رئیس آژانس بین المللی انرژی اتمی امروز اعلام کرد این نهاد در گزارش خود درباره آزادسازی آب حاوی رادیواکتیو از سوی ژاپن بی طرف است.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما، رافائل گروسی مدیرکل آژانس بین الملل انرژی اتمی امروز (جمعه) در واکنش به جنجالها درباره اقدام ژاپن به آزادسازی آبهای حاوی رادیو اکتیو به دریا اعلام کرد: حقیقت این است که تنها یک یا دو تن از کارشناسانی که پشت گزارش آژانس بودند نگران تبعات رهاسازی این آب در اقیانوس بودند و سایر کارشناسان آن را امری غیرمخاطره انگیز دانستند.
وی افزود: هیچ کدام از کارشناسان دخیل در این گزارش به طور مستقیم نگرانی خود را در این زمینه به من منتقل نکرده است. آنچه از سوی آژانس به عنوان گزارش در این زمینه منتشر شد یک موضوع علمی بی عیب و نقص بود. ما در این زمینه بی طرف بوده و از هیچ کدام از طرفها جانبداری نمیکنیم.
-رافائل گروسی: در ارتباط با برخی مسائل باید شفاف سازی کنم. من و آژانس بین المللی انرژی اتمی اختیارات لازم را برای متوقف یا آغاز کردن هیچ گونه فرآیندی را نداریم. این تصمیم مستقلی است که دولت ژاپن در زمینه متوقف کردن یا آغاز هرگونه فرایندی اتخاذ خواهد کرد. کاری که ما انجام میدهیم شامل بررسیهای فنی و بی طرفانه میشود. اگر در هر مقطع در این فرایند ما شاهد یک مشکل یا هر چیزی باشیم که فراتر از پارامترهای تعیین کننده باشد اعلام خواهیم کرد. این پارامترها شامل چه مواردی میشوند؟ اینها پارامترهایی براساس استانداردهای توافق شده در سطح بین المللی در زمینه ایمنی هستند. این براساس نظر شخصی من یا برداشت من نیست. هر اقدامی که قرار است انجام شود باید براساس پارامترهای خاصی باشد و کمترین آسیب را برای محیط زیست داشته باشد. اگر ما شاهد یک مشکل باشیم، فورا زنگهای هشدار را به صدا در میآوریم و با مقامات دولتی و مقامات تپکو گفتگو خواهیم کرد و این آنها هستند که باید تصمیم لازم را در پیش بگیرند که میتواند شامل متوقف کردن این روند یا هر چیز دیگری باشد. این روندی دائمی خواهد بود. ما شاهد حجم عظیمی از آب هستیم که باید پردازش شوند. ما باید ذره ذره این آب تخلیه شده را مورد برسی قرار دهیم و باید ببینیم آیا آن آب پاکسازی شده و مواد هستهای از آن خارج شده است یا خیر. پس از آن هم در دورههای زمانی خاص بازهم این آب را مورد بررسی قرار خواهیم داد تا اطمینان حاصل کنیم این فرایند به شیوهای مناسب انجام میشود.
گفتنی است نشریه چینی گلوبال تایمز در گزارشی به نقل از لو سنلین، یک کارشناس چینی آژانس بین المللی انرژی اتمی، اعلام گزارش آژانس درباره آزادسازی آبهای حاوی رادیواکتیو به اقیانوس شتاب زده بوده و سخنان کارشناسان در آن به صورت محدود و به عنوان رفرنس مطرح شده است.
چین بزرگترین وارد کننده محصولات دریایی ژاپن محسوب میشود و توکیو از آن نگران است که پکن در پاسخ به رهاسازی آب حاوی رادیواکتیو نیروگاه هستهای فوکوشیما، اقدام به ممنوعیت واردات محصولات دریایی از این کشور کند.
نیروگاه هستهای فوکوشیما در ۱۱ مارس ۲۰۱۱ درپی زمین لرزه مهیب ۹ ریشتری در شرق ژاپن دچار خسارت سنگین و از مدار تولید خارج شد. با این حال، نشت مواد هستهای این نیروگاه به اقیانوس یکی از جدیترین نگرانیهای حال حاضر کشورهای همسایه ژاپن محسوب میشود.
پس از آنکه گزارشی ازسوی آژانس بین المللی انرژی اتمی درباره عدم مشکل برای رهاسازی بیش از یک میلیون تن آب حاوی رادیو اکتیو نیروگاه هستهای فوکوشیما منتشر شد، توکیو از برنامه ۴۰ ساله خود برای رهاسازی این آب در اقیانوس خبر داد.
با این حال، چین، کره جنوبی و سایر کشورهای شرق آسیا نگران تبعات این رهاسازی بر محیط زیست و آلودگیهای ناشی از آن بر سلامت شهروندان خود دارند. پکن به صراحت اعلام کرد گزارش آژانس با تایید تمامی کارشناسان این نهاد نبوده است و این امر به معنای چراغ سبز به ژاپن نیست.
پس این همه سنگ اندازی میشه تو برنامه هسته ای صلح آمیز ایران،تو این وسط هویجی!!!