محصول در روستای سولان از توابع شهرستان همدان، آغاز شد.
فرماندار همدان مراسم افتتاحیه پنجمین جشنواره سیر و موسیر همدان خواستار توجه بیشتر به برند سازی، صنایع تبدیلی و بسته بندی مناسب سیر همدان در گام بعدی شد و گفت: در عرصه تولید بحث رقابت مطرح است و لازمه بهره گیری اقتصادی مناسب از این محصول توجه به این مقوله ها داریم.وی افزود: همدان پایتخت تاریخ و تمدن از ظرفیت های مهم در زمینه گردشگری و کشاورزی برخوردار است.
مسلم مخفی افزود: این جشنواره امسال با ثبت جهانی سیر همدان همراه شده است که نوید خوبی برای ایجاد ارزش افزوده و بهبود وضعیت اقتصادی در کشاورزی، صنایع و همه بخش های وابسته به این محصول است.
پس از نزدیک به ۲ سال پیگیری و با اعلام رسمی دفتر بینالمللی سازمان جهانی مالکیت معنوی و فکری WIPO در ژنو سوئیس «سیر همدان» در تاریخ ۱۸ خردادماه ۱۴۰۲ با شماره آگهی به شماره AO-۱۲۷۳ به ثبت جهانی رسید.
بعد از ثبت جهانی کشمش ملایر و گردوی تویسرکان این سومین محصول کشاورزی استان همدان است که به ثبت جهانی میرسد.
سال زارعی ۱۴۰۰، ۴۲ هزار تن سیر خشک در 4 هزار هکتار سطح زیر کشت در استان تولید شده است و 8 هزار و ۳۰۰ تن نیز سیرتر برای مصرف تازه خوری تولید شده است.